«Αν βγει αθώος ο Πέτρος Φιλιππίδης αντιλαμβάνεστε τι έχει να γίνει;»

«Είναι πολύ άδικο να μην παίζονται οι σειρές του»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
«Αν βγει αθώος ο Πέτρος Φιλιππίδης αντιλαμβάνεστε τι έχει να γίνει;»

Ο Πέτρος Ξεκούκης παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Open Weekend» και μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη. Σχολίασε μάλιστα, την απόφαση να μην παίζουν στην τηλεόραση σειρές στις οποίες έχει πρωταγωνιστήσει ο κατηγορούμενος.

Όσα είπε ο Ξεκούκης για την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη

«Έχω αρνηθεί να παίξω στον Λάκη τον Γλυκούλη που ήταν ο Φιλιππίδης γιατί δεν μου άρεσε ο ρόλος. Είναι πολύ άδικο να μην παίζονται οι σειρές του Πέτρου Φιλιππίδη, γιατί είναι και οι άλλοι ηθοποιοί.

Ας μην προδικάζουμε έναν άνθρωπο αν η ελληνική δικαιοσύνη ακόμα δεν έχει αποφανθεί. Θα μου πείτε είναι προφυλακιστέος. Εγώ δεν μπορώ να πω αν είναι δίκαιη ή άδικη η απόφαση να προφυλακιστεί. Εγώ όμως μπορώ να πω ότι αν δεν τελεσιδικήσει η υπόθεση δεν μπορούμε να κρίνουμε, γιατί αν βγει αθώος αντιλαμβάνεστε τι έχει να γίνει; Αυτή τη στιγμή στερούνται οι πάντες που δούλεψαν σε αυτές τις σειρές. Δεν το θεωρώ κακό να δείχνει μια επανάληψη. Ο Πέτρος είτε καλώς, είτε κακώς πέρασε στη συνείδηση των ανθρώπων σαν ένας άνθρωπος που δημιούργησε ένα πρόβλημα. Τώρα ας το κρίνει ο καθένας», είπε ο Πέτρος Ξεκούκης.

«Δεν μπορούν να τιμωρηθούν οι άνθρωποι που έχουν παίξει μαζί με τον Πέτρο Φιλιππίδη»

Καλεσμένος στο Πρωινό βρέθηκε ο Αιμίλιος Χειλάκης. Ο γνωστός ηθοποιός μέσα σε όλα αναφέρθηκε στην απόφαση των σταθμών να μην προβάλουν ξανά παραγωγές στις οποίες συμμετείχε ο Πέτρος Φιλιππίδης.

«Είμαστε πολύ θυμωμένοι, θα γίνουν λάθη στον θυμό μας, θα ακουστούν λάθος πράγματα, θα κατηγορηθούν λάθος άνθρωποι, θα υπάρχουν πολύ εύκολα λόγια να ειπωθούν γι’ αυτούς.

Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να σιωπήσουμε, να προσπαθήσουμε να αντιληφθούμε εμείς τι έχουμε κάνει γι’ αυτό; Ήμασταν παρόντες με αγάπη στα θύματα ή στους θύτες; Γιατί συνέβη όλο αυτό; Οφείλουμε να τιμωρήσουμε και τον πρότερό τους βίο, άρα και τον πρότερό μας βίο μαζί τους;

Όχι, δεν τιμωρούνται έτσι τα πράγματα. Αν δεν τιμωρηθεί ο άνθρωπος που έχει διαπράξει το έγκλημα δεν μπορούν να τιμωρηθούν οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν παίξει σε ένα σίριαλ μαζί με τον Πέτρο ή με τον Δημήτρη και δεν θα προβληθεί και δεν θα επαναληφθεί. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι έχουν υπάρξει στη ζωή μας αυτοί οι άνθρωποι».