Γιώργος Βενιέρης: H πραγματική ηλικία και καταγωγή του κριτή του Top Chef

Αναλυτικά τα βιογραφικό του!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Γιώργος Βενιέρης: H πραγματική ηλικία και καταγωγή του κριτή του Top Chef

Το Top Chef κάνει πρεμιέρα την ερχόμενη Κυριακή (5/9) και το μόνο σίγουρο είναι πως θα δώσει έναν νέο αέρα στην ελληνική τηλεόραση. Η νέα υπερπαραγωγή του Ατζούν Ιλιτζαλί έρχεται για να κάνει τη δική της επανάσταση στα μαγειρικά ριάλιτι! Ένας από τους τρεις κριτές είναι ο Γιώργος Βενιέρης.

Αυτό είναι το βιογραφικό του Γιώργου Βενιέρη

Ο ευρηματικός σεφ Γιώργος Βενιέρης, φανατικός λάτρης των εστιατορίων έχει τη δική του συμβουλευτική εταιρεία, τη Smiling Dog – Hotel & Restaurant Consulting.

Δηλώνει άνθρωπος της πόλης, αλλά και ταξιδιώτης του κόσμου. Γεννημένος το 1978 στο Χαλάνδρι, έχει καταγωγή από τη Φολέγανδρο και τη Νάξο. Με μητέρα και γιαγιά επαγγελματίες μαγείρισσες και πατέρα ξενοδοχοϋπάλληλο, είχε σαν δεύτερο σπίτι του τις κουζίνες. Τα ταξίδια είναι η έμπνευσή του. Μόλις 18 χρονών ταξίδεψε στο Λονδίνο για να δοκιμάσει την κουζίνα ενός βραβευμένου εστιατορίου, κι όσο τα χρόνια περνούσαν ακολούθησαν κι άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και ύστερα η μεγάλη του αγάπη, η Ασία.

Ο Γιώργος Βενιέρης ξεκίνησε επαγγελματικά στο εστιατόριο Vardis του ξενοδοχείου Πεντελικόν, όπου με επικεφαλής τον Jean Grylleau κατάφεραν να φέρουν το δεύτερο αστέρι Michelin στην Ελλάδα, το 1999. Ακολούθησαν η βραβευμένη με δύο αστέρια Michelin Spondi, και το Electra Palace Hotel. Επόμενος σταθμός ήταν το Λονδίνο. Εκεί μέσα από το εστιατόριο Mazi επαναπροσδιόρισε την ελληνική κουζίνα δημιουργώντας ένα νέο ρεύμα.

Θέλοντας να συστήσει στο ελληνικό κοινό μία νέα εκδοχή της fusion κουζίνας, ανοίγει το πρώτο του εστιατόριο, το Mr. Pug, αρχικά στη Μύκονο κι έπειτα στην Αθήνα και δημιουργεί νέες μαγειρικές τάσεις με τα πολυβραβευμένα του μενού. Συνεχίζει να καινοτομεί εισάγοντας ένα νέο είδος ασιατικού street food, με την καντίνα του στο Χαλάνδρι, το Mr. Pug’s Canteen.

Ως αυθεντικός εξερευνητής που δηλώνει “πειρατής”, ο Γιώργος Βενιέρης λατρεύει τη θάλασσα και ασχολείται με τις καταδύσεις, το ψάρεμα και την υποβρύχια φωτογραφία. Ένα από τα χαρακτηριστικά του πιάτα είναι η σούπα τραχανά με φαγκρί μαριναρισμένο με κάρι, αν και αυτήν την περίοδο ο ίδιος προτιμά να πειραματίζεται με διαφορετικές εκδοχές από το απλό ψωμοτύρι.

Το όνειρό του είναι να φτιάξει το καλύτερο εστιατόριο στην Ελλάδα, με έδρα το αγαπημένο του νησί, τη Φολέγανδρο.

Δεν τα κατάφερε στο MasterChef και πάει στο Top Chef

Το MasterChef έχει καταφέρει να κυριαρχήσει τα τελευταία χρόνια στην ελληνική τηλεόραση στον χώρο της μαγειρικής. Όσο λοιπόν βρισκόμαστε στην αναμονή της έκτης σεζόν, ο ΣΚΑΪ κάνει αντεπίθεση με ένα νέο μαγειρικό ριάλιτι, το Top Chef.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Youweekly.gr, στο εν λόγω ριάλιτι πρόκειται να δούμε και έναν πρώην παίκτη του MasterChef. Ο συγκεκριμένος παίκτης είχε απασχολήσει πάρα πολύ με τη συμμετοχή του και δεν είχε καν πλησιάσει τον τελικό.

Ο λόγος για τον Τζώρτζη Παπανικολάου τον οποίο γνωρίσαμε στον δεύτερο κύκλο του MasterChef στο Star. Ο Τζώρτζης, είχε καταφέρει να τραβήξει το ενδιαφέρον με την προσωπικότητά του, ωστόσο δεν κατάφερε να πάει πολύ μακριά στο παιχνίδι.

Ο ίδιος μάλιστα, μετά την αποχώρησή του είχε δηλώσει πως αν είχε την ευκαιρία να ξαναμπεί στο παιχνίδι, θα ήταν ακόμα πιο καυστικός.