Σοκ - Πασίγνωστος τραγουδιστής κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση γυναικών και ανηλίκων

Βασάνιζε ανελέητα τα θύματά του

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Σοκ - Πασίγνωστος τραγουδιστής κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση γυναικών και ανηλίκων

Στο στόχαστρο έχει βρεθεί τις τελευταίες μέρες γνωστός τραγουδιστής ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση γυναικών και ανηλίκων ενώ υποστηρίζεται πως βασάνιζε ανελέητα τα θύματά του

Ο λόγος για τον R Kelly, τον σταρ της R&B που είναι γνωστός για την ερμηνεία του τραγουδιού «I Believe I Can Fly». Ο τραγουδιστής καταδικάστηκε σήμερα (28/9) μετά από 20 χρόνια καθώς κατηγορείται για sex trafficking και ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά σε νεαρές γυναίκες και ανήλικους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, 50 μάρτυρες κατέθεσαν για εννέα υποθέσεις, με τον ίδιο να βρίσκεται αντιμέτωπος με μέχρι και 100 χρόνια κάθειρξης.

Τα θύματα, όπως κατήγγειλαν χαρακτηριστικά, κακοποιούνταν σεξουαλικά από τον R Kelly, μεταδίδοντας τους τελικά και ιό του έρπητα. Ο ίδιος ωστόσο φαίνεται πως τιμωρούσε με βία τα ανήλικα θύματά του, κλειδώνοντάς τα και δένοντάς τα χειροπόδαρα, χωρίς φαγητό και νερό, όταν παραβίαζαν τους «κανόνες του Ρομπ». Στο μεταξύ, προφυλακιστέος είναι και ο Μπέντζαμιν Μεντί της Μάντσεστερ Σίτι καθώς κατηγορείται για τέσσερις βιασμούς και μια σεξουαλική επίθεση!

Οι καταγγελίες για τον RKelly

Αλλάζει ο ποινικός κώδικας για βαριά και σεξουαλικά εγκλήματα

Σε δημόσια διαβούλευση τίθενται οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα οι οποίες, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης κινούνται σε 4 βασικούς άξονες και συγκεκριμένα:

  • στην αυστηροποίηση του πλαισίου των ποινών για συγκεκριμένα εγκλήματα,
  • στην αυστηροποίηση της απόλυσης «υπό όρους» των καταδίκων που τελούν κατ’ επανάληψη σοβαρά αδικήματα,
  • στην επαναφορά και διεύρυνση του αξιοποίνου στα αδικήματα εμπρησμού, εκρήξεων και πλημμυρων και
  • στην κατά προτεραιότητα διεξαγωγή ανακρίσεων αλλά και διαδικασιών στο ακροατήριο για εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας.

Διαβάστε τα πάντα στο Athensmagazine.gr