Ορφέας Αυγουστίδης: «Βγαίνουμε και λέμε διάφορα και μετά πρέπει να τα εξηγήσουμε μπας και παρεξηγηθούμε»

Όλα όσα αποκάλυψε

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Ορφέας Αυγουστίδης: «Βγαίνουμε και λέμε διάφορα και μετά πρέπει να τα εξηγήσουμε μπας και παρεξηγηθούμε»

Ο Ορφέας Αυγουστίδης επέστρεψε και πάλι στην τηλεόραση κι αυτή τη φορά με πρωταγωνιστικό ρόλο καθώς συμμετέχει στην σειρά του Alpha «Σασμός». Μάλιστα, μέσα σε όλα ο ίδιος μίλησε στο περιοδικό Τηλέραμα και αναφέρθηκε για τη συνεργασία με την μητέρα του στη σειρά, την πανδημία και το κίνημα #metoo.

Δείτε παρακάτω τις δηλώσεις του Ορφέα Αυγουστίδη

Φέτος, για πρώτη φορά παίζετε με τη μητέρα σας, Μαρία Τζομπανάκη. Είναι διαφορετικό να συνεργάζεσαι με κάποιον τόσο κοντινό σου άνθρωπο;

«Είναι διαφορετικό καλό. Ειδικά τώρα που κάνουμε μια σχέση μητέρας – γιου πιστεύω ότι υπάρχει κάτι κερδισμένο, το οποίο δεν το αφήνουμε ακατέργαστο, το διαμορφώνουμε και το προσαρμόζουμε σε αυτούς τους δύο χαρακτήρες. Υπάρχει μια γέφυρα μεταξύ μας που κόβει πολύ δρόμο, υπάρχει μια παράκαμψη επικοινωνίας που λειτουργεί προς όφελος της σχέσης. Δουλεύω πολλά χρόνια για να έχω τον δικό μου τρόπο δουλειάς και η μάνα μου το ίδιο και συναντιόμαστε ως επαγγελματίες με την αγάπη και τη σχέση μας που υπάρχει».

Το θέατρο δέχθηκε μεγάλο πλήγμα λόγω της πανδημίας. Είναι και αυτός ένας λόγος που είπατε το «ναι» στη σειρά;

«Υπάρχει η ανασφάλεια, αλλά δεν είναι ο λόγος που είπα το ναι. Ήταν ενδεχομένως, όμως, ένας από τους λόγους που ήμουν πιο ανοιχτός να μπω σε τέτοια διαδικασία να κουβεντιάσω».

Παράλληλα, το θέατρο συγκλονίστηκε από τις αποκαλύψεις για κακοποιητικές συμπεριφορές. Πώς βλέπετε την επόμενη μέρα;

«Δυστυχώς, δεν έχω πολλές ελπίδες για μια ολική κάθαρση και μια καθαρή κοινωνία χωρίς φόβο. Στο θέατρο όμως για αρκετά χρόνια νομίζω ότι την έχουμε γλιτώσει. Όμως διανύουμε και μια εποχή του over political correct. Βγαίνουμε και λέμε διάφορα και μετά πρέπει να τα εξηγήσουμε μπας και παρεξηγηθούμε. Ξαφνικά, υπάρχουν σκοπευτές σε όλες τις γωνίες να παρεξηγήσουν καθετί. Θέλουμε να δούμε ανθρώπους να έχουν σφοδρές πτώσεις! Θέλει λίγο προσοχή σε ποια πράγματα γινόμαστε ευαίσθητοι, γιατί εγώ βλέπω ότι προς τα έξω γινόμαστε ευαίσθητοι με όλα, αλλά βρισκόμαστε στο πιο σκληρό στάδιο της ανθρωπότητας. Βρισκόμαστε σε μια στιγμή όπου ο άνθρωπος είναι στα πρόθυρα της τρέλας και τα πάντα συμπεριλαμβάνουν βία. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά μας να πούμε ό,τι θέλουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συνήθως όταν κάποιος μας λέει ότι έχουμε διατυπώσει αυτό που σκεφτόμαστε βίαια. Όλοι έχουν την αλήθεια τους και την υπερασπίζονται μέχρι να βγουν αίματα».

Ορφέας Αυγουστίδης: Η πρώτη ανάρτηση μετά τη γέννηση του γιου του

Με μία ανάρτηση που έκανε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ο Ορφέας Αυγουστίδης θέλησε να καλωσορίσει στον κόσμο τον γιο του, γεμίζοντας τους γονείς του ευτυχία.

Ο αγαπημένος ηθοποιός δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του με την γέννηση του παιδιού του, ενώ στην ανάρτησή του αναφέρθηκε στις αξίες της ζωής που δεν μπορούν να κρυφτούν με τίποτα. Μίλησε μάλιστα και με τα πιο υπέροχα λόγια για την σύντροφό του Γεωργία.

«Και έρχεται η ΖΩΗ να μας αποκαλύψει έτσι απόλυτα ότι τίποτα πραγματικό δεν μπορεί να μπει σε αναμονή και σε παύση (και ας φαίνεται έτσι αυτούς τους καιρούς) μην ξεχνιώμαστε, η ΖΩΗ προχωράει, μεγαλύτερη απόδειξη η καρδιά του ΓΙΟΥ μου που νοιώθω να χτυπάει στο στέρνο μου όταν τον κρατάω.

Και η υπέροχη Γιωργία μου που η γενναιότητά της και η γενναιοδωρία της με έκανε να εμπιστευτώ ξανά τις φωτεινές ποιότητες της ανθρωπότητας και ότι όντως ο καρπός ενός όμορφου έρωτα μπορεί να φέρει την αθανασία των ερωτευμένων.

Ευτυχώς που υπάρχουν αυτοί οι υπέροχοι ανθρώπου εδώ να μας φροντίζουν γιατί έχουμε πέσει στο πάτωμα και έχουμε γίνει βούτυρα από τη γλυκά και την αγάπη», έγραψε χαρακτηριστικά στη λεζάντα της ανάρτησής του ο Ορφέας Αυγουστίδης.

Ορφέας Αυγουστίδης γιος