Συγκλονίζει ο Γιάννης Ζουγανέλης για την περιπέτειά του με τον κορωνοϊό - «Περάσαμε πολύ σκληρά»

«Δεινοπαθήσαμε»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Συγκλονίζει ο Γιάννης Ζουγανέλης για την περιπέτειά του με τον κορωνοϊό - «Περάσαμε πολύ σκληρά»

Ο Γιάννης Ζουγανέλης ήταν ένα από τα πρόσωπα της ελληνικής showbiz που μέσα στον χρόνο που πέρασε βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό. Μάλιστα, ο τραγουδιστής - ηθοποιός το αποκάλυψε πρόσφατα, μιλώντας για το πώς βίωσε την περιπέτειά του.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Γιάννης Ζουγανέλης αναφέρθηκε ξανά στον κορωνοϊό, αποκαλύπτοντας πως ήταν ασυμπτωματικός, ενώ μίλησε και για το κατά πόσο επηρέασε η πανδημία την επαγγελματική του καριέρα.

Οι δηλώσεις του Γιάννη Ζουγανέλη

Πόσο επέδρασσε το ενάμισι έτος της πανδημίας στη ζωή σου; Σε στεναχωρά που έχει πληγεί τόσοπολύ ο χώρος τns τέχνης;

Δεινοπαθήσαμε! Κάποιοι εξ ημών ούτε να βιοποριστούν δεν μπορούσαν σωστά. Το έχω ζήσει με συναδέλφους οι οποίοι πτώχευσαν. Περάσαμε πολύ σκληρά. Πέρυσι κάναμε πρόβες δύο μήνες για να ανεβάσουμε μια επιθεώρηση, μια εξαιρετική δουλειά, και δύο ημέρες πριν από την έναρξη, μας έκλεισαν.

Δεν έχουμε την πολυτέλεια πια να μην εργαζόμαστε. Προσωπικά, ήμουν για αρκετά μεγάλο δημιουργικό διάστημα στο στούντιο. Πέρασα και κορωνοϊό... Ευτυχώς ήμουν ασυμπτωματικός. Θα έλεγα πως αυτό το διάστημα ανασυγκροτήθηκα ως άνθρωπος. Έκανα ενδοσκόπηση. Πιστεύω ότι η ζωή αλλάζει. Οι άνθρωποι έγιναν πιο σοφοί και ουσιαστικοί.

Γιάννης Ζουγανέλης Κορωνοϊός

Έχεις πει πως κάποια στιγμή συνάντησες έναν πνευματικό στο Άγιο 'Ορος που με την εσωτερική του δύναμη άνοιξε μια πόρτα για σένα. Πιστεύεις στη μεταφυσική; Θεωρείς ότι ο άνθρωπος έχει τη δύναμη να αλλάξει ακόμα και το πεπρωμένο του;

Κατ’ αρχάς, είναι σίγουρο πως η φαντασία του ανθρώπου δεν μπορεί να δημιουργήσει κάτι το οποίο δεν υπάρχει. Ο νους σκέφτεται πράγματα, χωρίς να τα έχει ζήσει, είτε φοβούμενος, είτε κάνοντας ενοράσεις, είτε προβλέποντας το μέλλον, είτε ακολουθώντας το ένστικτό του. Το ότι τα σκέφτεται, όμως, σημαίνει ότι υπάρχουν.

Πώς ονειρεύεσαι τον επόμενο χρόνο σου;

Να αγαπηθούμε μεταξύ μας οι άνθρωποι, να βρεθούμε, να σταματήσει όποια διχαστική λογική μάς χωρίζει και να μπούμε στη δημιουργία. Να απαιτήσουμε από τους πολιτικούς μας και τους εαυτούς μας τη ζωή.

Το ξέσπασμα του Γιάννη Ζουγανέλη για την βία

Στο περιοδικό “Λοιπόν” και τη Μαρία Σοφιανού παραχώρησε συνέντευξη ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο οποίος απάντησε για το κίνημα metoo και ξέσπασε κατά όλων όσων έχουν ασκήσει βία κάθε είδους.

Για το κίνημα metoo και όλα αυτά που έχουν καταγγελθεί, τι πιστεύετε;

Πιστεύω πάρα πολύ στο κίνημα αυτό. Χαίρομαι για τις αποκαλύψεις που έγιναν. Έτσι θα αναγεννηθεί το θέατρο. Έπρεπε να ξεκαθαρίσει το τοπίο για να ανθίσει ξανά. Είμαι φανατικά με το μέρος των ανθρώπων που έχουν κακοποιηθεί με οποιονδήποτε τρόπο. Όλα αυτά τα υποκείμενα που προέβησαν σε τέτοιες πράξεις λεκτικής, σωματικής ή σεξουαλικής βίας, είναι θρασύδειλα. Αν υπάρχει ακόμα κάποιος που σκέφτεται να πράξει κάτι ανάλογο, θα το σκεφτεί πάρα πολύ. Αυτό από μόνο του αποτελεί μεγάλη νίκη.

Εσάς είχε πέσει στην αντίληψή σας κάποια τέτοια συμπεριφορά;

Δεν κάνω τον καλό, σας το λέω ειλικρινά. Στη πενηντάχρονη πορεία μου δεν έχει πέσει στην αντίληψη μου το παραμικρό. Δεν έχω υποστεί ποτέ κάτι τέτοιο. Με εξαίρεση ένα φλερτ στο παρελθόν, το οποίο απέφυγα και το δέχτηκε, δεν έχω βιώσει τίποτα τέτοιο ούτε εγώ, ούτε το περιβάλλον μου. Σας διαβεβαιώ αν είχε συμβεί κάτι τέτοιο, δεν υπήρχε περίπτωση να μείνω με σταυρωμένα χέρια. Ακούγαμε διάφορα, δεν θα σας πω ψέματα, σε καμιά περίπτωση όμως αυτά που δημοσιοποιήθηκαν. Ούτε τα υποψιάστηκα ποτέ, τέτοια σοβαρά πράγματα. Είναι πολύ σημαντικό που όλο αυτό ξεκίνησε από τους χώρους του αθλητισμού και της τέχνης και ελπίζω να συμβεί παντού.

undefined