Μεγαλείο ψυχής από τον Λευτέρη Σουλτάτο - Η κίνηση που συγκίνησε

Με αφορμή τους σεισμούς στην Κρήτη

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Μεγαλείο ψυχής από τον Λευτέρη Σουλτάτο - Η κίνηση που συγκίνησε

Μετά τους ισχυρούς σεισμούς που προκάλεσαν ζημιές, τραυματίες αλλά κι έναν νεκρό στο Ηράκλειο της Κρήτης, ο Λευτέρης Σουλτάτος θέλησε να προχωρήσει σε μια κίνηση ανθρωπιάς.

Ο γνωστός σεφ και αγαπημένος της Βάσως Λασκαράκη λοιπόν προσέφερε την βοήθειά του, αποφασίζοντας να κλείσει το εστιατόριο του στο Ηράκλειο και να μαγειρέψει μαζί με τους συνεργάτες του για όσους έχουν ανάγκη από φαγητό.

Ο Λευτέρης Σουλτάτος γνωστοποιήσε αυτή του την απόφαση μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Σήμερα το κατάστημά μας θα παραμείνει κλειστό. Αν γνωρίζετε οικογένειες που έχουν πληγεί από τους σεισμούς, ενημερώστε μας. Θα διατεθεί φαγητό σε όσους έχουν ανάγκη. Είμαστε μαζί και στα δύσκολα. Ευχόμαστε να είμαστε καλά».

Η κίνηση ανθρωπιάς από τον Λευτέρη Σουλτάτο

Μεγαλείο ψυχής από τον Λευτέρη Σουλτάτο

«Οι κάτοικοι κλαίγανε και ουρλιάζανε»

Ένα νεκρό και 9 τραυματίες μετρά μέχρι στιγμής η ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε λίγο μετά 9 το πρωί της Δευτέρας (27/9) στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου στην Κρήτη.

Ο σεισμός ήταν ύψους 5,8 βαθμών στην κλίμακα μέτρησης Ρίχτερ, ενώ λίγο αργότερα ακολούθησε μετασεισμός ύψους 4,5 Ρίχτερ.

Στην ΕΡΤ μίλησε μία κάτοικος του Αρκαλοχωρίου, η οποία περιέγραψε τις εικόνες που επικράτησαν στην περιοχή, την στιγμή της ισχυρότατης δόνησης. Όπως ανέφερε, «οι κάτοικοι έκλαιγαν και ουρλιάζανε». «Ο κόσμος βγήκε στους δρόμους, έκλαιγε και ούρλιαζε». Σύμφωνα με την ίδια μαρτυρία, έπεσαν τζάμια, μάρμαρα και σοβάδες.

Βίντεο ντοκουμέντο από τον σεισμό των 5,8 Ρίχτερ στην Κρήτη

Ο ισχυρός σεισμός που σημειώθηκε στην Κρήτη λίγο μετά τις 9 το πρωί της Δευτέρας (27/9), προκάλεσε τρόμο και ανησυχία, με τους πολίτες να βγαίνουν έξω από τα σπίτια τους για να βρεθούν σε ανοιχτούς χώρους, ενώ τα πρώτα βίντεο από την περιοχή κάνουν το γύρο του διαδικτύου.

Πολλά είναι και τα βίντεο που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας από τη στιγμή του ισχυρότατου σεισμού, με χαρακτηριστικό να είναι αυτό που ανέβασε χρήστης του Twitter, όπου αποτυπώνεται ο φόβος του καταστηματάρχη που έτρεξε έξω από το μαγαζί του την ώρα που όλο το κτίριο σειόταν.