Στο νοσοκομείο η Σαρλίν του Μονακό

Τι συμβαίνει με την υγεία της πριγίπισσας

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Στο νοσοκομείο η Σαρλίν του Μονακό

Η σύζυγος του πρίγκιπα Αλβέρτου, Σαρλίν του Μονακό, βρίσκεται στο νοσοκομείο, καθώς υποφέρει από φλεγμονή του ανώτερου αναπνευστικού, ενώ πριν λίγο καιρό αγνοούνταν από το παλάτι.

Η 43χρονη μητέρα διδύμων νοσηλεύεται από το βράδυ της Τετάρτης και, σύμφωνα με ανακοίνωση του πριγκιπάτου, παρακολουθείται από ομάδα γιατρών.

«Η Σαρλίν του Μονακό «κατέρρευσε» αλλά τώρα βρίσκεται σε «σταθερή» κατάσταση», ήταν η λιτή ανακοίνωση του πριγκιπάτου.

Σε μία προσπάθεια να ηρεμήσει τα πνεύματα, το πριγκιπάτο προέβη σε μία αόριστη δήλωση δίχως να διευκρινίσει τα αίτια της κατάρρευσης της συζύγου του πρίγκιπα Αλβέρτου.

«Η πριγκίπισσα αυτή τη στιγμή αναρρώνει στη Νότια Αφρική, όπου η ιατρική ομάδα της τη συμβούλεψε να μην ταξιδέψει μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες».

Όπως αναφέρει το νοτιοαφρικανικό ειδησεογραφικό μέσο "News24", η Σαρλίν εισήχθη στο νοσοκομείο «Netcare Alberlito» με ψευδώνυμο προκειμένου να αποφύγει τη δημοσιότητα.

Τον περασμένο Μάιο, η Σαρλίν είχε προσβληθεί από λοίμωξη που επηρέαζε τη ρινική και την φαρυγγική κοιλότητα και, σύμφωνα με το Παλάτι, έπρεπε να αντιμετωπιστεί χειρουργικά, ωστόσο, δεν μπορούσε να ταξιδέψει με αεροπλάνο λόγω της δύσκολης κατάστασης της υγείας της.

 Στο νοσοκομείο η Σαρλίν του Μονακό

Λίγα λόγια για την σχέση Αλμπέρτο - Σαρλίν

Εδώ και πολλούς μήνες δεν έχει κάνει καμία δημόσια εμφάνιση με τις φήμες να θέλουν να κατάφερε επιτέλους να αποδράσει από το παλάτι. Ήδη είχε κάνει τρεις προσπάθεις να φύγει. Η Σαρλίν γνώρισε τον Πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό στην εκδήλωση Μάρε Νόστρουμ το 2000 στο Μονακό. Η σχέση τους θεωρείται ότι ξεκίνησε το 2001 και η πρώτη τους δημόσια εμφάνιση έγινε στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2006. Το ίδιο έτος η Σαρλίν μετακόμισε με τον Αλβέρτο. Το 2010 τον συνόδευσε στο γάμο της Διαδόχου Βικτώριας της Σουηδίας και το 2011 στο γάμο του Πρίγκιπα Γουίλιαμ, Δούκα του Κέιμπριτζ.

Αγνοείται η Σαρλίν του Μονακό

Στις 23 Ιουνίου 2010 το παλάτι ανακοίνωσε τον αρραβώνα της Σαρλίν και του Αλβέρτου. Το δαχτυλίδι των αρραβώνων που της έδωσε ο Αλβέρτος, ήταν απιοειδούς σχήματος με διαμάντι τριών καρατίων στο κέντρο και στρογγυλά διαμαντένια μπριγιάν γύρω από αυτό. Δημιουργός του δαχτυλιδιού θεωρείται ότι ήταν ο Παριζιάνος κοσμηματοπώλης Ρεπόσι. Τον Απρίλιο του 2011, η Σαρλίν, η οποία ήταν προηγουμένως Προτεσταντή, ασπάστηκε τον Ρωμαιοκαθολικισμό, παρότι κάτι τέτοιο δεν απαιτούνταν από το Σύνταγμα του Μονακό.[26] Η μελλοντική πριγκίπισσα ξεκίνησε, επίσης, εκμάθηση της γαλλικής γλώσσας και της μονεγασκικής διαλέκτου, ενώ εξοικειώθηκε με το ευρωπαϊκό μοναρχικό πρωτόκολλο.

Ο γάμος είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 8 και 9 Ιουλίου 2011, όμως η ημερομηνία μετακινήθηκε για νωρίτερα, προκειμένου να μην συμπέσει με την συνάντηση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στο Ντέρμπαν (5–9 Ιουλίου). Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας πριν από το γάμο, το παλάτι διέψευσε δημοσιεύματα, που ανέφεραν ότι η Σαρλίν είχε μετανιώσει το γάμο.

Το γαλλικό περιοδικό Λ'Εξπρές ανέφερε ότι η Σαρλίν προσπάθησε να φύγει από το Μονακό την Τρίτη 28 Ιουνίου, έπειτα από φήμες ότι ο Αλβέρτος ήταν ο πατέρας τρίτου νόθου παιδιού. Το δημοσίευμα υποστήριζε ότι η Αστυνομία του Μονακό την σταμάτησε στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Νίκαιας, και ότι μεταπείστηκε να παραμείνει από τον Αλβέρτο και αξιωματούχος του παλατιού. Το παλάτι αποκάλεσε αυτές τις ιστορίες ως άσχημες φήμες, γεννημένες από ζήλια.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε αρχικά με πολιτικό γάμο στις 1 Ιουλίου 2011 στην αίθουσα του θρόνου του Πριγκιπικού Παλατιού. Την επόμενη μέρα, 2 Ιουλίου, έγινε ο θρησκευτικός γάμος. Παρόντες στη θρησκευτική δεξίωση ήταν περίπου 3.500 άνθρωποι, ανάμεσά τους οι Βασιλείς της Σουηδίας και του Βελγίου, οι Πρόεδροι της Γαλλίας και της Γερμανίας, αθλητικές προσωπικότητες και άλλοι.

Τα αρνητικά δημοσιεύματα συνεχίζονταν και μετά το γάμο, όταν διάφοροι δημοσιογράφοι της Ισπανίας, της Βρετανίας και άλλων χωρών ανέφεραν ότι στο ταξίδι του μέλιτος ο Αλβέρτος και η Σαρλίν έμεναν σε διαφορετικά ξενοδοχεία.