Κυριακή, 05 Δεκεμβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Νίκος Βέρτης: Οι πρώτες δηλώσεις του δικηγόρου του κέντρου που εμφανίζεται μετά το «λουκέτο»

«Είναι απεχθέστατο χρέος να...»

Νίκος Βέρτης: Οι πρώτες δηλώσεις του δικηγόρου του κέντρου που εμφανίζεται μετά το «λουκέτο»
News 23.08.2021 19:54
Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Ακόμα ένα δυσάρεστο νέο κυκλοφόρησε για τον αγαπημένο τραγουδιστή, Νίκο Βέρτη μιας και το κέντρο που εμφανίζεται κλείνει αναγκαστικά καθώς δεν τηρήθηκαν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε έλεγχο που έγινε στο κέντρο διαπιστώθηκαν αρκετές παραβάσεις στους κανονισμούς για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας.

Ο δικηγόρος του κέντρου μίλησε στην εκπομπή Live News και εξήγησε πως η διατήρηση των μέτρων ασφαλείας είναι κάτι που δεν πρέπει να πέφτει σαν βάρος στις πλάτες των εργαζομένων.

Οι δηλώσεις του δικηγόρου του μαγαζιού που εμφανίζεται ο Νίκος Βέρτης

«Διατρανώνουμε την αγανάκτηση μας για τις υπέρμετρες και πέραν των δυνάμεων και της δικαιοδοσίας μας υποχρεώσεις που μας επιφυλάσσει η Πολιτεία για τη λειτουργία μας.», ανέφερε ο Γιώργος Κλεφτοδήμος, Δικηγόρος Κέντρου Διασκέδασης.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε η απαιτούμενη σήμανση για το πόσοι πελάτες επιτρέπονται, με ορισμένους να εντοπίζονται όρθιοι, παρά την απαγόρευση ή να μην έχουν πάνω τους, πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης…

Από την πλευρά του το νυχτερινό κέντρο υποστηρίζει πως δεν υπήρχαν όρθιοι πελάτες και πως ο έλεγχος στις εισόδους ήταν ο ενδεδειγμένος…

«Όλοι ανεξαιρέτως οι πελάτες μας παρέμεναν καθήμενοι καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης. Αδυνατούμε να εξηγήσουμε την ανεύρεση υπό των Αστυνομικών οργάνων πέντε μόλις πελατών επί συνόλου χιλίων που ήταν δήθεν μη εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες.»

Στα πλάνα της επίμαχης νύχτας, βλέπουμε τον κόσμο να ξεφαντώνει σε ένα κέντρο γεμάτο ασφυκτικά. Ορισμένοι διακρίνονται όρθιοι στα πρώτα τραπέζια, λίγα μέτρα από το δημοφιλή τραγουδιστή, με λουλούδια στα πόδια του, να παίρνουν ύψος με το πέρασμα της ώρας και τα φωτορυθμικά να δίνουν τον τόνο…

Η επιχείρηση αφήνει αιχμές για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποιοι από τους πελάτες, να βρήκαν τρόπο να αποφύγουν τον αυστηρό έλεγχο

«Πιθανή η εκ μέρους αυτών «παράκαμψη» της ανωτέρω αυστηρής διαδικασίας ελέγχου στην είσοδο μας, πιθανή ακόμα και η ερευνητική αστοχία. Αυτά θα αξιολογηθούν αρμοδίως.»

Σε κάθε περίπτωση, το κέντρο άνοιξε για τελευταία φορά χθες το βράδυ και στη συνέχεια μπήκε λουκέτο για 7 ημέρες. Με τους υπεύθυνους να καλούνται να πληρώσουν και το πρόστιμο των 10.000 ευρώ…

Το νυχτερινό κέντρο είχε ανοίξει στις 2 Ιουλίου και μετά από μόλις 3 εμφανίσεις του Νίκου Βέρτη, κατέβασε ρολά λόγω των μέτρων της κυβέρνησης. Τότε ο καλλιτέχνης είχε εκφράσει την πικρία του…

«Μας θλίβει πολύ το γεγονός ότι η ζήτηση στα τηλεφωνικά μας κέντρα μετρά χιλιάδες κρατήσεις κι εμείς αναγκαζόμαστε κατά κάποιον τρόπο να κλείσουμε την επιχείρηση μας που απασχολεί προσωπικό άνω των 200 ατόμων.»

Τότε τόσο ο ίδιος όσο και η διοίκηση του κέντρου, έστελναν μηνύματα υπέρ του εμβολιασμού…

«Ναι εμείς εμβολιαζόμαστε διότι θέλουμε να επιστρέψουμε σύντομα στην κανονικότητα και σε αυτό που ξέρουμε να κάνουμε.»

Πλέον το νυχτερινό κέντρο παραμένει κλειστό, με την εξέλιξη να αποτελεί για πολλούς προάγγελο των νέων κυβερνητικών μέτρων, κυρίως για τους ανεμβολίαστους σε μια νέα προσπάθεια να ελεγχθεί το μέτωπο του κορωνοϊού μέσα στο Φθινόπωρο…

Η απάντηση του δικηγόρου του Νίκου Βέρτη

Νίκος Βέρτης βιογραφικό

Η απάντηση του δικηγόρου του Νίκου Βέρτη ωστόσο, δεν άργησε να έρθει. Με αφορμή το πρόστιμο και το επταήμερο λουκέτο που επιβλήθηκαν, ο Γεώργιος Κλεφτοδήμος δήλωσε ότι όλοι ανεξαιρέτως οι πελάτες «παρέμεναν καθήμενοι καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης».

«Προς αποφυγή παραπληροφόρησης και παρερμηνειών, κατόπιν του διενεργηθεντος την 02:45 της σήμερον ελέγχου στο ΥΤΟΝ από μεικτό κλιμάκιο συναρμόδιων υπηρεσιών, η επιχείρηση διεπιστωθη καθ’ όλα αρτίως λειτουργούσα, και ειδικώς τηρούσα κατά γράμμα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού», τόνισε συγκεκριμένα.

«Υποδεχθήκαμε περί τους χίλιους πελατες, εντός των ορίων κάλυψης σύμφωνα με την ωφέλιμη επιφάνεια του καταστήματος. Εις έκαστος αυτών εισήλθε στο κατάστημα μόνον κατόπιν επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νοσησης, καθένα εκ των οποίων σαρώθηκε από τους υπεύθυνους μας. Η διαδικασία αυτή τηρήθηκε ευλαβικώς, καθ’ όλη τη διάρκεια εισόδου πελατών», προσέθεσε.

«Όλοι ανεξαιρέτως οι πελάτες μας παρέμεναν καθήμενοι καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης. Αδυνατούμε να εξηγήσουμε την ανεύρεση υπό των Αστυνομικών οργάνων πέντε μόλις πελατών επί συνόλου χιλίων που ήταν δήθεν μη εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες. Πιθανή η εκ μέρους αυτών «παράκαμψη» της ανωτέρω αυστηρής διαδικασίας ελέγχου στην είσοδο μας, πιθανή ακόμα και η ερευνητική αστοχία. Αυτά θα αξιολογηθούν αρμοδίως», υποστήριξε.

«Κατά τα λοιπά, διατρανώνουμε την αγανάκτησή μας για τις υπέρμετρες και πέραν των δυνάμεων και της δικαιοδοσίας μας υποχρεώσεις που μας επιφυλάσσει η Πολιτεία για τη λειτουργία μας. Ανέκαθεν, ωστόσο, είμαστε και θα είμαστε συνεπείς στο καθήκον μας, ακόμη και στο πιο επαχθές, για τη διαφύλαξη της υγείας όλων μας», συμπλήρωσε.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Συγκίνησε ο Νίκος Βέρτης - «Προσευχόμαστε για όλες τις ψυχές...»

Δείτε για πρώτη φορά το νέο σπίτι του Νίκου Βέρτη στο Πανόραμα Βούλας - Η τεράστια πισίνα και οι κρυφοί φωτισμοί

Share