Κατερίνα Καινούργιου: Η επικοινωνία που είχε με την Ιωάννα Παλιοσπύρου λίγες ώρες πριν την δίκη

«Ήθελα μέσα από την καρδιά μου να...» - Η αποκάλυψη που έκανε στον αέρα του ALPHA

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κατερίνα Καινούργιου: Η επικοινωνία που είχε με την Ιωάννα Παλιοσπύρου λίγες ώρες πριν την δίκη

Η δίκη για την Ιωάννα Παλιοσπύρου ξεκίνησε σήμερα το πρωί (30/9), λίγο μετά τις 9, για την επίθεση που δέχτηκε με βιτριόλι πριν περίπου ενάμιση χρόνο. Μάλιστα, η Κατερίνα Καινούργιου αποκάλυψε κατά την διάρκεια της συνέντευξή της την επικοινωνία που είχε με την Ιωάννα.

Συγκεκριμένα, οι δύο γυναίκες αντάλλαξαν μερικά μηνύματα το βράδυ της Τετάρτης (29/9) με αφορμή την δίκ

Η επικοινωνία της Καινούργιου με την Παλιοσπύρου

«Έχουμε επικοινωνία με την Ιωάννα όλο αυτόν τον καιρό και πριν τη συνέντευξη. Επικοινώνησα μαζί της το βράδυ, έτσι τελείως ανθρώπινα.

Το μόνο που ήθελα να της πω ήταν δύναμη και κουράγιο για σήμερα. Προσπαθούσα να μπω στην ψυχολογία της κοπέλας. Παρόλο που το ρεπορτάζ έλεγε ότι δεν θα παρευρεθεί η κατηγορούμενη, κάτι μου έλεγε ότι μπορεί και να πάει. Και έτσι είχα την ανάγκη να της στείλω για δύναμη και κουράγιο. Η κοπέλα εννοείται μου απάντησε ευχαριστώ.

Ήθελα μέσα από την καρδιά μου να της ευχηθώ, γιατί δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα νιώθει αυτή η κοπέλα τώρα που θα αντικρίζει στα μάτια αυτή που της έκανε αυτό».

Η πρώτη κατάθεση της Ιωάννας - «Με κοίταξε στα μάτια και μου έριξε το υγρό»

«Στις 29 Μαΐου λοιπόν, σηκώθηκα ντύθηκα ετοιμάστηκα για να πάω στη δουλειά μου. Φτάνοντας στην είσοδο της πολυκατοικίας του γραφείου που εργάζομαι πάτησα το κουμπί του ασανσερ. Ήμουν αφηρημένη. Άκουσα κάποιους θορύβους στο υπόγειο και δεν έδωσα σημασία. Σκέφτηκα ότι ήταν η καθαρίστρια ή κάποιος άστεγος επειδή έχει συμβεί και στο παρελθόν», ανέφερε αρχικά στην πρώτη της κατάθεση η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Ξαφνικά εμφανίστηκε μπροστά μου μία γυναίκα. Στάθηκε μπροστά. Δεν πέρασα τρέχοντας. Σήκωσε το βλέμματα, με κοίταξε στα μάτια και μου έριξε το υγρό. Έφυγε τρέχοντας. Θέλω να σας πω ότι λούστηκα με αυτό το υγρό που μου έριξε. Το ένιωσα παντού πάνω μου, στα μάτια μου, στο πρόσωπο μου. Κατευθείαν μου ήρθε η μυρωδιά. Καταφέρω να τρέξω για βοήθεια επειδή θυμήθηκα το φαρμακείο.

Πήγα τρέχοντας. Πέρασα το δρόμο χωρίς να κοιτάξω καθόλου. Δεν έβλεπα καταρχάς από το ένα μάτι καθόλου. Μπήκα ουρλιάζοντας μέσα στο φαρμακείο. Οι άνθρωποι δεν καταλάβαιναν. Επειδή άρχισα να ου παίζω «βοήθεια κάποιος μου έριξε κάτι καυστικό, δώστε μου λίγο νερό». Με πήγαν στο πίσω μέρος του φαρμακείο που υπήρχε ένας νιπτήρας. Τα μαλλιά μου έπεφταν μέσα στο νιπτήρα. Έπιανα το πρόσωπο μου και ένιωθα ότι καίγομαι, ότι λιώνω. Από το βλέμμα στα μάτια των ανθρώπων που με κοίταζαν, ένιωθα ότι κάτι χάνω.

Κάλεσαν σε βοήθεια το 166. Μου είπανε να βγάλω τα ρούχα μου γιατί λιώνανε πάνω μου. Εγώ το μόνο που σκεφτόμουν ήταν να μη χάσω τις αισθήσεις μου. Γιατί καταλάβαινα ότι μόνο εγώ μπορούσα να σώσω τον εαυτό μου. Φώναζα Θεέ μου βοήθησε με γιατί μόνο εσύ μπορείς».