Δύσκολες ώρες για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Δίνει την δική του "μάχη" με...

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Δύσκολες ώρες για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει στο νοσοκομείο εισήχθη εχθές το απόγευμα 27/8 ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι στο νοσοκομείο Σαν Ραραέλε στο Μιλάνο. Μια πηγή χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες ανέφερε πως «Χρειάστηκε να εισαχθεί για υποβληθεί σε έναν ενδελεχή κλινικό έλεγχο».

Μάλιστα να υπενθυμίσουμε πως 0 84χρονος Σίλβιο Μπερλουσκόνι ο οποίος έχει διατελέσει τέσσερις φορές πρωθυπουργός, έχει εισαχθεί πολλές φορές στο νοσοκομείο κατά τον τελευταίο χρόνο έχοντας προσβληθεί από κορωνοϊό, κάτι το οποίο, όπως είπε, ήταν "η πιο επικίνδυνη πρόκληση" της ζωής του. Τον Μάϊο ήταν και η τελευταία φορά που νοσηλεύτηκε για πέντε ημέρες και πάλι στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε.

Η καταδίκη και η έφεση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Σίλβιο Μπερλουσκόνι υγεία

Τον Οκτώβριο του 2012 καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 4 ετών για φοροδιαφυγή. Αμέσως μετά την ανακοίνωση της καταδίκης ο Σ. Μπερλουσκόνι φέρεται να δήλωσε «Η Δημοκρατία τελείωσε, έτσι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε».

«Ήμουν βέβαιος ότι η δίκη θα τελείωνε με την αθώωσή μου, πρόκειται για μία σαφέστατα πολιτική απόφαση». Μιλώντας αργότερα στο υπό ιδιοκτησία του τηλεοπτικό κανάλι Italia Uno υποστήριξε ότι «εξαιτίας ορισμένων δικαστών, η Ιταλία μετατρέπεται σε μια βάρβαρη χώρα».

Συνέχεια των δηλώσεων αυτών ο γραμματέας του κεντροδεξιού κόμματος, Λαός της Ελευθερίας (PDL), Αντζελίνο Αλμπάνο πρόσθεσε «Πρόκειται για μία ακόμη συνέχεια του γνωστού έργου που προβλέπει τον δικαστικό κατατρεγμό του Μπερλουσκόνι».

Σημειώνεται ότι η ποινή αφορά υπόθεση αγοράς τηλεοπτικών δικαιωμάτων για την προβολή ταινιών από τις ΗΠΑ από τα τηλεοπτικά κανάλια του ομίλου Mediaset ιδιοκτησίας Μπερλουσκόνι. Σύμφωνα δε με την ιταλική ποινική δικονομία ο Σ. Μπερλουσκόνι έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης δύο φορές προτού υπάρξει οριστική καταδίκη.

Κατά συνέπεια δεν υποχρεούται να εκτίσει την ποινή φυλάκισης, μέχρι να εκδικαστεί και η τελευταία του έφεση. Ήδη έχει ασκηθεί η πρώτη. Έπειτα από την απόφαση οι μετοχές της Mediaset υποχώρησαν σχεδόν 3%