Μίκης Θεοδωράκης: «Ήξερα για την ύπαρξή του από τότε που ήμουν 12» - Η δήλωση της ανιψιάς του για τον φερόμενο γιο του

«Υπήρχε μία φωτογραφία ενός μικρού παιδιού και ο πατέρας μου μου είπε ότι...»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Μίκης Θεοδωράκης: «Ήξερα για την ύπαρξή του από τότε που ήμουν 12» - Η δήλωση της ανιψιάς του για τον φερόμενο γιο του

Στο t-live μίλησε το απόγευμα της Πέμπτης (30/9) η ανιψιά του Μίκη Θεοδωράκη και κόρη του Γιάννη Θεοδωράκη, Ασπασία Άννα Θεοδωράκη. Η ίδια αναφέρθηκε στον Νίκο Κουρή, στον άνθρωπο που ισχυρίζεται ότι είναι γιος του Μίκη Θεοδωράκη εκτός γάμου, στον οποίο όμως τελικά απαγορεύτηκε να χρησιμοποιεί το επώνυμο «Θεοδωράκης», μετά τα ασφαλιστικά μέτρα της Μαργαρίτας Θεοδωράκη.

Η ανιψιά του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη επιβεβαίωσε ότι γνώριζε από μικρή ηλικία από τον πατέρα της ότι ο Νίκος Κουρής είναι γιος του παππού της με την οικιακή του βοηθό και αυτό αποδειχθεί από την εξέταση DNA.

Οι δηλώσεις της ανιψιάς του Μίκη Θεοδωράη για τον Νίκο Κουρή

«Ήξερα για την ύπαρξή του από τότε που ήμουν 12 χρονών. Οφείλω να το πω γιατί κάποτε πρέπει να τελειώσει αυτό το πράγμα. Υπήρχε μία φωτογραφία ενός μικρού παιδιού στο σπίτι του πατέρα μου και με πίεση μου είπε ο πατέρας μου ότι είναι ξάδερφός μου, λέγεται Νίκος και όταν μεγαλώσω θα τον γνωρίσω. Όπως και τον γνώρισα.

Το παιδί αυτό πάντα μου έλεγε πως δεν θέλει τίποτα, απλά να γνωρίσει τη βιολογική του οικογένεια, τις ρίζες του. Τον θεωρώ ξάδελφο μου. Θα μπορούσε να λυθεί με ένα τεστ DNA πολύ εύκολα. Τα άλλα παιδιά (τα παιδιά του Μίκη) τι ξέρουν, δεν το γνωρίζω. Επειδή με ρωτάνε πολλοί, εγώ νομίζω ότι είναι γιός του Μίκη. Δεν έχω λόγο να αμφισβητώ τα λόγια του πατέρα μου».

Εξελίξεις με την διαθήκη του Μίκη Θεοδωράκη

Πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες, ο Μίκης Θεοδωράκης άφησε την τελευταία του πνοή, μετά από καρδιοαναπνευστική ανακοπή που υπέστη, βυθιζόντας σε πένθος ολόκληρη την Ελλάδα.

Μετά τον θάνατο του, όπως είναι αναμενόμενο, έχει ανοίξει το θέμα της διαθήκης και της περιουσίας του. Σύμφωνα λοιπόν με την εφημερίδα On Time, όπως ορίζει ο νόμος το 75% των δικαιωμάτων από τα έργα του περνάει στα δύο του παιδιά, την Μαργαρίτα και τον Γιώργο και το υπόλοιπο 25% στη σύζυγο του Μυρτώ, σε περίπτωση που δεν υπάρχει διαθήκη.

Ο Μίκης Θεοδωράκης είχε φροντίσει να μοιράσει την ακίνητη περιουσία του στους κληρονόμους του εδώ και αρκετά χρόνια, όχι όμως και τα πνευματικά δικαιώματα. Ο ίδιος μάλιστα φαίνεται πως είχε ορίσει διαχειριστή της περιουσίας του, ενώ η διαθήκη σύμφωνα με το νόμο έχει το περιθώριο να ανοιχτεί μέσα σε έξι μήνες από τον θάνατό του. Δείτε εδώ και τον τάφο του.

Εξελίξεις με την διαθήκη του Μίκη Θεοδωράκη