Η Ρούλα Κορομηλά έκανε την τρίτη δόση του εμβολίου - Αυτές είναι οι παρενέργειες που αντιμετωπίζει

Η ανάρτηση που έκανε στα social media

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Η Ρούλα Κορομηλά έκανε την τρίτη δόση του εμβολίου - Αυτές είναι οι παρενέργειες που αντιμετωπίζει

Την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού έκανε η Ρούλα Κορομηλά, καθώς πριν λίγο καιρό ξεκίνησε να χορηγείται σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες.

Η γνωστή παρουσιάστρια -που έκανε και μια εντυπωσιακή αλλαγή στα μαλλιά της- έλαβε το sms και έκλεισε αμέσως ραντεβού προκειμένου να ολοκληρώσει τον εμβολιασμό της.

Μάλιστα, λίγο αργότερα, η Ρούλα Κορομηλά μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της ακολούθους στο Τwitter τις παρενέργειες που έχει από την τρίτη δόση, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως έχει πυρετό αλλά και μυϊκούς πόνους.

Τα συμπτώματα που έχει η Ρούλα Κορομηλά από την τρίτη δόση του εμβολίου

«3η δόση εμβολίου και η «καυτή Αρμένικη βιζιτα» του πυρετού καλα κρατεί!!! Κατσικωμενος στα ψηλά, συμπράττει με τους μυϊκούς πόνους κ μαζί «μεγαλουργούν»! Αναμνηστικό, τελικά, for me κυριολεκτικά! ΟΚ! Δε μασάμε» έγραψε η Ρούλα Κορομηλά.

Ρούλα Κορομηλά επιδράσεις από το εμβόλιο

"Πράσινο φως" στην τρίτη δόση του εμβολίου της Pfizer

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ισραήλ που υπέβαλε η φαρμακοβιομηχανία στον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων φαίνεται πως το εμβόλιο της Pfizer κατά τον κορωνοϊό έχει μειωμένη αποτελεσματικότητα για αυτό και θα χρειαστεί πιθανότατα και τρίτη δόση.

Μειωμένη αποτελεσματικότητα έχει το mRNA εμβόλιο της Pfizer κατά του κορωνοϊού με την πάροδο του χρόνου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ισραήλ που υπέβαλε η φαρμακοβιομηχανία στον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων.

Τα στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον FDA, σε μια περίοδο που δέχεται πίεση από την διακυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν να εγκρίνει τη χορήγηση τρίτης δόσης για τον γενικό πληθυσμό από 16 ετών και άνω από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας

Η Pfizer αναφέρει ότι η τρίτη δόση του εμβολίου έξι μήνες μετά τη δεύτερη αποκαθιστά την προστασία από τη μόλυνση στο 95%., ενισχύοντας την ανοσολογική απάντηση. Τα δεδομένα από το εμβολιαστικό πρόγραμμα του Ισραήλ δείχνουν ότι η τρίτη δόση «έχει προφίλ αντιδραστικότητας παρόμοιο με αυτό που παρατηρήθηκε μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης και αποκαθιστά τα υψηλά επίοπεδα προστασίας», αναφέρει η εταιρεία διευκρινίζοντας ότι τα δεδομένα αντλήθηκαν την περίοδο Ιουλίου - Αυγούστου, κατά την οποία η μετάλλαξη Δέλτα είχε ήδη καταστεί κυρίαρχη.

Ως εκ τούτου, η εταιρεία «ζητά αδειοδότηση μιας ενισχυτικής δόσης του εμβολίου της που θα χορηγηθεί 6 μήνες μετά τη δεύτερη δόση, σε άτομα άνω των 16 ετών». Στο μεταξύ, τρίτη δόση χρειάζεται να κάνουν σίγουρα και οι υγειονομικοί.

Κορωνοϊός: