Δευτέρα, 29 Μαΐου 2023 | Επικοινωνία

Γρηγόρης Βαλτινός: Η δημόσια τοποθέτηση για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

«Δημοκρατικό να μη θες να εμβολιαστείς, αλλά...»

Γρηγόρης Βαλτινός: Η δημόσια τοποθέτηση για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού
News 24.08.2021 13:44
Από Ίρις Βίλα

Στην εκπομπή «Καλοκαίρι #Not» μίλησε ο Γρηγόρης Βαλτινός, ο οποίος μέσα σε όλα αναφέρθηκε για το αντιεμβολιαστικό κίνημα καθώς τα κρούσματα έχουν αυξηθεί ραγδαία. Μάλιστα, από τις 13 Σεπτεμβρίου προβλέπεται να αλλάξουν τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους/

Ο ηθοποιός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η κοινωνία έχει διχαστεί, αλλά κάτι πρέπει να κάνουμε. Είναι πολύ άσχημο να απομονώνεις κάποιες ομάδες, αλλά είναι και πολύ άσχημο αυτές οι ομάδες να θέλουν να μπουν σε κάποιους χώρους και να μολύνουν τους υπόλοιπους. Όπως είναι δημοκρατικό να μη θες να εμβολιαστείς, είναι δημοκρατικό και το να μη θέλεις να μολυνθείς. Έχεις καθίσει 2 χρόνια μέσα, έχεις κάνει τα εμβόλια, έχεις τεράστιες απώλειες στην επιχείρησή σου και δεν έχεις τα περιθώρια να καταστραφείς άλλο. Όλες οι θεωρίες των αντιεμβολιαστών με βρίσκουν αντίθετο».

Για το κίνημα #metoo και τις υποθέσεις που πήραν τον δρόμο της Δικαιοσύνης, ο Γρηγόρης Βαλτινός είπε: «Δεν μου αρέσουν τα λαϊκά δικαστήρια, μου αρέσουν τα δικαστήρια της Δικαιοσύνης. Οι υποθέσεις αυτές έχουν πάει στα δικαστήρια, εμείς πρέπει να σιωπήσουμε. Οι άνθρωποι που μίλησαν καλώς μίλησαν, γιατί πρέπει να ξεκαθαρίζει και ο τόπος. Η θλίψη μας στο θέατρο είναι τεράστια γιατί κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις χαρακτηρίζουν έναν ολόκληρο χώρο, ακριβώς γιατί είναι ένας χώρος ιδιαίτερα προβεβλημένος και προσφέρεται για βορά στα ΜΜΕ και στο ίδιο το κοινό. Δεν είναι όλος ο χώρος έτσι. Ο χώρος του θεάτρου είναι ένας χώρος ιδεών, αξιών, τέχνης, ευαισθησίας και αγάπης».

Δείτε παρακάτω τις δηλώσεις του Γρηγόρη Βαλτινού

Κορωνοϊός: Αυτοί θα κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου

Για το εμβολιαστικό πρόγραμμα και στις εξελίξεις που αφορούν στα εμβόλια αναφέρθηκαν στην καθιερωμένη ενημέρωσης της Δευτέρας ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους και η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου. Η κ. Θεοδωρίδου τόνισε ότι η μετάλλαξη Δέλτα ανέτρεπε πολλές προβλέψεις και προσδοκίες.

Ο εμβολιασμός με δύο δόσεις παραμένει αποτελεσματικός στη σοβαρή νόσηση σε ποσοστό άνω του 90%. Με τη παραλλαγή Δέλτα οι εμβολισμένοι είναι λογικότερο προστατευμένοι από την ήπια και μέτρια νόσο. Εντούτοις τα εμβολιασμένα άτομα έχουν 65% λιγότερες πιθανότητες να μεταδώσουν τον ιό από τους ανεμβολίαστους. Η αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος μείωσης της εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα... διαβάστε τη συνέχεια για το εμβόλιο στο Athensmagazine.gr

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Εμβόλιο Pfizer: Ο FDA έδωσε την πλήρη έγκρισή του

Κορωνοϊός: Δεύτερος θάνατος πλήρως εμβολιασμένου στην Ελλάδα

Share