Η Ντενίση άδειασε δημόσια τον Πατούλη: "Ο Περιφερειάρχης είναι ξύπνιος αλλά ξέρω γω; Δεν θεώρησε..."

Η απάντηση του με επίσημη ανακοίνωση

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Η Ντενίση άδειασε δημόσια τον Πατούλη:

Όλα άρχισαν χθες, Δευτέρα 4/10 όταν η Μιμή Ντενίση η οποία πρωταγωνιστεί στην πολυδιαφημιζόμενη ταινία, Σμύρνη μου αγαπημένη, εμφανίστηκε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και με αφορμή το πρώτο τρέιλερ που κυκλοφόρησε επέρριψε ευθύνες στην Περιφέρεια Αττικής για το γεγονός πως με το πέρας των γυρισμάτων, καταστράφηκαν τα σκηνικά στον Φαληρικό Όρμο.

Τα εν λόγω σκηνικά αποτύπωναν πιστά την Προκυμαία της Σμύρνης πριν την καταστροφή της το 1922 από τους Τούρκους.

Οι δηλώσεις της Μιμής Ντενίση

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση που της έγινε η ηθοποιός τόνισε: «Δεν ζούμε σε χώρα που να καταλαβαίνουν οι πολιτικοί μας ότι αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σπουδαίο θεματικό πάρκο. Να κάναμε τρία καφέ εκεί, να γινόταν πιο στέρεη η κατασκευή. Δεν το κατάλαβαν».

Σε συνέχεια, μιλώντας για το εάν έγινε πρόταση για την διατήρηση του σκηνικού, η Μιμή Ντενίση είπε «φυσικά και το πρότεινα, ήρθαν πάρα πολλοί υπουργοί και ενθουσιάστηκαν. Αυτό είναι και στην Περιφέρεια (σ.σ. Αττικής) προφανώς. Ο περιφερειάρχης δεν θεώρησε ότι ήταν κάτι σημαντικό ώστε να μείνει. Ο Πατούλης, αυτόν έχουμε, είναι ξύπνιος, αλλά ξέρω γω; Δεν μας το πρότεινε».

Η απάντηση του Γιώργου Πατούλη

Σήμερα ο περιφερειάρχης Αττικής μέσω ανακοίνωσης έδωσε την δικιά του απάντηση στην ηθοποιό. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Περιφέρεια Αττικής αναφέρονται τα εξής:

«Με αφορμή δηλώσεις της κυρίας Μιμής Ντενίση σχετικά με το σκηνικό που στήθηκε εντός του εργοταξιακού χώρου όπου εκτελούνται τα έργα ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου για τις ανάγκες της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη», η Περιφέρεια Αττικής επισημαίνει τα εξής:

Η Περιφέρεια Αττικής, αναγνωρίζοντας τον ισχυρό συμβολισμό της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη» και την ανάγκη ανάδειξης των τραγικών για τον Μικρασιατικό Ελληνισμό ιστορικών γεγονότων της εποχής, συνέδραμε έμπρακτα στην πραγματοποίηση των γυρισμάτων της ταινίας.

Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια Αττικής:

Παρείχε οικονομική ενίσχυση ύψους 124.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, για την υλοποίηση της ταινίας. Διέθεσε τον χώρο εντός του εργοταξίου όπου εκτελούνται οι εργασίες για την ανάπλαση του φαληρικού όρμου προκειμένου να υλοποιηθούν τα γυρίσματα της ταινίας. Διέθεσε μηχανήματα για τη διαμόρφωση του χώρου ώστε να γίνουν απρόσκοπτα τα γυρίσματα. Συνεργάστηκε με τον ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να δοθεί παροχή ρεύματος για τις ανάγκες των γυρισμάτων.

Επισημαίνεται πως ουδέποτε αρνήθηκε η Περιφέρεια Αττικής να συνδράμει σε ότι της ζητήθηκε από την παραγωγή της ταινίας, ενώ ουδέποτε κατατέθηκε στις υπηρεσίες της έγγραφη πρόταση για αξιοποίηση του σκηνικού της ταινίας.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω μας προκαλούν έκπληξη οι ισχυρισμοί της κυρίας Ντενίση».

Αξίζει να σημειωθεί πως στα γυρίσματα της ταινίας σημειώθηκε ένα ασύλληπτο περιστατικό πριν από λίγο καιρό.