Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Μαργαρίτα Θεοδωράκη: Η φωτογραφία με την μητέρα της λίγες μέρες μετά την απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη

Η συγκινητική ανάρτηση της

Μαργαρίτα Θεοδωράκη: Η φωτογραφία με την μητέρα της λίγες μέρες μετά την απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη
News 13.09.2021 16:52
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Έντεκα μέρες συμπληρώθηκαν από τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη που σκόρπισε θλίψη σε όλο το πανελλήνιο. Η κόρη του, Μαργαρίτα, λίγο μετά την κηδεία, δημοσίευσε μια φωτογραφία με τη μητέρα της.

Η ίδια λοιπόν, που αυτές τις μέρες έχει δημοσιεύσει αρκετές φωτογραφίες και αναρτήσεις για την οικογένεια της και κυρίως για την απώλεια του πατέρα της, θέλησε να μοιραστεί ένα νέο στιγμιότυπο με μητέρα της, Μυρτώ Αλτίνογλου, η οποία είναι 94 ετών στο Facebook.

Στην λεζάντα της εν λόγω ανάρτησης η Μαργαρίτα Θεοδωράκη έγραψε χαρακτηριστικά: «ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΜΑ, ΤΗΝ Μαργαρίτα ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΜΑ 5 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟ ΟΡΕΣΤΗ ΚΑΝΕΛΛΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ ΗΛΙΑ ΑΛΤΙΝΟΓΛΟΥ».

Η φωτογραφία της Μαργαρίτας Θεοδωράκη με την μητέρα της

 Μαργαρίτα Θεοδωράκη η φωτογραφία με την μητέρα της λίγες μέρες μετά την απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη

Η ιδιόχειρη διαθήκη του Μίκη Θεοδωράκη - Το σπίτι στο Παρίσι και η περιούσια που χάθηκε

Ο αγαπημένος συνθέτης, Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος έφυγε από την ζωή την περασμένη εβδομάδα, φρόντισε πέρυσι να στείλει ιδιόχειρη πολιτική διαθήκη στον γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα:

"Τώρα στο τέλος της ζωής μου, την ώρα των απολογισμών, σβήνουν από το μυαλό μου οι λεπτομέρειες και μένουν τα "μεγάλα μεγέθη". Έτσι βλέπω ότι τα πιο κρίσιμα, τα δυνατά και ώριμα χρόνια μου, τα πέρασα κάτω από την σημαία του ΚΚΕ. Για αυτό τον λόγο θέλω να αφήσω αυτό τον κόσμο σαν κουμμουνιστής", έγραψε ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης στην προσωπική του επιστολή στις 5 Οκτωβρίου 2020, όπως αναγράφει σε δημοσίευμά του το περιοδικό ΛΟΙΠΟΝ.

Με την επιστολή αυτή ζητούσε επίσης από τον ΓΓ του ΚΚΕ να επιληφθεί εκείνος προσωπικά ώστε, όπως έγραφε:

"Να γίνει σεβαστή όχι μονάχα η ιδεολογία μου, αλλά και οι αγώνες μου για την ενότητα των Ελλήνων. Καθώς επίσης βέβαια και όλα αυτά που ήδη έχω ρυθμίσει σε συνεννόηση με την γραμματέα μου, Ρένα Παρμενίδου, και τον φίλο και Πρόεδρο του Παγκρητίου Συλλόγου Φίλων, Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργο Αγοραστάκη".

Η ακίνητη περιουσία του Μίκη Θεοδωράκη ήταν μεγάλη, μεταξύ άλλων φέρεται να είχε αγοράσει κι ένα μεγάλο διαμέρισμα στο Παρίσι, το οποίο πουλήθηκε πριν χρόνια για αρκετά εκατομμύρια. Τι έγιναν άραγε αυτά τα χρήματα και η κόρη του έφτασε στο σημείο να ζητάει βοήθεια πριν από λίγους μήνες και μάλιστα δημόσια; Και εκτός από τα υλικά, υπάρχει και η τεράστια καλλιτεχνική περιουσία του Μίκη, αφού μόνο από τα πνευματικά δικαιώματα των έργων του, όπως π.χ. με τον Ζορμπά, θα έπρεπε να μην υπάρχει κανένα οικονομικό πρόβλημα.

Πώς όμως βρέθηκε σε αυτή την κατάσταση; Και τι έχει συμβεί με την περιουσία του Μίκη Θεοδωράκη; Οι πληροφορίες θέλουν να έχουν γίνει μεγάλες σπατάλες και λάθος διαχείριση στην περιουσία που δημιούργησε ο Θεοδωράκης, με αποτέλεσμα όντως σήμερα τα μόνα έσοδα για την οικογένειά του να είναι τα έσοδα από τα πνευματικά δικαιώματα.

Πηγή: Λοιπόν.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Ξέσπασε ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργος - «Εδώ έχουμε να κάνουμε για την απάτη του αιώνα»

Μέλισσες: Η συγκινητική κίνηση τους προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη

Share