Ανέβηκε στη πασαρέλα φορώντας στο πόδι της αντλία ινσουλίνης - Τρομερή αποθέωση στην κόρη της Κέιτ Μος

«Είσαι έμπνευση για τόσους ανθρώπους που ζουν με διαβήτη τύπου 1»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Ανέβηκε στη πασαρέλα φορώντας στο πόδι της αντλία ινσουλίνης - Τρομερή αποθέωση στην κόρη της Κέιτ Μος

Στο σόου των Versace και Fendi συμμετείχαν η Λίλα Μος και η μητέρα της, Κέιτ. Μάλιστα, η δεύτερη, ανέβηκε στην πασαρέλα φορώντας την αντλία ινσουλίνης στο πόδι της.

Η κόρη της Κέιτ Μος είχε αποκαλύψει ότι έχει διαβήτη τύπου 1 σε συνέντευξή της τον Αύγουστο του 2020.

«Νομίζω ότι πολύς κόσμος δεν γνωρίζει ότι έχω διαβήτη. Δεν είναι εμφανές απ' έξω, οπότε κανείς δεν μπορεί πραγματικά να ξέρει απλώς κοιτάζοντάς σε. Έχω τύπου 1», .

Η Λίλα Μος μοιράστηκε φωτογραφίες και βίντεο από το σόου στο Instagram και οι διαδικτυακοί της φίλοι την αποθέωσαν με θετικά σχόλια.

Μια μητέρα έγραψε μάλιστα: «Λατρεύω το γεγονός πως δεν κρύβεις την αντλία, είσαι έμπνευση για τόσους ανθρώπους που ζουν με διαβήτη τύπου 1», σχολίασε κάποιος χρήστης. «Ως έτερος ασθενής, ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που φόρεσες την αντλία στην πασαρέλα! Είσαι βασίλισσα», πρόσθεσε κάποιος άλλος. «Εκ μέρους της 11χρονης κόρης μου, σε ευχαριστώ».

Να σημειώσουμε ότι στον διαβήτη τύπου 1 δεν παράγεται αρκετή ινσουλίνη στον οργανισμό, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.

Όσοι έχουν διαγνωστεί με διαβήτη τύπου 1 χρειάζονται καθημερινές ενέσεις ινσουλίνης ή να φορούν αντλία ινσουλίνης, μια μικρή συσκευή που δίνει στο σώμα την απαιτούμενη ινσουλίνη στη διάρκεια της μέρας αλλά και της νύχτας. Διαβητική στο μεταξύ είναι και μια πρώην παίκτρια του GNTM.

Οι φωτογραφίες της Λίλα Μος από την πασαρέλα της

Τα πρώτα βήματα της Κέιτ Μος στον χώρο του μόντελινγκ

Από την αφάνεια την έβγαλε, η φωτογράφος Corinne Day, που την φωτογράφισε για το εξώφυλλο του βρετανικού περιοδικού «Τhe Face». Το 1992, έγινε το πρόσωπο της νέας καμπάνιας του Calvin Klein. Σύντομα οι φωτογραφίες της φιλοξενούνταν σε στάσεις λεωφορείων, σε τηλεφωνικούς θάλαμους και σε αφίσες στους δρόμους. Ήταν η εποχή που άρχισε να πίνει περισσότερο και κάποιες φορές έκανε και δύο μέρες να σηκωθεί από το κρεββάτι, σύμφωνα με την Κάλαχαν. «Κανείς δεν σε φροντίζει ψυχικά. Νόμιζα ότι θα πεθάνω» φέρεται να είπε η Κέιτ στην Κάλαχαν για την αναπάντεχη επιτυχία της στον χώρο του μόντελινγκ. Το 1994, η Μος έγινε ότι το πρόσωπο της καμπάνιας του αρώματος του YSL. Την χρονιά εκείνη-στο Café Tabac της Νέας Υόρκης, συνάντησε τον άνδρα που της έγινε εμμονή, τον νεαρό τότε ηθοποιό, Τζόνι Ντεπ.