Κραυγή αγωνίας για τον Σπύρο Φωκά μετά το εξιτήριο από το νοσοκομείο - Κάνει έκκληση για βοήθεια

«Με τη σύζυγό του παίρνουν σύνταξη 600 ευρώ, χωρίς καν να έχουν φαγητό! Υποσιτίζονται»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Κραυγή αγωνίας για τον Σπύρο Φωκά μετά το εξιτήριο από το νοσοκομείο - Κάνει έκκληση για βοήθεια

Τραγικές στιγμές ζει ο σπουδαίος ηθοποιός Σπύρος Φωκάς, ειδικά μετά το εξιτήριο που πήρε από το νοσοκομείο. Μαζί με την σύζυγό του που τον φροντίζει, ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης. Παίρνουν μια πολύ χαμηλή σύνταξη και δεν έχουν φαγητό.

Η φίλη ηθοποιού, Σοφία Μπαλάση, μιλώντας στην Espresso ζήτησε την βοήθεια της Πολιτείας για τον ηθοποιό και την γυναίκα του, για να μείνουν σε ένα κανονικό σπίτι.

Η έκκληση βοήθειας για τον Σπύρο Φωκά

«Ο Σπύρος είναι κατάκοιτος στο κρεβάτι και δεν μπορεί να σηκωθεί. Ζει σε ένα σπίτι προκάτ, που τον χειμώνα είναι σαν ιγκλού και το καλοκαίρι δεν μπορείς να σταθείς από τη ζέστη. Μαζί με τη σύζυγό του παίρνουν μια σύνταξη της τάξεως των 600 ευρώ, χωρίς καν να έχουν φαγητό, με αποτέλεσμα να υποσιτίζονται.

Χαρακτηριστικό τραγικό παράδειγμα είναι ότι όταν πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο της Κορίνθου, το ασθενοφόρο τον μετέφερε στο σπίτι του και εκεί βρίσκονταν άνθρωποι του ΔΕΔΔΗΕ για να του κόψουν το ρεύμα», είπε μεταξύ άλλων η Σοφία Μπαλάση.

«Είναι μεγάλη ανάγκη αυτή τη στιγμή ο Σπύρος μαζί με τη σύζυγό του να μείνουν σε κάποιο σπίτι κανονικό για να μπορούν να ζουν αξιοπρεπώς.

Επίσης ο Σπύρος χρειάζεται μια γυναίκα να τον φροντίζει διότι, ενώ η Λίλιαν κάνει ό,τι μπορεί, έχει και αυτή τα δικά της προβλήματα υγείας. Είναι ντροπή να υπάρχει αυτή η αδιαφορία από το ελληνικό κράτος σε έναν από τους σπουδαιότερους Έλληνες ηθοποιούς».

Aποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στο σπίτι του μετά από το SOS με την υγεία του

Μέσα από μια δημοσίευση από τον προσωπικό της λογαριασμό θέλησε η σύζυγος του Σπύρου Φωκά. Λίλιαν Φωκά να ευχαριστήσει το πρωθυπουργικό γραφείο και τον διευθυντή του, Γρηγόρη Δημητριάδη, καθώς και τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργο Σταμάτη, οι οποίοι φρόντισαν να ενεργήσουν για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στο σπίτι τους, η οποία είχε διακοπεί λόγω οφειλών στη ΔΕΗ.

Να υπενθυμίσουμε πως πριν από μερικές ημέρες οι στενοί φίλοι αλλά και η οικογένεια του γνωστού ηθοποιού είχαν εκπέμψει SOS, καθώς κατά την επιστροφή του στο σπίτι του, από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, διαπίστωσε πως είχε κοπεί το ρεύμα λόγω μεγάλων οφειλών, με συνέπεια να καταστραφούν φάρμακα που βρίσκονταν στο ψυγείο.

Όλα αυτά ανήκουν πλέον στα παρελθόν μιας και έχει γίνει η επανασύνδεση της ηλεκτροδότησης, ενώ έχει ρυθμιστεί και αποπληρώνεται το ληξιπρόθεσμο χρέος στη ΔΕΗ.

Λίλιαν Φωκά - Ανάρτηση για τον σύζυγό της