Γιώργος Καραμίχος: Οι αποκαλύψεις του για την δεύτερη σεζόν του Ήλιου - «Οι ανατροπές είναι ουκ ολίγες»

«Ένα παλιό και επτασφράγιστο μυστικό της Αλίκης έρχεται να κλονίσει την σχέση της με τον Δημήτρη»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Γιώργος Καραμίχος: Οι αποκαλύψεις του για την δεύτερη σεζόν του Ήλιου - «Οι ανατροπές είναι ουκ ολίγες»

Μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στον Τηλεθεατή και στην Μαρία Κεφαλά παραχώρησε ο Γιώργος Καραμίχος. Ο ίδιος μίλησε για όσα θα δούμε στην δεύτερη σεζόν της σειράς του ΑΝΤ1, «Ήλιος».

Οι δηλώσεις του Γιώργου Καραμίχου για τον Ήλιο

Συνεχίζετε και φέτος ως Δημήτρης Λαϊνάς. Τι θα συμβεί στον ήρωά σας τη νέα σεζόν;

Πολλά και διάφορα. Ακόμα γνωρίζω μόνο την ιστορία των πρώτων επεισοδίων, που έχουμε ήδη γυρίσει και οι ανατροπές είναι ουκ ολίγες. Εμπόδια στις προσωπικές σχέσεις και καινούργιες υποθέσεις προς διαλεύκανση. Αναμένω κι εγώ με την ίδια αγωνία τα επόμενα επεισόδια για να δω τι θα συμβεί. Αυτή είναι και η ομορφιά της καθημερινής σειράς.

Αληθεύει ότι μια παλιά σύντροφος και συνεργάτης του αστυνόμου έρχεται να αναστατώσει τη ζωή του;

Όντως. Η Ελπίδα, που ενσαρκώνεται θαυμάσια, κατά τη γνώμη μου, από την Αντιγόνη Φρυδά, έρχεται να βοηθήσει ως εγκληματολόγος σε μια καινούργια υπόθεση αλλά στην πορεία αποκαλύπτεται ότι και η ίδια κρύβει πολλά μυστικά. Κόντρες και αψιμαχίες συνοδεύουν δημιουργικές και ανθρώπινες στιγμές ανάμεσα στην Ελπίδα και στον Δημήτρη. Μέχρι στιγμής, με πολύ όμορφα αποτελέσματα -θέλω να πιστεύω- για το θεατή.

Και η Αλίκη; Πώς θα προχωρήσει η δική τους ιστορία;

Ένα παλιό και επτασφράγιστο μυστικό της Αλίκης έρχεται να κλονίσει την σχέση της με τον Δημήτρη. Επίσης, η αρνητική στάση της Εύας, που αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα του Δημήτρη σε σχέση με το θάνατο του πατέρα της, Φίλιππου, επιβαρύνει τη σχέση Αλίκης – Δημήτρη. Αλλά οι μεγάλες αγάπες δεν κινδυνεύουν από εξωτερικούς παράγοντες, όσο δύσκολες και αν είναι οι συνθήκες. Αρκεί να ειπωθεί η αλήθεια, που είναι το «σπαθί» του Λαϊνά.

Ήλιος αντ1

Αυτοί θα είναι οι νέοι ρόλοι στον δεύτερο κύκλο της σειράς

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΒΑΛΒΗΣ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΟΘΩΝΑΙΟΣ)

Μαθωναίος -  Ήλιος

Ο Στέφανος είναι ένας νέος και γοητευτικός ιδιωτικός ερευνητής, τον οποίο προσλαμβάνει η Αλεξάνδρα για να διαλευκάνει την υπόθεση του Φίλιππου. Η σχέση του με την Αλεξάνδρα είναι περίεργη, καθώς εκείνη πότε του δείχνει απόλυτη εμπιστοσύνη και πότε απαξίωση. Ο ίδιος είναι πολύ ικανός στη δουλειά του και φέρνει γρήγορα αποτελέσματα… Ο Δημήτρης τον αντιμετωπίζει αρχικά σαν πρόβλημα, αλλά ο Στέφανος φροντίζει να αποδείξει ότι δεν είναι... Συνδέεται με την Αθηνά και τη φροντίζει σαν φίλος, καταπιέζοντας τα ερωτικά του αισθήματα γι’ αυτήν. Δείχνει άνθρωπος που μπορεί να κρατήσει μυστικά και ίσως κρύβει περισσότερα απ’ όσα νομίζουμε.

ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΑΥΡΟΥ (ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΦΡΥΔΑ)

Αντιγόνη - Ήλιος

Η Ελπίδα ήταν μαζί με το Δημήτρη στη Σχολή της Αστυνομίας και είχαν μια σύντομη ερωτική ιστορία. Από τότε οι δρόμοι τους χώρισαν... Εκείνη έχει γίνει μια ικανή και επιτυχημένη εγκληματολόγος στην Αθήνα. Είναι μια δυναμική και φιλόδοξη αστυνομικός καριέρας, που έρχεται στην Καβάλα για να βοηθήσει στη διαλεύκανση της διπλής στυγερής δολοφονίας που έχει συγκλονίσει την πόλη. Η Ελπίδα θα κάνει τα πάντα για να διαλευκάνει το έγκλημα – πολλές φορές σε κόντρα με τον Δημήτρη. Είναι τα κίνητρά της καθαρά ή υπάρχει και άλλος λόγος για την άφιξή της στην πόλη;

ΙΑΣΩΝΑΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ (ΝΙΚΟΛΑΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ)

Ένα αγόρι που κατηγορείται για τη στυγερή δολοφονία των γονιών του. Ένα παιδί έξυπνο, όμορφο, γύρω στα 20, που έχει περάσει περίεργα παιδικά χρόνια με ανέσεις, αλλά χωρίς αγάπη... Καταφέρνει να διαφύγει τη σύλληψη, αλλά πίσω από τον φόβο και την ανασφάλεια κρύβεται ένας ευαίσθητος και δυναμικός χαρακτήρας... Τα μεγάλα οικογενειακά μυστικά που βγαίνουν στο φως θα αποκαλύψουν σκοτεινές αλήθειες για τη ζωή του… Κάποια στιγμή, με αφορμή ένα ατύχημα, θα γνωρίσει την Εύα και η ζωή και των δύο θα πάρει άλλη τροπή.