Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Απορρίφθηκε το αίτημά του Πέτρου Φιλιππίδη για την αποφυλάκιση του

Παραμένει στις φυλακές Τρίπολης μέχρι να γίνει η δίκη

Απορρίφθηκε το αίτημά του Πέτρου Φιλιππίδη για την αποφυλάκιση του
News 09.09.2021 15:59
Από Ελένη Ζουγανέλη

Στις φυλακές θα παραμένει ο Πέτρος Φιλιππίδης, καθώς το δικαστικό συμβούλιο απέρριψε την αίτηση αποφυλάκισης του, η οποία είχε υποβληθεί λίγο μετά την απόφαση των δικαστικών αρχών να κριθεί προσωρινά κρατούμενος.

Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας, υιοθετώντας τη σχετική εισαγγελική πρόταση, κατέληξε ότι ο ηθοποιός και κατηγορούμενος για ένα βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού θα πρέπει να παραμείνει στις φυλακές με το σκεπτικό ότι οι καταγγελίες σε βάρος του, αναφέρονται σε περιστατικά που τελέστηκαν στο σπίτι του κατηγορούμενου και κατ’ επέκταση κρίθηκε πως μπορεί να τελέσει αντίστοιχα αδικήματα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι και το δικαστικό συμβούλιο έκρινε πως υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις ενοχής του καθώς και ότι παραμένει ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων όπως είχε κρίνει η ανακρίτρια.

Επιπλέον, οι δικαστές δεν δέχονται ότι συντρέχουν λόγοι υγείας για την αποφυλάκισή του, ενώ φαίνεται πως απέρριψαν και τους ισχυρισμούς Φιλιππίδη πως οι καταγγέλουσες επιδιώκουν δημοσιότητα, αφού τα ονόματα καμίας εκ των τριών δεν έχουν γίνει γνωστά. Αυτό που μένει τώρα είναι να δούμε τι απόφαση θα πάρει η σύζυγος του Ελπίδα Νίνου, καθώς όπως είχε γίνει γνωστό αν το αίτημα του δεν γινόταν δεκτό θα έφευγε από την Αθήνα.

Απορρίφθηκε το αίτημά του Πέτρου Φιλιππίδη για την αποφυλάκιση του

«Όχι, δεν ήξερα τίποτα για τον Πέτρο Φιλιππίδη»

Ξέσπασε μέσα από συνέντευξη που παραχώρησε ο αγαπημένος ηθοποιός Τάσος Χαλκιάς, με αφορμή την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος κατηγορείται για έναν βιασμό και δυο απόπειρες με τον ίδιο να έχει κριθεί προφυλακιστέος και να βρίσκεται στις φυλακές Τρίπολης εδώ και περίπου ένα μήνα.

Ο Τάσος Χαλκιάς λοιπόν, μιλώντας στο περιοδικό Λοιπόν, ξεκαθάρισε πως δεν γνώριζε τίποτα από αυτά που τον κατηγορούν.

Όχι, δεν έχω επικοινωνήσει μαζί του από τότε που άρχισε να διαφαίνεται κάτι τέτοιο. Το θέμα, όμως, δεν είναι αν έχω επικοινωνήσει ή όχι. Έναν άνθρωπο τον οποίο γνωρίζεις από τα παλιά, θα μπορούσες να του τηλεφωνήσεις, έστω για να τον ρωτήσεις για όλα αυτά που ακούγονται. Άρα έχεις λόγο να επικοινωνήσεις. Εγώ δεν το έκανα. Όσο καλά κι αν νομίζεις ότι ξέρεις έναν άνθρωπο, πάντα υπάρχουν οι κλειστές πόρτες και παράθυρα.

Το ξέσπασμα του Τάσου Χαλκιά για τον Πέτρο Φιλιππίδη

Όταν ο άνθρωπος αποσύρεται, στα ιδιαίτερα διαμερίσματα του και τα σφραγίζει, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι γίνεται πίσω από αυτά. Άρα λοιπόν να αφήσουμε αυτή την καραμέλα και το παραμύθι «ξέρατε και δεν μιλάγατε». Όχι, δεν ήξερα τίποτα! Δεν αποποιούμαι καμία ευθύνη. Υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι που λένε πως όλοι είχαμε υποψιαστεί τι γίνεται. Εγώ συναναστρέφομαι τους ανθρώπους της δουλειάς μου, στη δουλειά μου, με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Άρα αυτή η καραμέλα να φύγει από πάνω μου, δεν έχω σχέση με όλα αυτά. Οι άνθρωποι αυτοί παρέβησαν κάποιους νόμους. Εφόσον ωστόσο, είναι ακόμα υπόδικοι, σύμφωνα με τη δικαιοσύνη έχουν το τεκμήριο της αθωότητας. Ναι, είναι προφυλακιστέοι, αλλά υπόδικοι. Όταν γίνει η δίκη και θα έχουμε το αποτέλεσμα της, τότε θα μιλήσουμε εκ του ασφαλούς.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Πέτρος Φιλιππίδης: Αυτός ο πασίγνωστος ηθοποιός έχει βαφτίσει τον γιο του

Πέτρος Φιλιππίδης: Αυτός ο πασίγνωστος ηθοποιός έχει βαφτίσει τον γιο του

Share