Τένια Μακρή: «Τα τρία πρώτα χρόνια τον αναζητούσα στο πλήθος»

«Μου πήρε πέντε χρόνια να συνηθίσω ότι δε θα ξαναδώ τον άνδρα μου»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Τένια Μακρή: «Τα τρία πρώτα χρόνια τον αναζητούσα στο πλήθος»

Η Τένια Μακρή παραχώρησε συνέντευξη και μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «MEGA Καλημέρα» όπου πριν από λίγες ημέρες έκανε πρεμιέρα. Η ίδια αναφέρθηκε για την περιπέτεια υγείας της αλλά και για τον χαμό του αγαπημένου της συζύγου.

Η Τένια Μακρή ανέφερε χαρακτηριστικά: «Γεννήθηκα εδώ, πήγα σχολείο εδώ. Οι γονείς μου είναι Βολιώτες και αυτό το σπίτι είναι η προίκα της μητέρας μου. Κάθε φορά που έρχομαι εδώ νιώθω πως είμαι στη μήτρα της μάνας μου».

«Έντεκα μήνες καραντίνα την πέρασα εδώ. Η μόνη που μου έλειπε είναι η κόρη μου. Κάποια στιγμή μου είπε ότι δε νομίζει ότι θα γίνω γιαγιά. Της είπα ότι εγώ μάνα ήθελα να γίνω και ότι αυτό το θέμα δε με αφορά». Αναφερόμενη στην απώλεια του συζύγου της, είπε ότι

«Mου πήρε πέντε χρόνια να συνηθίσω ότι δε θα ξαναδώ τον άνδρα μου. Τα τρία πρώτα χρόνια τον αναζητούσα στο πλήθος. Μετά συμβιβάστηκα με την ιδέα ότι δε θα υπάρχει η παρουσία του. Δεν ήταν εύκολο, πήρα βοήθεια. Σχετικά με την περιπέτεια υγείας που πέρασε η ίδια, η Τένια Μακρή ανέφερε ότι:

«Όταν έμαθα ότι νοσούσα από καρκίνο του μαστού ζήτησα βοήθεια από ειδικό για να μπορέσω να φύγω από το φόβο της επανεμφάνισης». Σε ό,τι αφορά στο αν θα ήθελε να βρίσκεται στο χώρο της τηλεόρασης, η Τένια Μακρή απάντησε ότι «δε θα ήθελα να έχω συνεχή παρουσία στην τηλεόραση. Δε θα ήθελα κάτι περισσότερο από ένα ένθετο».

Τέλος, η Τένια Μακρή αποκάλυψε ότι είναι συμφιλιωμένη με το χρόνο: «Δέχομαι ότι το κορμί μου γίνεται δυσκίνητο. Είναι καλή η φύση μαζί μου. Αν χρειαστεί μπορεί να πάω να συμμαζέψω κάτι».

Δείτε παρακάτω τις δηλώσεις της Τένιας Μακρή

Λίγα λόγια για την Τένια Μακρή

  • Η Τένια Μακρή γεννήθηκε στο Βόλο.Ζει στην Αθήνα και διατηρεί γραφείο όπου προσφέρει συμβουλευτική βοήθεια στην οικογένεια για προβλήματα σχέσεων μεταξύ των συζύγων, με τα παιδιά και με κάθε μέλος χωριστά.
  • Έχει σπουδάσει Κοινωνική Εργασία και Εφαρμοσμένη Ψυχολογία στην Ελλάδα και στην Αμερική, και είναι κάτοχος M.Sc. στην Επαγγελματική Αποκατάσταση Ατόμων με Αναπηρία.
  • Είναι πρωτοπόρος στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα στον τομέα της επαγγελματικής αποκατάστασης στην αγορά εργασίας των ατόμων με αναπηρία.
  • Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τη χρήση βοηθημάτων κατά των αρχιτεκτονικών εμποδίων για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της καθημερινότητας από άτομα με αναπηρία και εργάστηκε σε αυτό το αντικείμενο τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  • Μεταξύ άλλων, υπήρξε ιδρύτρια του τμήματος επαγγελματικής αποκατάστασης στους Η/Υ στο Χατζηπατέρειο Ίδρυμα, καθώς και ιδρυτικό μέλος του Ιατρείου Αναπτυξιακής Παιδιατρικής της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».
  • Ίδρυσε τη Σχολή Γονέων στο Λεόντειο Λύκειο Πατησίων και καθιέρωσε τον επαγγελματικό προσανατολισμό για τους μαθητές του Λυκείου στο ίδιο σχολείο. Αυτήν τν πρωτοπορία ακολούθησαν πολλά σχολεία της χώρας.