"Δεν είχα να φάω, έμενα σε... " - Το δράμα του μάγειρα του Πάμε Δανάη, Τίμου Ζαχαράτου

"Η μητέρα μου εγκρίνει τη Δανάη για νύφη"

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα

Τίμος Ζαχαράτος: Ένα πρόσωπο που ήρθε φέτος στους τηλεοπτικούς δέκτες του Mega κι έχει χαρίσει στιγμές απείρου κάλλους με τις πλάκες και τις σπόντες που ακούγονται στην εκπομπή Πάμε Δανάη μεταξύ αυτού και της Δανάης Μπάρκα.

Το πρωί της Δευτέρας 4/10 ο Τίμος , μίλησε στην εκπομπή “Mega Καλημέρα” και την Ελένη Ευσταθίου αποκαλύπτοντας μεταξύ άλλων πτυχές της ζωής του που κανείς δεν γνώριζε μέχρι σήμερα, όπως τις δύσκολες στιγμές που έχει βιώσει σε μικρότερη ηλικία στο παρελθόν.

Η εξομολόγηση του Τίμου Ζαχαράτου

«Η μαγειρική υπήρχε στο dna της οικογένειας, η μητέρα μου και ο θείος μου έκαναν την ίδια δουλειά. Στη μαγειρική έβρισκα τη γαλήνη μου. Δούλεψα στο Παρίσι με τον καλύτερο σεφ του κόσμου. Κάθε μέρα είχαμε bullying, έχω δει παιδιά πριν το σέρβις να φεύγουν κλαίγοντας. Και είναι πραγματικότητα, είναι αλήθεια.

Για τις δυσκολίες που πέρασε, ο Τίμος Ζαχαράτος είπε: «Με τη μαγειρική είμαι ερωτευμένος, δεν υπήρχε περίπτωση να κάνω πίσω. Για πάρα πολύ καιρό έμενα σε ένα δωμάτιο εφτά τετραγωνικών. Είχε τύχει πολλές φορές να μην έχω να φάω».

Όσον αφορά τη Δανάη Μπάρκα, ο Τίμος Ζαχαράτος είπε: «Η μητέρα μου εγκρίνει τη Δανάη για νύφη. Όταν είναι καλή η γυναίκα πάντα εγκρίνει η μητέρα μου. Είμαι στα 31 ακόμα, κάποια στιγμή θα έρθει και ο γάμος. Δεν με έχει φέρει ποτέ σε αμηχανία η Δανάη. Η ιδανική γυναίκα είναι σαν τη μαγειρική, πρέπει να έχει χρώμα, άρωμα και εντάσεις».

Μετά από όλα αυτά εννοείται πως εκείνη του απάντησε μέσα από την εκπομπή της...

Το βιογραφικό του

Αν και αρκετά μικρός, έχει καταφέρει να φτάσει μέχρι το Παρίσι όπου και εργάστηκε σε εστιατόρια με αστέρι Michelin. Μάλιστα στο Παρίσι βρέθηκε στο πλευρό του Joel Robunchon, που έχει βραβευτεί ως ο καλύτερος chef του 20ου αιώνα και είναι ο πρώτος chef στον κόσμο με τα περισσότερα αστέρια Michelin.

Την περασμένη σεζόν βρισκόταν στην Κύπρο όπου εργαζόταν σε ένα ξενοδοχείο ενώ στην ίδια περιοχή έχει ανοίξει και το δικό του χώρο, ένα κατάστημα με street food. Μάλιστα ο Τίμος Ζαχαράτος διαθέτει ένα «ίδιο» μαγαζί και στην Αθήνα ενώ παράλληλα έχει δημιουργήσει μια εταιρεία η οποία είναι σε θέση να βοηθά και να συμβουλεύει εστιατόρια σε όλα τα επίπεδα.

"Την απόφαση να ασχοληθώ με τη μαγειρική την πήρα σε μία ηλικία όπου κατάλαβα ότι η μαγειρική και η ενασχόληση με το φαγητό, είναι αυτό που με γαληνεύει. Ήταν η μόνη «δουλειά» (δεν το είδα ποτέ ως δουλειά) στην οποία δεν κοίταζα πότε θα περάσει η ώρα για να φύγω.

Στα εφηβικά μου χρόνια, δεν ήμουν και το πιο ήσυχο παιδί, και ξαφνικά εμφανίστηκε κάτι που «έβγαζε» μία πιο ήρεμη πλευρά του εαυτού μου. Σίγουρα μέσα μου υπήρχε η ιδέα να ασχοληθώ με τη μαγειρική από πολύ νωρίς” είχε δηλώσει ο ίδιος σε συνέντευξή του για την απόφαση να μπει στον χώρο της γαστρονομίας.

Μάλιστα, στην ίδια συνέντευξη ένα χρόνο πριν ο Τίμος Ζαχαράτος αναφερόταν και στο ενδεχόμενο να βρεθεί κάποια στιγμή σε τηλεοπτική εκπομπή δηλώνοντας:

“Μου έχουν γίνει διάφορες προτάσεις. Όμως υπάρχει πια ένας χάος σε αυτό τον χώρο. Ένας μάγειρας για να γίνει τηλέ-μάγειρας, πρέπει να έχει περάσει από την κουζίνα. Δεν μπορεί ένας μάγειρας να ξέρει να κάνει αφρό από φασόλι, αλλά να μην ξέρει να φτιάξει μία φασολάδα. Θέλω λοιπόν πρώτα να φτιάξω αυτό που είμαι εγώ, και η τηλεόραση είναι το τελευταίο. Στην ουσία στην τηλεόραση, μπορώ να δώσω στον κόσμο κάποια από τα πράγματα που εγώ ξέρω”.