Δημήτρης Λιγνάδης: Έκτακτη ανακοίνωση από τον δικηγόρο του Αλέξη Κούγια για την υπόθεσή του

"Όπως είναι γνωστό, ο εντολέας μας κρατείται προσωρινά παρά το ότι..."

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Δημήτρης Λιγνάδης: Έκτακτη ανακοίνωση από τον δικηγόρο του Αλέξη Κούγια για την υπόθεσή του

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις όπου το Δικαστικό Συμβούλιο φαίνεται πως τελικά απέρριψε την έφεση κατά του βουλεύματος που έκρινε ότι στον Δημήτρη Λιγνάδη δεν μπορεί να επιβληθεί νέο ένταλμα προσωρινής κράτησης για τις δύο υποθέσεις βιασμού για τις οποίες απολογήθηκε το περασμένο Ιούλιο αίτηση αποφυλάκισης αναμένεται να καταθέσει ο Δημήτρης Λιγνάδης τις επόμενες ημέρες.

Αυτό γνωστοποιεί ο δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας σε ανακοίνωση του.

Η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια

«Όπως είναι γνωστό, το Δικαστικό Συμβούλιο, που εξέτασε την έφεση του κου Εισαγγελέα Εφετών κατά της αποφάσεως του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, το οποίο είχε δικαιώσει τη νομική άποψη του επικεφαλής του γραφείου μας κου Αλεξίου Κούγια και της 19ης Τακτικής Ανακριτού κας Μπάκα περί του ότι και από απόψεως στοιχείων, αλλά και δικονομικά δεν δικαιολογείτο νέα προσωρινή κράτηση, λόγω δύο νέων κωμικών στο περιεχόμενο κατηγοριών περί δήθεν διαπράξεως βιασμών από τον εντολέα μας, επίλεκτο ηθοποιό και σκηνοθέτη κο Δημήτριο Λιγνάδη, επιβεβαίωσε με πανηγυρικό τρόπο και με ανώτερους Δικαστές τις απόψεις του εντολέως μας και της κας Ανακρίτριας και το μόνο, το οποίο ανεδείχθη είναι ότι χωρίς καμία νομική και ουσιαστική αιτιολογία είδαμε τη συνέχεια μιας απαράδεκτης νομικά και δικονομικά εισαγγελικής προσπάθειας (η εισαγγελική αρχή είναι αδιαίρετη) να εξοντωθεί ο εντολέας μας και να συνεχιστεί η χωρίς αξιόπιστα στοιχεία προσωρινή του κράτηση.

Όπως είναι γνωστό, ήδη από τις διάφορες τοποθετήσεις του κου Αλεξίου Κούγια, εις βάρος του εντολέως μας έχει ασκηθεί μια παράνομη – άκυρη ποινική δίωξη, χωρίς ποτέ, όπως απαιτεί ο νόμος, να κληθεί σε προκαταρκτική εξέταση και, αφού του δοθούν όλα τα στοιχεία, να δώσει εξηγήσεις και έχει εκδοθεί ένα απαράδεκτο ουσιαστικά και νομικά ένταλμα συλλήψεως, βάσει του οποίου παράνομα συνελήφθη και κρατείται.

Όπως είναι γνωστό, ο εντολέας μας κρατείται προσωρινά παρά το ότι με ιδιαίτερα αξιόπιστους μάρτυρες (υπουργούς, εκδότες, δικαστές, επιστήμονες, έγγραφα) κονιορτοποίησε τις κατασκευασμένες εις βάρος του κατηγορίες από εντελώς αναξιόπιστους δήθεν βιασθέντες, τους οποίους έχει μηνύσει και μέχρι σήμερα σεβόμενος την κρίση της κας Ανακρίτριας δεν προσέφυγε κατά του εντάλματος της προσωρινής κρατήσεώς του σε κανένα ανώτερο δικαστικό όργανο.

Μετά τη χθεσινή δικονομική και ουσιαστική δικαίωσή μας τις επόμενες αμέσως ημέρες ο αθώος εντολέας μας θα προσφύγει ενώπιον του αρμοδίου Δικαστικού Συμβουλίου και θα ζητήσει την αντικατάσταση της προσωρινής του κρατήσεως με ή χωρίς περιοριστικούς όρους».

«Λυπάμαι πάρα πολύ, για τον Δημήτρη Λιγνάδη»

Στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» μίλησε η γνωστή ηθοποιός Λήδα Πρωτοψάλτη όπου μέσα σε όλα αναφέρθηκε στην μουσική παράσταση «Όμορφη Πόλη» όπου συμμετέχει αλλά αποκάλυψε και άγνωστες ιστορίες από την ζωή της.

Μάλιστα, η ίδια αναφέρθηκε και για την σχέση της που είχε με το Μίκη Θεοδωράκη πριν φύγει από την ζωή αλλά σχολίασε και τον Δημήτρη Λιγνάδη έπειτα από τις ραγδαίες εξελίξεις.

Η Λήδα Πρωτοψάλτη ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν φυσικό φαινόμενο, άνθρωπος παθιασμένος με τη ζωή, την τέχνη και τον πολιτισμό. Εγώ τον ήξερα από 8 χρονών» δήλωσε στην κάμερα του MEGA Καλημέρα η Λήδα Πρωτοψάλτη, αποκαλύπτοντας την ιστορία της γνωριμία της με τον κορυφαίο συνθέτη.

Η γνωστή ηθοποιός, μίλησε για τα βήματά της στο χώρο του ελληνικού θεάτρου, ενώ εξέφρασε και το παράπονό της για το γεγονός ότι δεν την φωνάζανε για παραστάσεις στην Επίδαυρο. «Πήγαινε ο καθένας στην Επίδαυρο και δεν με φωνάζανε. Ήτανε το παράπονό μου» δήλωσε χαρακτηριστικά η Λήδα Πρωτοψάλτη.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της η Λήδα Πρωτοψάλτη μίλησε για την τρυφερή σχέση της με τον γιο της: «Ένιωθα ότι οι ζωές μας ενώθηκαν με έναν διαφορετικό τρόπο, όταν γέννησα τον Κώστα. Ο γιος μου είναι ζωή μου. Oι άνδρες που είχα ζηλεύανε τη σχέση που έχω με τον γιο μου».

«Ο Δαλιανίδης μου εκμυστηρεύτηκε ότι όλο το ελληνικό θέατρο του είχε ζητήσει το ρόλο της Εκάβης στο «Τρίτο Στεφάνι»» αποκάλυψε η Λήδα Πρωτοψάλτη μιλώντας για τη συνεργασία της με τον κορυφαίο διάσημο σκηνοθέτη στην τηλεόραση, ενώ περιέγραψε ένα περιστατικό από τα γυρίσματα της θρυλικής σειράς, κατά το οποίο ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης την τραυμάτισε κατά λάθος.

«Στην πρώτη μας δουλειά στην τηλεόραση ήταν παιδιά ο Δημήτρης Λιγνάδης και η Μαρίνα Υψηλάντη» σημείωσε σε άλλο σημείο της συνέντευξής της η Λήδα Πρωτοψάλτη, ενώ αναφερόμενη στην φυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη, είπε: «Λυπάμαι πάρα πολύ, δεν ήταν γι’ αυτό ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Δεν ξέρω, τι να πεις; Γι’ αυτό λέμε ότι η ζωή είναι δύσκολη. Τι άλλο να σου τύχει από αυτό;» δήλωσε η ίδια ενώ απαντώντας στο αν σοκαρίστηκε από τις καταγγελίες εις βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη είπε:

«Στεναχωρήθηκα, θλίβομαι. Δεν πρέπει να γίνονται αυτά τα πράγματα. Μπερδεύεται ο κόσμος και χάνει την εμπιστοσύνη του στους ηθοποιούς. Οι ηθοποιοί και αυτοί είναι άνθρωποι, με αδυναμίες, με ό,τι θέλεις».