Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης: «Πήγα να πάρω φωτιά πάνω στη σκηνή»

«Την ώρα που έπαιζα, προσπαθούσα να την σβήσω με το ρούχο μου»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης: «Πήγα να πάρω φωτιά πάνω στη σκηνή»

Στην κάμερα της εκπομπής Mega Καλημέρα μίλησε το πρωί της Τρίτης (28/9) ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων περιέγραψε ένα αδιανόητο περιστατικό που βίωσε πριν κάποια χρόνια κατά τη διάρκεια μίας παράστασής του στην Επίδαυρο.

Όπως εξήγησε, ενώ έπαιζε έπιασε φωτιά από κάποια κεριά που υπήρχαν στη σκηνή ενώ την ίδια στιγμή από κάτω βρισκόταν ο Τομ Χανκς, ο οποίος είχε έρθει για να παρακολουθήσει την παράσταση.

Θυμίζουμε πως πριν λίγο καιρό, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης είχε βρεθεί στο επίκεντρο των εξελίξεων με την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη εξαιτίας μίας ανακοίνωσης που είχε κάνει για εκείνον το ΣΕΗ.

Οι δηλώσεις του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη

«Πήρα να πάρω φωτιά ολόκληρος! Πήγα να βάλω φωτιά και να πάρω φωτιά. Το 2004 στην παράσταση του Ιππόλυτου ήταν από κάτω ο Τομ Χανκς, ο τότε πρωθυπουργός και εγώ φορούσα κάποια λινά μακριά ρούχα από αυτά που φορούν στο αρχαίο δράμα. Υπήρχαν κάποια κεριά και πήραν όλα φωτιά μαζί και έγινε μια πολύ μεγάλη φλόγα. Την ώρα που έπαιζα, γιατί ήμουν μόνος στη σκηνή, προσπαθούσα να την σβήσω με το ρούχο μου.

Κανείς δεν έκανε τίποτα γιατί όλοι ήταν τρομαγμένοι. Εγώ συνέχισα να παίζω προσπαθώντας να σβήσω την φωτιά και ήταν οριακά πολύ επικίνδυνο. Βέβαια, θα ήταν και πολύ εντυπωσιακό το να καώ στην Επίδαυρο! Ο τότε διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, ο αείμνηστος Νίκος Κούρκουλος σηκώθηκε, σαν στο σπίτι του που λέμε, με μια φοβερή εγρήγορση, λεβεντιά και ικανότητα, έκανε γύρω γύρω τη σκηνή ήπια, πήρε ένα σεντόνι. Ανέβηκε στη σκηνή και το έσβησε μόνος του», είπε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.

Πράγματα που δεν γνωρίζατε για τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης (24 Ιουλίου 1970) είναι Έλληνας ηθοποιός του κινηματογράφου, του θεάτρου και της τηλεόρασης και θεατρικός σκηνοθέτης, απόφοιτος της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου.

Γεννήθηκε στις 24 Ιουλίου του 1970 στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια των μαθητικών του χρόνων στο Κολλέγιο Αθηνών πήρε μέρος σε σχολικές εκδηλώσεις και, αμέσως μετά την αποφοίτηση του, έδωσε εξετάσεις για το Εθνικό Θέατρο απ’ όπου και αποφοίτησε.

Ο πρώτος του ρόλος στη τηλεόραση ήταν το 1991, στο σήριαλ Θυσία, ακολούθησαν οι σειρές: Γυναίκες, Το Κόκκινο Φεγγάρι, Ανατομία Ενός Εγκλήματος, Οι Επαγγελματίες, Τρίτο Στεφάνι, Κόκκινος Κύκλος, Οι Ιστορίες του Αστυνόμου Μπέκα, Ο Πέτρος Κομμάτια και Έτερος Εγώ. Ευρύτερα γνωστός έγινε για τη συμμετοχή του στα σήριαλ: Λόγω τιμής, Η ζωή που δεν έζησα, Να με προσέχεις (ως ο αδελφός του Χριστόφορου Παπακαλιάτη), Αχ... και να 'ξερες, Έτσι Ξαφνικά, Γη και Ουρανός και Γιούγκερμαν. Έκανε επίσης, guest εμφανίσεις στις σειρές: Κλείσε τα Μάτια και Εθνική Ελλάδος.