Εγκατέλειψε το θέατρο ο Θανάσης Αλευράς - Τι συμβαίνει;

Με τι αποφάσισε να ασχοληθεί;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Εγκατέλειψε το θέατρο ο Θανάσης Αλευράς - Τι συμβαίνει;

Την απόφαση να εγκαταλείψει το θέατρο πήρε ο Θανάσης Αλευράς, με σκοπό να ακολουθήσει τα νέα του όνειρα. Ο ηθοποιός θέλει να αλλάξει τη ζωή του και τη ρουτίνα που του δημιουργούσε η καθημερινή ενασχόλησή του με το θέατρο τα τελευταία είκοσι χρόνια.

Μιλώντας στο iefimerida.gr και τον Μάνο Λειβαδάρο, αποκάλυψε τι τον έκανε να πάρει αυτή την απόφαση, μετά τις απίστευτες εμφανίσεις που πραγματοποιούσε στο YFSF.

Ακολουθεί απόσπασμα από την συνέντευξη του Θανάση Αλευρά

Όταν ξεκινήσατε να τρέχετε, από τι θέλατε να φύγετε μακριά;

Έχετε απόλυτο δίκιο, όσοι κάνουμε τόσο μεγάλες αποστάσεις από κάτι θέλουμε να ξεφύγουμε. Για κάποιο λόγο, σοβαρό, τρέχουμε. Εγώ, πιέστηκα πολύ, κάπου εκεί, στα 40. Συνειδητοποίησα ότι το θέατρο, η δουλειά μου, με πίεζε. Έπρεπε να παραδεχτώ στον εαυτό μου ότι το όνειρο που είχα όταν τελείωσα το σχολείο να φύγω από τα Γιάννενα, να έρθω στην Αθήνα και να ασχοληθώ με το θέατρο, είχε πια κάνει τον κύκλο του. Το όνειρό μου το είχα ζήσει. Κατάλαβα, λοιπόν, ότι με αυτό το ίδιο όνειρο δεν θέλω να πάω μέχρι τα 70 ή τα 80. Την ώρα όμως που αρχίζεις να το αντιλαμβάνεσαι, δεν αντέχεις να το παραδεχτείς ούτε στον ίδιο σου τον εαυτό. Είκοσι χρόνια δούλευες για να φτάσεις στη στιγμή που θα μπορούσες να κάνεις ό,τι θέλεις και τώρα δεν θέλεις πια; Δεν ήθελα να είναι η ζωή μου αυτή πια. Για να το αποδεχτώ, βγήκα στους δρόμους.

«Πηγαίνω στον γιατρό γιατί δεν έφευγαν οι κοκκινίλες και μου διέγνωσαν ψωρίαση»

Ο Θανάσης Αλευράς βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή “Το Πρωινό” και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο αυτοάνοσο νόσημα που έχει τα τελευταία 17 χρόνια.

Ο γνωστός ηθοποιός αποκάλυψε ότι η ψωρίαση εμφανίστηκε όταν εργαζόταν στην τελετή λήξης της Ολυμπιάδας και δήλωσε πως το τρέξιμο τον έχει βοηθήσει πολύ ενώ το θέατρο τον ταράζει.

Ο Θανάσης Αλευράς είπε χαρακτηριστικά: «Εγώ εργαζόμουν για την τελική λήξης της Ολυμπιάδας το 2004. Η πρέσα εκεί ήταν έντονη. Εγώ ήμουν leader, δίδασκα τους εθελοντές τι πρέπει να κάνουν. Με το που ολοκληρώσαμε τους Ολυμπιακούς Κύκλους γέμισε το σώμα μου κοκκινίλες και σκέφτηκα ότι είναι από τον ιδρώτα. Πηγαίνω στον γιατρό γιατί δεν έφευγε και μου διέγνωσαν ψωρίαση. Πήγα και σε άλλον γιατρό, άρχισα τις αλοιφές, έψαξα τι συμβαίνει… Πρώτη φορά άκουσα το “αυτοάνοσο”. Ήμουν 22 χρονών.

Εγώ πιστεύω ότι το πυροδότησε αυτή η ένταση, η αιτία είναι κάπου αλλού. Τα πρώτα δέκα χρόνια το αντιμετώπιζα ιατρικά, αυτό όμως δεν τελειώνει έτσι. Θεωρώ ότι όταν παθαίνουμε κάτι είναι ένα σώμα για να μας μιλήσει το σώμα μας γιατί κάτι δεν κάνουμε καλά. Και αρχίζεις και ψάχνεις ένα ένα τα πράγματα για να δεις ποιος είσαι τελικά. Γιατί κάνουμε πράγματα που δε θέλουμε και αυτό είναι κόντρα. Εγώ ξεκίνησα να διαβάζω μόνος μου, πέρασα από ψυχοθεραπεία, από ενεργειακές θεραπείες, έκανα διαλογισμό και μπήκα στο τρέξιμο.

Το τρέξιμο με βοήθησε πάρα πολύ και αυτό μου το είχε πει και μια γιατρός. Όλα τα αυτοάνοσα έχουν υφέσεις και εξάρσεις, εμένα τα τελευταία χρόνια είναι σε μόνιμη ύφεση χωρίς κάποιο ιατρικό σκεύασμα. Θεωρώ ότι κάτι άλλαξε στο μυαλό μου. Αυτό που βοήθησε το μυαλό μου είναι η αρμονία της πράξης με το συναίσθημα. Πρέπει να κάνεις αυτά που θέλεις. Ας πούμε το θέατρο τώρα πια με ταράζει. Έχω πάρει την απόφαση να το κάνω λίγο, λίγο, δηλαδή δύο μήνες το χρόνο”, κατέληξε ο Θανάσης Αλευράς.