Κωστής Μαραβέγιας: «Έχασα δύο παιδικούς φίλους» - Η αποκάλυψη που έκανε για πρώτη φορά

Οι απώλειες που του κόστισαν

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωστής Μαραβέγιας: «Έχασα δύο παιδικούς φίλους» - Η αποκάλυψη που έκανε για πρώτη φορά

Μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στο Gala παραχώρησε πρόσφατα ο Κωστής Μαραβέγιας. Ο γνωστός τραγουδιστής που ετοιμάζει μια νέα εκπομπή μίλησε πρώτη φορά για τις δύο σημαντικές απώλειες από τη ζωή του.

Οι δηλώσεις του Κωστή Μαραβέγια

Δεν έχω κάνει ποτέ μου ψυχοθεραπεία, αλλά έχω διαβάσει αρκετά και έχω στοχαστεί αρκετά μόνος μου. Από πιτσιρικάς θυμάμαι να ρωτάω για τα πάντα. Ρωτούσα τη μητέρα γιατί να φάω και να μεγαλώσω, αφού κάποια μέρα θα πεθάνω. Δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί έπρεπε να κάνω αυτή τη διαδρομή. Από μικρός μου άρεσε να αμπελοφιλοσοφώ. Ολο αυτό είναι ένα είδος ψυχοθεραπείας.

Νομίζω ότι κάποιες στιγμές θα πρέπει να προβάλω λιγότερη ενσυναίσθηση πάντως. Να μπορώ να θωρακίζομαι πιο καλά απέναντι σε ένα περιβάλλον που μπορεί να είναι λίγο τοξικό. Κοιτά καιρούς, έχω παραδοθεί σε τοξικά περιβάλλοντα και έχω ψάξει να βρω τι φταίει. Καμιά φορά μπορεί να είναι μάταιο. Είναι καλύτερα να αποδεχτείς ότι δεν είναι κατάλληλο το περιβάλλον για σένα και ότι πρέπει να αποχωρήσεις. Είναι μια μικρή μου ανεπάρκεια.

Προσπαθώ πάντα να φέρω το καλό στις καταστάσεις. Αυτό λειτουργεί θετικά για τους γύρω σου, αλλά όταν είναι αντίξοες οι συνθήκες σε τρώει. Επίσης, από νεαρή ηλικία ήρθα αντιμέτωπος με την απώλεια. Δεν το έχω μοιραστεί ποτέ αυτό. Πρώτη φορά το λέω. Εχασα δύο παιδικούς φίλους, έναν στα 23 κι έναν στα 26 του χρόνια.

Ηταν ένας λόγος που μετά, για καιρό, δεν πήγαινα στη γενέτειρα μου, το Αγρίνιο. Πραγματεύτηκα πολύ την απώλεια... Η πρώτη δεν ήταν ξαφνική. Ο φίλος μου είχε μια μακροχρόνια ασθένεια και την έζησα μέχρι την κορύφωση της. Στον πρώτο δίσκο μου είχα γράψει για εκείνον το τραγούδι "Σαν ταξιδιώτης" σε συνεργασία με τον Νίκο Αλιμπέρτη».

Κωστής Μαραβέγιας για τις απώλειες της ζωής του

Αυτός ήταν ο πραγματικός λόγος που αποχώρησε από το The Voice

«Πρέπει να πω ότι δεν ήταν καθόλου εύκολο αυτό που καλούμουν να κάνω στο The Voice, να κόβω παιδιά που αγαπούν τόσο πολύ το τραγούδι.

Ακόμα πιο στενάχωρο, όμως, ήταν που αυτά τα παιδιά, μετά τη συμμετοχή τους σε μια τέτοια εκπομπή, με τόση προβολή, δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι σημαντικό και πρέπει να προσπαθήσουν πάλι από το μηδέν».

Ο Κωστής Μαραβέγιας συνέχισε λέγοντας: «Όλα αυτά τα τηλεοπτικά σόου δίνουν μεν βήμα στα παιδιά να ακουστούν σε ένα ευρύτερο κοινό, αλλά στην πραγματικότητα είναι σαν να συμμετέχουν σε ένα φεστιβάλ μουσικής. Θα τραγουδήσουν μια φορά. Από εκεί και πέρα δεν φτάνει αυτό για να πάνε μπροστά.

Είναι στενάχωρο που κάποιο παιδί δεν έχει καταφέρει να ξεχωρίσει από αυτά τα σόου, να έχει μια σταδιοδρομία και να βιοπορίζεται από αυτό που αγαπάει». «Αυτός ήταν κι ένας από τους λόγους που ύστερα από τρία χρόνια αποχώρησα από το The Voice.

Αφενός δεν κατάφερνα να ανταποκριθώ στις προσδοκίες των παιδιών και δεν μπορούσα να κάνω κάτι παραπάνω για να τα βοηθήσω από το να τους γράψω ένα τραγούδι ή να τα πάρω μαζί μου να συμμετέχουν σε κάποια συναυλία μου και αφετέρου τρία χρόνια ότι είχα να δώσω το έδωσα και ήθελα να κάνω κάτι διαφορετικό».