Τραγικές φιγούρες η Βίκυ Σταμάτη και ο γιος της στο μνημόσυνο του Άκη Τσοχατζόπουλου

Συμπληρώθηκαν 40 μέρες από την μέρα που ο πολιτικός έφυγε από τη ζωή

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Τραγικές φιγούρες η Βίκυ Σταμάτη και ο γιος της στο μνημόσυνο του Άκη Τσοχατζόπουλου

Μνημόσυνο στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών τελέστηκε το πρωί της Κυριακής (3/10) καθώς συμπληρώθηκαν 40 μέρες από την μέρα που ο Άκης Τσοχατζόπουλος έφυγε από τη ζωή.

Φυσικά, το παρών έδωσαν η Βίκυ Σταμάτη και ο 14χρονος γιος τους, αλλά και λίγος κόσμος. Ο δίσκος, μάλιστα, με τα κόλλυβα, είχε πάνω του σχηματισμένο τον πράσινο ήλιο του ΠΑΣΟΚ, πάνω από το όνομα του πολιτικού.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η σύζυγος και ο γιος του ήταν αρκετά συγκινημένοι ενώ δεν σταμάτησαν λεπτό να κρατούν ο ένας το χέρι του άλλου.

Φωτογραφίες από το μνημόσυνο του Άκη Τσοχατζόπουλου

Άκης Τσοχατζόπουλος φωτογραφίες μνημόσυνο

Άκης Τσοχατζόπουλος μνημόσυνο φωτογραφίες οικογένεια

Άκης Τσοχατζόπουλος μνημόσυνο φωτογραφίες

Άκης Τσοχατζόπουλος μνημόσυνο

«Τον "δολοφόνησαν", είναι άδικο» - Ξέσπασε η Βίκυ Σταμάτη για τον θάνατο του Άκη Τσοχατζόπουλου

Συγκλονισμένη με τον θάνατο του συζύγου της, Άκη Τσοχατζόπουλου δηλώνει η Βίκυ Σταμάτη, η οποία μιλώντας στην εφημερίδα «Μπαμ στο ρεπορτάζ», εξήγησε πως ο αγαπημένος της πέθανε εξαιτίας όλων όσων είχαν συμβεί με την οικογένειά του.

Όπως αναφέρει ο Πέτρος Κουσουλός στο σχετικό ρεπορτάζ του: «Οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν 12.30 το μεσημέρι της Πέμπτης 26 Αυγούστου, όταν το κινητό τηλέφωνο της συζύγου του πρώην υπουργού χτύπησε.

«Πρέπει άμεσα να έρθετε στο θεραπευτήριο. Ο σύζυγός σας δεν είναι καλά», ακούστηκε να λέει από την άλλη άκρη της γραμμής υπάλληλος του «Πειραϊκού Θεραπευτηρίου» στο οποίο νοσηλευόταν την τελευταία εβδομάδα ο πρώην υπουργός μετά την αναγκαστική μεταφορά του (λόγω COVID-19) από το Σισμανόγλειο. Θυμίζουμε πως σήμερα θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του Άκη Τσοχατζόπουλου στις 11:00.

«Και όμως ο Άκης την τελευταία εβδομάδα πήγαινε από το καλό στο καλύτερο. Είχε μεν την τραχειοτομή, αλλά επικοινωνούσαμε κανονικά. ∆εν μπορώ να ξεχάσω με τίποτα την προηγούμενη μέρα όταν σκούπιζα τα δάκρυά του από τα μάτια του με μια γάζα. Έκλεισε ένα μεγάλο κεφάλαιο. Τον δολοφόνησαν. Είναι άδικο αυτό που συνέβη», αναφέρει με τρεμάμενη φωνή η Βίκυ Σταμάτη, η οποία επαναφέρει στη μνήμη της τη στιγμή που έφτασε στην κλινική. «Τον είδα παγωμένο, είχε φύγει από τη ζωή. ∆εν μπορούσα να το πιστέψω», αναφέρει.

Η Βίκυ Σταμάτη, η οποία στάθηκε «βράχος» όλα αυτά τα χρόνια στο πλευρό του πρώην υπουργού, κάνει λόγο για «δολοφονία» αφήνοντας να εννοηθεί ότι πίσω από την επιδείνωση της υγείας του Άκη Τσοχατζόπουλου κρυβόταν η μεγάλη αντιδικία η οποία υπήρχε με μέλη της οικογένειάς του και κυρίως την κόρη του, Αρετή Τσοχατζοπούλου, και την εξαδέλφη του, Ελπινίκη.

Ως γνωστόν και όπως είχε αποκαλύψει η «Μ» πριν από λίγους μόλις μήνες, ο κλινήρης Άκης είχε καταφέρει να ηχογραφήσει ένα σύντομο μήνυμα αναφερόμενος στη σχέση με την εξαδέλφη του, εναντίον της οποίας είχε στραφεί και δικαστικά.

Βίκυ Σταμάτη Άκης Τσοχατζόπουλος

«Είμαι ο Άκης Τσοχατζόπουλος, πρώην βουλευτής και υπουργός. Υπέστην δίωξη, bullying και εκδικήσεις. Ηθικές και πολιτικές. Με υπονόμευση από την εξαδέρφη μου και τους συνεργάτες της.

Σκοπός τους ήταν να βλάψουν τη γυναίκα μου, εμένα και τον γιο μου», ανέφερε χαρακτηριστικά κατηγορώντας τη συγγενή του ακόμη και για σεξουαλική παρενόχληση (!) και υποστηρίζοντας ότι «υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για τη συμπεριφορά τους». Μάλιστα, μέσω εξωδίκου, ο πρώην υπουργός κατηγορούσε την Ελπινίκη Τσοχατζοπούλου ότι «από την εποχή που ήμουν υπουργός έως και σήμερα χρησιμοποιείτε το όνομά μου και τη μακρινή συγγένειά μας προκειμένου να προσπορίζεστε οφέλη τα οποία δεν σας ανήκουν», αλλά και ότι του έκλεψαν από ατζέντες μέχρι έπιπλα στο γραφείο της Κομνά Τράκα.

«Γνωρίζω, έχετε κλέψει τις ατζέντες μου (από το γραφείο των γραμματέων μου) και απευθύνεστε σε όλους τους φίλους και γνωστούς μου για να πλουτίζετε, και προσωπικά μου αντικείμενα (έπιπλα, φακέλους, έγγραφα, υλικό του προσωπικού – ιστορικού αρχείου μου, αντικείμενα αξίας κ.λπ.) τα οποία ξέρω ότι άλλα είναι στο γκαράζ σας και άλλα τα έχετε πουλήσει. Μερικά από τα έγγραφα, δε, τα έχετε πουλήσει σε αντιπάλους μου.

Άλλωστε, δεν μπορώ να παραλείψω το “πλιάτσικο” που έχετε κάνει όχι μόνο στο γραφείο μου (κλειδιά του οποίου έχετε παρακρατήσει), αλλά και στο σπίτι μου (στη ∆. Αρεοπαγίτου). ∆εν ξεχνώ ότι χρησιμοποιώντας τα τηλέφωνα από τις ατζέντες μου, είχατε απευθυνθεί σε φίλο μου στην Κύπρο προκειμένου να του αποσπάσετε χρηματικά ποσά, δήθεν για θεραπεία μου, η οποία όμως κόστιζε 150 ευρώ μόνον», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Βίκυ Σταμάτη Μπαμ στο ρεπορτάζ