Γκίκας Ξενάκης: Πατέρας δύο παιδιών ο νέος κριτής του Top Chef

Ο γάμος του με τη σύζυγό του και η πραγματική του ηλικία!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Γκίκας Ξενάκης: Πατέρας δύο παιδιών ο νέος κριτής του Top Chef

Λίγες μέρες έχουν μείνει μέχρι την επίσημη πρεμιέρα του Top Chef. Το νέο ριάλιτι μαγειρικής του ΣΚΑΪ ξεκινάει την Κυριακή (5/9) στις 21:00 και το μόνο σίγουρο είναι πως θα γίνει χαμός! Ένας από τους κριτές που θα γνωρίσουμε θα είναι και ο Γκίκας Ξενάκης.

Το ριάλιτι θα έχει συναρπαστικές δοκιμασίες, απρόβλεπτες αποστολές και εντυπωσιακά πιάτα. Το έπαθλο μάλιστα ανέρχεται στις 100.000 ευρώ σε συνδυασμό με μεγάλη συνεργασία του νικητή με εστιατόριο σε Ελλάδα ή στο εξωτερικό που θα έχει αστέρια Michelin.

Το Top Chef έχουν παρακολουθήσει 200 εκατομμύρια τηλεθεατές σε περισσότερες από 200 χώρες προβολής. Το ακολουθούν 3,8 εκατομμύρια followers παγκοσμίως στα social media ενώ έχει κερδίσει 30 υποψηφιότητες στα Βραβεία Emmy.

Το βιογραφικό του Γκίκα Ξενάκη του Top Chef

Ο Γκίκας Ξενάκης είναι Head Chef του πολυβραβευμένου εστιατορίου Aleria, από το 2012 μέχρι και σήμερα. Το 2020 ανακηρύχθηκε Σεφ της Χρονιάς στα Βραβεία Gault & Millau Hellas.

Γεννημένος το 1983 και μεγαλωμένος στη Θήβα, είναι παντρεμένος με την Ελένη και έχουν δύο γιους, 6 και 2,5 ετών.

Η σχέση του με τη μαγειρική προέκυψε εντελώς τυχαία. Το όνειρό του ήταν να σπουδάσει διοίκηση επιχειρήσεων, αλλά δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την απαραίτητη βαθμολογία. Στην προτροπή του πατέρα του να ασχοληθεί με τη μαγειρική ήταν αρνητικός, αλλά στο τέλος, πείστηκε να το δοκιμάσει. Το ένστικτο του πατέρα του βγήκε αληθινό.

Ο Γκίκας Ξενάκης κατάφερε να διακριθεί ως Chef με συμμετοχές σε φεστιβάλ και διαγωνισμούς μαγειρικής. Ανάμεσα σ’ αυτά, 3 Χρυσούς Σκούφους, δεκάδες Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας καθώς επίσης και Βραβεία FNL Best Restaurant Awards.

Από το 2013 και μετά, ο Γκίκας Ξενάκης διδάσκει σε σχολή μαγειρικής, με κύριο ζητούμενο να δημιουργήσει μαγειρικό ήθος στους μαθητές του. To 2020, με τη σχολή του κατέκτησε το Βραβείο "Best School of the Year" στον διαγωνισμό 1st Mediterranean Chef’s Club.

Στην κουζίνα του ο Γκίκας Ξενάκης είναι αυστηρός, αλλά και ταυτόχρονα φιλικός με τους συναδέλφους του, καθώς παραδέχεται ότι είναι εκείνοι που υλοποιούν τη σκέψη του. Το… αποδομημένο παστίτσιο είναι ένα από τα χαρακτηριστικά του πιάτα. Δηλώνει συλλέκτης μανιταριών, οι διαδρομές που κάνει για την εύρεσή τους είναι η ψυχοθεραπεία του.

Όνειρο ζωής του είναι να φτιάξει ένα εστιατόριο μέσα στη φύση που να τροφοδοτείται από το δικό του μποστάνι.

Αυτό είναι το επίσημο trailer του Top Chef

Οι διαγωνιζόμενοι καθημερινά θα παίρνουν μέρος σε απαιτητικές δοκιμασίες! Θα κληθούν να συνεργαστούν, να αναμετρηθούν και να αποδείξουν ότι αξίζουν να παραμείνουν στον διαγωνισμό μέχρι τέλους! Ο Γιώργος Βενιέρης, ο Γκίκας Ξενάκης, και ο Αστέριος Κουστούδης, τρεις καταξιωμένοι σεφ που έχουν διακριθεί στο χώρο της γαστρονομίας, αξιολογούν τους 15 υποψήφιους Top Chef και κρίνουν το μέλλον τους στον διαγωνισμό.