Επιτέθηκαν στο σπίτι του Θοδωρή Ζαγοράκη και της Ιωάννας Λίλη

«Περνάω δύσκολες στιγμές, δεν μπορώ άλλο»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Επιτέθηκαν στο σπίτι του Θοδωρή Ζαγοράκη και της Ιωάννας Λίλη

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης αποκάλυψε το λόγο που παραιτήθηκε από την προεδρία της ΕΠΟ, με τον αρχηγό της Εθνικής του 2004 να αποχωρεί από τη θέση αυτή, λόγω των διαφωνιών που είχε σε σημαντικά ζητήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά και των δύσκολων στιγμών που βίωσε με την οικογένεια του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Livesport”, δεν πρόκειται να πάει πίσω την παραίτηση του, καθώς το τελευταίο διάστημα έζησε με την σύζυγό του Ιωάννα Λίλη και τα παιδιά του δύσκολα πράγματα.

Συγκεκριμένα, είδαν πως η κατάσταση είχε ξεφύγει όταν “άγνωστοι πέταξαν γκαζάκια στο σπίτι του, που βρίσκεται σε προάστιο της Θεσσαλονίκης, ενώ αναφέρεται ότι ασκήθηκε bullying στα παιδιά του”.

«Περνάω δύσκολες στιγμές, δεν μπορώ άλλο, ζητάω την κατανόησή σας, θέλω να με καταλάβετε», φέρεται να είπε στους ανθρώπους του ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Θοδωρής Ζαγοράκης.

Επιτέθηκαν στο σπίτι του Θοδωρή Ζαγοράκη και της Ιωάννας Λίλη

Λίγα Λόγια για τον Θοδωρή Ζαγοράκη

  • Γεννήθηκε στη Λυδία Καβάλας. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στην Καβάλα το 1989 αγωνιζόμενος στη Β' και Γ' Εθνική κατηγορία. Σε ηλικία 21 ετών (Δεκέμβριος 1992) μετεγγράφηκε στον ΠΑΟΚ πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του στην Α' Εθνική, ενώ τον Ιανουάριο του 1998 ταξίδεψε στην Αγγλία για να αγωνιστεί στην Πρέμιερ Λιγκ με τη Λέστερ. Ήταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε το Λιγκ Καπ Αγγλίας αν και δεν αγωνίστηκε στον τελικό. Το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα φορώντας τη φανέλα της ΑΕΚ.
  • Η επιτυχία της Ελλάδας το 2004 του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί στο Καμπιονάτο με την Μπολόνια, στην οποία παρέμεινε για έναν χρόνο και υπήρξε βασικό της στέλεχος. Το 2005 επέστρεψε στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ, στον οποίο και έκλεισε την ποδοσφαιρική του καριέρα 2 χρόνια αργότερα.
  • Στην Εθνική Ελλάδος: Ο Θοδωρής Ζαγοράκης αγωνίστηκε για πρώτη φορά με την Εθνική Ελλάδας στις 7 Σεπτεμβρίου 1994, στον εκτός έδρας αγώνα εναντίον των Νήσων Φερόε, για τα προκριματικά του Euro 1996. Βρίσκεται στη δεύτερη θέση όλων των εποχών σε συμμετοχές, πίσω από τον Γιώργο Καραγκούνη, έχοντας συνολικά 120 (στο διάστημα 1994-2007).
  • Υπήρξε ο αρχηγός της ομάδας που κατέκτησε το Euro 2004 που διεξήχθη στην Πορτογαλία, συμμετέχοντας ως βασικός και για ενενήντα λεπτά στους έξι αγώνες που έδωσε η ελληνική ομάδα, ενώ ανακηρύχθηκε και πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής της διοργάνωσης, στην κορυφαία του στιγμή με τη γαλανόλευκη φανέλα. Η τελευταία του συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στις 22 Αυγούστου 2007, στον φιλικό αγώνα στο γήπεδο της Τούμπας με αντίπαλο την Ισπανία, στον οποίο τιμήθηκε για την πολυετή προσφορά του στην ελληνική εθνική ομάδα.