Τραγικές στιγμές στην οικογένεια του Βασίλη Λεβέντη - «Όποιος επιθυμεί ας κάνει μια προσευχή»

Η σπαρακτική ανάρτηση του γιου του, Μάριου

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Τραγικές στιγμές στην οικογένεια του Βασίλη Λεβέντη - «Όποιος επιθυμεί ας κάνει μια προσευχή»

Πολύ δύσκολες στιγμές περνάει ο Βασίλης Λεβέντης και η οικογένεια του. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και πρώην βουλευτής, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και οδηγήθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένος στην ΜΕΘ.

Η διάγνωση είναι σοβαρής μορφής πνευμονία και το οι αυτές οι ώρες είναι κρίσιμες για την υγεία του. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ έχει υποκείμενο νόσημα. Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν έχει κάνει το εμβόλιο, ενώ πηγές του κόμματος της Ένωσης Κεντρώων αναφέρουν ότι ποτέ δεν είχε κρύψει ότι είναι κατά των εμβολιασμών. Ενώ, χθες έγινε γνωστό πως πέθανε 67χρονος από τον ιο.

Η ανάρτηση του γιου του Βασίλη Λεβέντη

Πριν από μερικές ώρες, ο γιος του Βασίλη Λεβέντη, Μάριος Γεωργιάδης, με μια ανάρτηση στο προφίλ του στο Facebook ζήτησε από όλους να προσευχηθούν για τον πατέρα του που παλεύει με τον κορωνοϊό με σκοπό να κρατηθεί στη ζωή.

«Σας ευχαριστούμε όλους θερμά για το ενδιαφέρον, την αγάπη και την στήριξη σας στην σκληρή και άνιση μάχη που δίνει ο πατέρας μου με τον κορονοϊό. Είναι δύσκολες οι στιγμές για την οικογένεια μας και παρακαλούμε να τις σεβαστείτε και να κατανοήσετε την αδυναμία ανταπόκρισης από πλευράς μας. Σύντομα θα επικοινωνήσουμε με όλες και όλους σας. Όποιος επιθυμεί ας κάνει μια προσευχή», έγραψε ο Μάριος Γεωργιάδης.

Σας ευχαριστούμε όλους θερμά για το ενδιαφέρον, την αγάπη και την στήριξη σας στην σκληρή και άνιση μάχη που δίνει ο...

Posted by Marios Georgiadis on Sunday, September 26, 2021

Λίγα λόγια για τον Βασίλη Λεβέντη

  • Ο Βασίλης Λεβέντης γεννήθηκε το 1951 στην Μεσσήνη. Είναι το τέταρτο παιδί του Αποστόλου και της Γρηγορίας Λεβέντη, οι οποίοι κατάγονταν από το Κορακοβούνι Αρκαδίας ενώ οι γονείς τους κατάγονταν από τον Δρυμώνα Κυθήρων.
  • Η οικογένεια Λεβέντη, μετά από καταστροφή της περιουσίας της από τους Γερμανούς κατακτητές, είχε μετοικήσει στον Πειραιά όπου ο Βασίλης Λεβέντης ολοκλήρωσε τη στοιχειώδη και μέση εκπαίδευση (το δημοτικό και το εξατάξιο γυμνάσιο).
  • Το 1969 εισήλθε ένατος στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του με άριστα και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Μόναχο της Γερμανίας.
  • Ολοκλήρωσε την στρατιωτική του θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό στη Διεύθυνση Διοικητικής Μέριμνας Ναυτικού (Δ.Δ.Μ.Ν.), στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας, ως Επίκουρος Σημαιοφόρος, την περίοδο 1976-1978. Ομιλεί Αγγλικά και Γερμανικά.

Βασίλης Λεβέντης κορωνοϊός Ευαγγελισμός

  • Στις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη λαμβάνει 5,11% στην Α΄ Θεσσαλονίκης (μία μονάδα πάνω από το ΠΑΣΟΚ (4,12%) και περίπου 4 μονάδες πάνω από το ΚΙΔΗΣΟ (1,33%), ενώ στην επικράτεια το 1,79% με 110.826 πολίτες να ψηφίζουν την Ένωση Κεντρώων, όταν στις προηγούμενες εκλογές του Ιουνίου 2012 είχε περιοριστεί στο 0,28%.
  • Στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 η Ένωση Κεντρώων πέτυχε την είσοδό της στην Βουλή, όπως και ο Βασίλης Λεβέντης, 23 χρόνια μετά την ίδρυση του κόμματος, με ποσοστό 3,43% και εκλογή 9 βουλευτών. Ο Βασίλης Λεβέντης ανέλαβε καθήκοντα βουλευτή στην ορκωμοσία των Βουλευτών την 1η Οκτωβρίου 2015.
  • Στις βουλευτικές εκλογές του Ιουλίου του 2019, η Ένωση Κεντρώων έλαβε ποσοστό 1,24% και κατά συνέπεια δεν κατάφερε να εισέλθει στο κοινοβούλιο[14], με τον Βασίλη Λεβέντη να μην επανεκλέγεται