Παραολυμπιακοί Αγώνες: Χάλκινο μετάλλιο για την Σταματοπούλου

Πιο περήφανη από ποτέ η αθλήτρια!

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Παραολυμπιακοί Αγώνες: Χάλκινο μετάλλιο για την Σταματοπούλου

Η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου κατέκτησε το πρώτο της μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες κι όπως είναι λογικό η ίδια πλέει σε πελάγη ευτυχίας μιας και ήταν προσωπικός της στόχος.

Η Ελληνίδα αθλήτρια κατάφερε να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου στον τελικό των 50μ. ύπτιο κατηγορίας S4. Έτσι, το τρίτο μετάλλιο για την Ελλάδα στην κολύμβηση των Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και ένατο συνολικά στη φετινή διοργάνωση, κατέκτησε η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου.

Η 34χρονη κολυμβήτρια αγωνίστηκε στον τελικό των 50μ. ύπτιο S4 και τερμάτισε στην τρίτη θέση με χρόνο 49.63, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο. Αυτό είναι το ένατο μετάλλιο της Ελλάδας στους συγκεκριμένους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Δείτε παρακάτω την χάλκινη Σταματοπούλου

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Χρυσό μετάλλιο για τον Θανάση Γκαβέλα

Περηφάνη για ακόμα μια φορά έκαναν την Ελλάδα οι αθλητές μας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συγκεκριμένα, ο Θανάσης Γκαβέλας κέρδισε το πρώτο χρυσό για την χώρα μας, στον τελικό των 100μ. Τ11.

Ο Έλληνας αθλητής -με τον συνοδό του, Σωτήρη Γκαραγκάνη- τερμάτισε σε χρόνο 10.82 που είναι παγκόσμιο ρεκόρ και ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Δεύτερος ήταν ο Γάλλος Τιμοτέ Αντόλφ με 10.90 ενώ τρίτος ο Κινέζος Ντονγκντόνγκ Ντι με 11.03.