Σε αυτή τη σχολή πέρασε ο μαθητής ο οποίος έχασε και τους δυο του γονείς από κορωνοϊό

Παράδειγμα προς μίμηση!

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Σε αυτή τη σχολή πέρασε ο μαθητής ο οποίος έχασε και τους δυο του γονείς από κορωνοϊό

Ο Δημήτρης Καρακώστας είναι τρανό παράδειγμα για όλους καθώς ανεξάρτητα τα προβλήματα που του ήρθαν κατά την περίοδο των πανελληνίων εκείνος στάθηκε στα πόδια του προκειμένου να πετύχει τον στόχο του μέχρι το τέλος και όπως φαίνεται τα κατάφερε μια χαρά.

Ο νεαρός Ναυπάκτιος πριν από λίγους μήνες έχασε και τους δυο του γονείς από τον κορωνοϊό. Μέσα σε λίγες μέρες είχε γίνει viral αφού θεωρήθηκε παράδειγμα για κάθε παιδί το οποίο μπορεί να βρει δυσκολίες στην ζωή του.

Πλέον πλέει σε πελάγη ευτυχίας αφού πέρασε στην πρώτη του επιλογή η οποία είναι η Ιατρική. Ο ίδιος, συγκέντρωσε 18.685 μόρια και έπιασε την βάση για την ιατρική Πατρών.

Οι συγκινητικές δηλώσεις του μαθητή που αρίστευσε στις Πανελλήνιες μετά τον χαμό των γονιών του

Το νεαρό αυτό αγόρι από τη Ναύπακτο, αποτελεί τη ζωντανή απόδειξη ότι, όσο σκοτάδι κι αν έχεις στη ζωή σου, αν έχεις δύναμη μπορείς να ξεπεράσεις τα εμπόδια να γίνεις παράδειγμα για όλους. Δύο μήνες πριν δώσει εξετάσεις έχασε και τους δύο τους γονείς. «Οι γονείς μου με βοήθησαν να συνεχίσω αφού έφυγαν γιατί μου έδωσαν έναν ακόμη στόχο, να κάνω αυτό που ήθελαν κι αυτοί, να πραγματοποιήσω το όνειρό μου» είπε στον ΣΚΑΙ ο νεαρός Δημήτρης, ερωτηθείς πώς κατάφερε να αντιμετωπίσει τη θλίψη και την απώλεια και να συνεχίσει τη μελέτη.

Όπως εξήγησε ο νεαρός, όταν συμβαίνουν μερικά πράγματα στη ζωή που είναι θλιβερά αλλά δεν μπορείς να κάνεις γι' αυτά, το μόνο που απομένει είναι να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς από εδώ και πέρα. «Χωρίς τις βάσεις που μου έδωσαν δεν θα μπορούσα να αντεπεξέλθω σε όλο αυτό» λέει ο Δημήτρης Καρακώστας για τους γονείς του, που έφυγαν από τη ζωή με διαφορά 25 ημερών ο ένας από τον άλλον.

Ποιοι ήταν οι γονείς του που έφυγαν από τη ζωή

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου δύο μήνες, η Ναύπακτος συγκλονίστηκε από τον αδόκητο χαμό του πρώην αντιδήμαρχου Κώστα Καρακώστα 56 ετών και της Νικολίτσας Μούρτου 51, οι οποίοι έχασαν την μάχη με τον κορωνοϊό στο νοσοκομείο του Ρίο.

Ο Κώστας Καρακώστας, σύμφωνα με το Npress.gr, ήταν μια σπάνια περίπτωση πολιτικού που πάλευε για τις ιδέες του και η Νικολίτσα Μούρτου μια αγαπημένη καθηγήτρια για όλους τους μαθητές που είχε. Ο θάνατός τους άφησε ένα τεράστιο κενό στην πόλη, ενώ πίσω τους, άφησαν και τα τέσσερα αγόρια τους, με τον έναν, τον Δημήτρη, στην 3η Λυκείου να δίνει Πανελλαδικές, ενώ τα άλλα 3 είναι στα πανεπιστήμια.

Ο Δημήτρης Καρακώστας εξήγησε ότι μετά τον χαμό των γονιών του εγκατέλειψε για ένα διάστημα τελείως το διάβασμα, όμως μετά είδε ότι δεν είχε άλλη επιλογή. Πριν φύγουν από τη ζωή οι γονείς του τον βοηθούσαν στη μελέτη, όμως αφού τους έχασε αποφάσισε να εντείνει τις προσπάθειές του μόνος του, γιατί αν δεν διάβαζε και δεν πετύχαινε τον στόχο του η κατάσταση θα εξελισσόταν ακόμα χειρότερα.

Στη δύσκολή αυτή περίοδο είχε και τη στήριξη των αδελφών του, που σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο. «Στηρίξαμε ο ένας τον άλλον» είπε χαρακτηριστικά.