Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης, μέσω της σελίδας του στο Facebook συγκλόνισε με την καταγγελία που έκανε. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών αποκάλυψε πως μετά την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στο μπότσια στο Τόκιο και λίγο πριν ξεκινήσει το ομαδικό, έπεσε θύμα ψυχολογικής βίας.
Μάλιστα, σε δεύτερη ανάρτηση του, ζήτησε δημόσια την απομάκρυνση του ομοσπονδιακού προπονητή, Γιώργου Τζίμα.
Οι αναρτήσεις του Γρηγόρη Πολυχρονίδη με την καταγγελία
“Μετά τη νίκη του Ασημένιου μεταλλίου στο Ατομικό BC3 την προηγούμενη μέρα, και λίγα λεπτά πριν από το πρώτο αγώνα της κατηγορίας των Ζευγαριών BC3, έπεσα θύμα ψυχολογικής βίας!
Από εκείνη τη στιγμή μέχρι και σήμερα δεν μπορώ να βρω ηρεμία. Τις ημέρες των αγώνων δεν μπορούσα να κοιμηθώ και έβλεπα εφιάλτες. Την ώρα του αγώνα, έπρεπε να υπερβάλλω εαυτόν για να μπορέσω να αγωνιστώ συγκεντρωμένος.
Οι αγώνες που συμμετέχουμε είναι εξαιρετικά δύσκολοι. Για να έρθει η επιτυχία, πρέπει να είμαι σε θέση να δώσω όλο μου τον εαυτό αγωνιστικά! Κάθε αθλητής πρέπει να έχει όλα τα εφόδια για να μπορεί να ανταπεξέλθει σε δύσκολους αγώνες. Είναι ανεπίτρεπτο, ύπουλα συμφέροντα άλλων να στέκονται εμπόδιο στην αγωνιστική πορεία ενός αθλητή.
Τα τελευταία 20 χρόνια έχω κάνει τα πάντα για να μπορώ να δοξάζω την Ελλάδα μας σε όλο τον κόσμο. Έχω κερδίσει σε επίσημους διεθνείς αγώνες 36 μετάλλια, 6 εκ των οποίων Παραολυμπιακά. Αναλυτικά, 16 Χρύσα, 11 Ασημένια και 9 Χάλκινα.
Ολόκληρη η ζωή η δική μου, αλλά και της οικογένειάς μου είναι αφιερωμένη στον αθλητισμό. Ο προγραμματισμός της γέννησης του παιδιού μου έγινε βάσει αγωνιστικού προγράμματος και η κορούλα μου, πριν κλείσει τις 2 εβδομάδες ζωής, αναγκάστηκε να πηγαίνει στο γήπεδο για 6 ώρες καθημερινά, με σκοπό εγώ και η γυναίκα μου που αγωνιζόμαστε μαζί, να μπορέσουμε να είμαστε έτοιμοι για τους αγώνες του Τόκιο!
Εγώ πάλευα, παλεύω και θα παλεύω για πάντα με όλη τη δύναμη της ψυχής μου για το εθνικό συμφέρον. Δεν θα επιτρέψω προσωπικά συμφέροντα άλλων να σταθούν εμπόδιο στον δρόμο των επιτυχιών για την χώρα μας! Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να βλάψει την ψυχική μου υγεία και την αθλητική μου πορεία!
Πριν από λίγες ημέρες κέρδισα 2 Παραολυμπιακά μετάλλια στο Τόκιο, ο μοναδικός Έλληνας αθλητής που κέρδισε 2 μετάλλια σε αυτή την Παραολυμπιάδα, και δυστυχώς αντί να μπορέσω να απολαύσω τις μεγάλες αυτές επιτυχίες και την επιβράβευση όλων των θυσιών που κάναμε με τη σύζυγό μου, αναγκάζομαι να ξεπερνάω ψυχολογικά όλα αυτά που βίωσα και να παλεύω για την αξιοπρέπειά μου!
Είμαι δυνατός, αποφασισμένος και θα αγωνιστώ με όλα τα μέσα για να μπορεί να επικρατήσει το σωστό και το δίκαιο και να μπορώ να συνεχίσω να φέρνω μεγάλες επιτυχίες για τη χώρα μας!”
Λίγα λόγια για τον Γρηγόρη Πολυχρονίδη
Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης είναι Έλληνας παραολυμπιονίκης στο Παραολυμπιακό άθλημα μπότσια.
Γεννήθηκε στις 13 Αυγούστου του 1981 στο Βατούμι της Γεωργίας και το 1989 ήρθε με την οικογένειά του στην Ελλάδα. Πάσχει από νωτιαία μυϊκή ατροφία (SMA III). Τελείωσε με άριστα το 12o Λύκειο Περιστερίου το 2001 και σπούδασε στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο.
Άρχισε να ασχολείται με το μπότσια το 2002. Προπονητής του είναι ο Γεώργιος Τζήμας. Έχει κερδίσει έντεκα χρυσά μετάλλια στην κατηγορία BC3 Ατομικό και οκτώ χρυσά και ένα αργυρό στην κατηγορία BC3 Ζεύγη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπότσια.
Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπότσια στη Βραζιλία το 2006 κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία BC3 Ατομικό και δύο χρόνια αργότερα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου ήταν και πάλι δεύτερος στην ίδια κατηγορία. Το 2009 κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2009 στην Πορτογαλία στην κατηγορία BC3 Ατομικό και το χάλκινο στην κατηγορία BC3 Ζεύγη. Στο Παγκόσμιο κύπελλο του 2011 στο Μπέλφαστ κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία BC3 Ζεύγη. Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, το Σεπτέμβριο του 2012, κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο μπότσια στην κατηγορία BC3 Ζεύγη, μαζί με την Ελένη Κορδαλή και το Νίκο Πανανό.
Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες το 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο, ήταν ο σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας. Στους εν λόγω αγώνες κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία BC3 Ατομικό και το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία BC3 Ζεύγη, μαζί με τον Νίκο Πανανό και την Άννα Ντέντα.