Τραγικές ώρες για την Βικτόρια Χίσλοπ

Αποκάλυψε πρώτη φορά πως διαγνώσθηκε με...

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Τραγικές ώρες για την Βικτόρια Χίσλοπ

Για πρώτη φορά, η Βικτόρια Χίσλοπ, μιλώντας σε γνωστό περιοδικό, θέλησε να αναφερθεί στη περιπέτεια με την υγεία της. Το πρωί της Τετάρτης (6/10), συγκεκριμένα, η εκπομπή MEGA Καλημέρα αποκάλυψε πως η γνωστή δημοσιογράφος και συγγραφέας έχει διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού.

Η αποκάλυψη της Βικτόρια Χίσλοπ για τον καρκίνο του μαστού

«Είμαι πολύ ευτυχισμένη. Είμαι 62 ετών και τον περασμένο χρόνο, κατά την καραντίνα διαγνώστηκα με καρκίνο του μαστού. Η διάγνωση έγινε μια βδομάδα πριν τα Χριστούγεννα και μου φάνηκε πως ήρθε το τέλος του κόσμου. Για λίγες εβδομάδες δεν ήξερα πως θα πάνε τα πράγματα και βίωσα μια κατάσταση που σκεφτόμουν απλά τον θάνατό μου.

Στο μυαλό μου έγραφα ήδη αποχαιρετισμούς και σκεφτόμουν τι θα αφήσω στα παιδιά μου. Ήμουν όμως τυχερή, καθώς διαγνώστηκα νωρίς. Δεν υπήρχαν μεταστάσεις, χειρουργήθηκα, δε χρειάστηκε να υποβληθώ σε μαστεκτομή, την οποία η μητέρα μου είχε κάνει στην ίδια ηλικία με μένα. Έκανα θεραπείες και μέχρι τώρα όλα εξελίσσονται καλά. Ίσως ακούγεται κλισέ, αλλά νιώθω πως ξαναγεννήθηκα…

Δε ξέρω πόσο θα ζήσω ακόμη. Διαγνώσθηκα με καρκίνο αλλά στον αντίποδα απέκτησα την ελληνική υπηκοότητα. Χειρουργήθηκα δύο ημέρες πριν τα Χριστούγεννα. Οι πρώτοι μήνες της νέας χρονιάς ήταν πολύ δύσκολοι. Είμαι πλέον ένας αισιόδοξος άνθρωπος» ανέφερε η ίδια, που φέτος θα την απολαύσουμε μέσα από το DWTS, που κάνει πρεμιέρα σε λίγες μέρες.

Λίγα λόγια για την Βικτόρια Χίσλοπ και την ζωή της

Η Βικτόρια Χίσλοπ (αγγλ. Victoria Hislop) είναι βραβευμένη Βρετανίδα συγγραφέας και δημοσιογράφος, η οποία είναι κυρίως γνωστή για το μυθιστόρημά της Το νησί,το οποίο έγινε μπεστ-σέλερ. Στις 17 Ιουλίου του 2020, της απονεμήθηκε τιμητικά η ελληνική υπηκοότητα, από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με Προεδρικό Διάταγμα, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β' 2954.

Η Χίσλοπ, το πατρικό όνομα της οποίας είναι Χάμσον (Hamson), γεννήθηκε στο Μπρόμλεϊ (Bromley) του Κεντ το 1959, μεγάλωσε όμως στο Τόνμπριτζ (Tonbridge). Σπούδασε αγγλικά στο Κολέγιο St. Hilda's της Οξφόρδης και στη συνέχεια εργάστηκε, για 20 περίπου χρόνια, ως δημοσιογράφος.

Τον Απρίλιο του 1988 παντρεύτηκε τον ιδιοκτήτη των εκδόσεων "Private Eye" Ίαν Χίσλοπ, με τον οποίο απέκτησαν δύο παιδιά: Την Έμιλι - Έλεν (1990) και τον Ουίλιαμ - Ντέιβιντ (1993). Η Χίσλοπ ξεκίνησε να εργάζεται στο χώρο των εκδόσεων και στη συνέχεια στράφηκε προς τις δημόσιες σχέσεις. Όταν όμως γεννήθηκε το πρώτο της παιδί, αποφάσισε να αλλάξει σταδιοδρομία: Άρχισε να εργάζεται ως ανεξάρτητη δημοσιογράφος. Χάρη σε αυτή την ενασχόληση ταξίδεψε σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς η βασική της ενασχόληση ήταν τα θέματα ταξιδιωτικού ενδιαφέροντος.