"Κόλαφος" η Άννα Ανδριανού - "Το να απειλήσεις μια γυναίκα ότι θα χάσει τη δουλειά της είναι ένα είδος βιασμού"

"Αυτοί που το κάνουν είναι τόσο άρρωστοι που το κάνουν για επιβολή εξουσίας πάνω στη γυναίκα"

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Στην κάμερα του Πρωινού μίλησε το πρωί της Τετάρτης (29/9) η Άννα Ανδριανού. Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο ελληνικό metoo και τις καταγγελίες -δείτε εδώ και μερικές πρόσφατες δηλώσεις της- αλλά και στο The Bachelor.

Οι δηλώσεις της Άννας Ανδριανού

«Κάποιος που θέλει μια γυναίκα, μπορεί να καταλάβει πολύ καλά, αν θέλει ή δε θέλει. Το να τη φέρεις σε μια δύσκολη θέση, το να την απειλήσεις ότι θα χάσει τη δουλειά της είναι ένα είδος βιασμού. Οι άνθρωποι πρέπει να είναι ελεύθεροι και νομίζω ότι το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι αυτοί που το κάνουν είναι τόσο άρρωστοι που το κάνουν για επιβολή εξουσίας πάνω στη γυναίκα.

Αυτό που τους ερεθίζει είναι αυτή η εξουσία. Ουσιαστικά θέλεις να ταπεινώσεις και να εξευτελίσεις τον άλλον. Είναι ευχάριστο και σημαντικό που επιτέλους άνοιξαν τα στόματα και όλο αυτό φέρνει μια άλλη νοοτροπία.

Το Bachelor είναι προσβλητικό για τη γυναικεία φύση και το ίδιο θα συνέβαινε αν γινόταν και αντίστροφα, και για τους άνδρες. Είναι προσβλητικό για τον έρωτα. Είναι μια πού σοβαρή ιστορία και δεν πρέπει να γίνεται αντικείμενο ενός παιχνιδιού».

«Μου φαίνεται περίεργη μια τόσο παθιασμένη υπεράσπιση ανθρώπου με τον οποίο...»

Η Άννα Ανδριανού μίλησε στην εκπομπή Καλύτερα δε γίνεται και σχολίασε τις δηλώσεις της Βάνας Μπάρμπα για τον Πέτρο Φιλιππίδη, τις οποίες αρχικά έκανε αποκλειστικά στο Youweekly και στη συνέχεια στην εκπομπή Tik Τalk με τον Αντώνη Σρόιτερ.

«Ακριβώς επειδή η δικαιοσύνη δεν έχει αποφανθεί ακόμα, το να βγει κανείς και να κάνει είτε τον μάρτυρα υπεράσπισης είτε τον μάρτυρα κατηγορίας αυτή τη στιγμή είναι εντελώς αδόκιμο. Δεν έχει κανένα νόημα. Από την άλλη υπάρχει το εξής θέμα.

Ένας καλλιτέχνης μπορεί να είναι πραγματικά πολύ ταλαντούχος, πολύ λαμπερός, πολύ φωτεινός στη δουλειά του και πάρα πολύ σκοτεινός στην προσωπική του ζωή. Αυτά συμβαίνουν και ιδιαίτερα στον χώρο μας, για πάρα πολλά χρόνια, επειδή είναι ένα επάγγελμα που έχει αίγλη και λάμψη, άνθρωποι που έχουν επαγγελματικά μια εξουσία απέναντι σε άλλους εργαζόμενους αν έχουν τα όποια προβλήματα με τον εαυτό τους και είναι διαταραγμένοι, κάνουν κατάχρηση αυτής της εξουσίας».

«Δεν ξέρω γιατί το κάνει και δεν αποκλείεται, αν θαυμάζεις και εκτιμάς έναν άνθρωπο για χρόνια, δεν θέλω να την κατηγορήσω, μπορεί αυτό να σε κάνει πραγματικά να μην θέλεις με τίποτα να πιστέψεις ότι έχουν συμβεί όλα αυτά».