Γιώργος Παράσχος: «Συνάδελφος μου πρότεινε να βγάλω πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού»

Δείτε όλα όσα αποκάλυψε

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Γιώργος Παράσχος: «Συνάδελφος μου πρότεινε να βγάλω πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού»

Ο Γιώργος Παράσχος παραχώρησε συνέντευξη και μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Love it» του ΣΚΑΪ όπου μέσα σε όλα ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για το γεγονός ότι συνάδελφός του, του πρότεινε να αγοράσει χαρτί εμβολιασμού αντί 300 ευρώ. (Δείτε εδώ τα χθεσινά κρούσματα κορωνοϊού 21/9)

Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο κόσμος που δεν έχει κάνει το εμβόλιο, εντάξει είναι δικαίωμά του… Έχω μια προσωπική εμπειρία. Είχα μαζευτεί σε τραπέζι με κάποιους συναδέλφους και ένας με πλησίασε και μου πρότεινε να αγοράσω αυτό το παράνομο χαρτί και του λέω χτύπησες λάθος πόρτα, έχω κάνει το εμβόλιο», είπε αρχικά ο Γιώργος Παράσχος.

Ο Γιώργος Παράσχος συνέχισε: «Μου είπε ότι πρέπει να στείλω σε αυτόν ένα μήνυμα με τα στοιχεία μου κι εκείνος θα τα στείλει εκεί που πρέπει να τα στείλει κι εκείνοι θα επικοινωνούσαν μαζί μου, για να κάνω 300 ευρώ κατάθεση. Όχι σε λογαριασμό τράπεζας, αλλά σε άλλον λογαριασμό που δεν θυμάμαι και μετά από 3-4 μέρες το χαρτί θα ερχόταν στο κινητό μου».

«Για να με πείσει μου είπε και ονόματα ηθοποιών και τραγουδιστών που είναι αρνητές του εμβολίου και μου έκανε εντύπωση γιατί ορισμένοι ηθοποιοί παίζουν σε σίριαλ, στο θέατρο και σε εκπομπές και εντυπωσιάστηκα πάρα πολύ».

Δείτε παρακάτω τις δηλώσεις του Γιώργου Παράσχου

Ρένια Λουϊζίδου για το εμβόλιο: «Είναι μονόδρομος! Η χώρα μετρά πάνω από δέκα χιλιάδες νεκρούς»

Εσείς εμβολιαστήκατε;

Ναι. Δεν το έκανα ελαφρά τη καρδία, με τεράστια χαρά ή χωρίς φόβο αλλά θεωρώ ότι είναι χρέος μας απέναντι στους συνανθρώπους μας! Είναι μονόδρομος. Το αναφέρω γιατί γίνεται μια τεράστια συζήτηση. Τον τελευταίο καιρό έχει ξεσπάσει ένας καινούριος διχασμός μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων. Ούτε εμείς κάναμε το εμβόλιο γλεντώντας αλλά ήταν μια απόφαση που πήραμε για λόγους κοινωνικής υπευθυνότητας. Είναι καλό αν προχωρήσουμε λίγο πιο γρήγορα, διαφορετικά φοβάμαι ότι θα μας περιμένει ένας ακόμα δύσκολος χρόνος.

Έχετε χάσει ανθρώπους του περιβάλλοντός σας από την πανδημία;

Βεβαίως, άνθρωποι που γνώριζα έφυγαν από τη ζωή. Δυστυχώς, όλοι μας ξέρουμε κάποιον που έφυγε από Covid. Η χώρα μετρά πάνω από δέκα χιλιάδες νεκρούς. Επίσης πολλοί φίλοι μου νόσησαν και ταλαιπωρήθηκαν απίστευτα μέχρι να το ξεπεράσουν.

Αυτή η πρωτόγνωρη για όλους συνθήκη μάς έκανε να συνειδητοποιήσουμε την ασημαντότητα των πραγμάτων. Σας σοκάρει αυτό;

Τα πράγματα δεν αρχίζουν και τελειώνουν μόνο στο σοκ. Πολλές φορές σε αυτό το διάστημα αισθάνθηκα εκτεθειμένη ή ελλιπώς ενημερωμένη. Μήνες τώρα δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς κάνουμε, πότε ανοίγουμε, πότε κλείνουμε και με ποιο κριτήριο. Τα πράγματα έχουν μπερδευτεί πάρα πολύ. Αυτό το γεγονός δίνει ακόμα περισσότερο χώρο στο αντιεμβολιαστικό κίνημα. Προσθέτει πατήματα και επιχειρήματα εκεί που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν αυτήν την στιγμή. Με έχει αγχώσει όλο αυτό που συμβαίνει γύρω μας.

Με σοκάρει αλλά τη δεδομένη στιγμή δεν πρέπει να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να οδηγηθούν σε ψυχολογική αναταραχή. Οφείλουμε να σφίξουμε τα δόντια και να κάνουμε αυτά που πρέπει σοβαρά και οργανωμένα όλοι μαζί. Εμείς πετάξαμε τις μάσκες και σε μία εβδομάδα ανακαλύψαμε τη μετάλλαξη Δ’. Δε νιώθω πολύ ασφαλής ως πολίτης όταν μου συμβαίνει αυτό. Πρέπει να προφυλάξουμε τους εαυτούς μας, να καταφέρουμε να επιβιώσουμε από αυτό. Έπειτα θα βγάλουμε τα συμπεράσματά μας.

 Ρένια Λουϊζίδου για τον εμβολιασμό