Τρίτη, 30 Μαΐου 2023 | Επικοινωνία

Σωτήρης Χατζάκης για κίνημα #metoo - «Με αυτή την υπερβολή αδικήθηκαν και άνθρωποι, όπως ο Γιώργος Κιμούλης»

«Όλο αυτό έκανε μια φούσκα, η οποία τώρα έσκασε»

Σωτήρης Χατζάκης για κίνημα #metoo - «Με αυτή την υπερβολή αδικήθηκαν και άνθρωποι, όπως ο Γιώργος Κιμούλης»
News 07.10.2021 21:29
Από Ίρις Βίλα

Στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» παραχώρησε συνέντευξη 7/10 ο Σωτήρης Χατζάκης όπου μέσα σε όλα αναφέρθηκε στο πως ξεκίνησε την ενασχόληση του με τον χώρο του θεάτρου. Επιπλέον, μίλησε για την σχέση του πατέρα του με τον Μίκη Θεοδωράκη.

Μάλιστα, δεν στάθηκε μόνο εκεί καθώς είπε και την δική του άποψη σχετικά με το ελληνικό #metoo, καθώς είναι ακόμη ένα φλέγον ζήτημα ύστερα από τις δεκάδες καταγγελίες στον χώρο. Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, ο Σωτήρης Χατζάκης σημείωσε χαρακτηριστικά πως:

«Όταν έγινε γνωστή η προσωπική μου ζωή, στην αρχή τρόμαξα. Όταν έσκασε το πρώτο φλας παλιά, ακριβώς επειδή είχα μεγαλώσει με την αστυνομία και τον πατέρα μου, λέω «αστυνομία». Εμένα η ζωή μου είναι στην τέχνη, δεν είμαι τόσο σημαντικός».

Επίσης, σχετικά με τις καταγγελίες, ο Σωτήρης Χατζάκης δήλωσε πως «με αυτό που βγήκε προς τα έξω, δυστυχώς, ο κόσμος μεταστράφηκε και είπε «μα εσείς είστε μια κρεβατοκάμαρα στο θέατρο». Έπρεπε να βγει, υπήρξε μεγάλη βία και καλά έκαναν τα κορίτσια και βγήκαν.

Το λάθος ήταν πως δημιουργήθηκε ένα κλίμα και τα μεγάλα γεγονότα της βίας και της κακοποίησης μπερδεύτηκαν με κουτσομπολιά και φήμες. Όλο αυτό έκανε μια φούσκα, η οποία τώρα έσκασε και έχουν μείνει πολύ λίγα περιστατικά».

«Αδικήθηκαν και άνθρωποι γιατί ήταν κάπως αθυρόστομοι αλλά δεν έκαναν κακό. Με αυτή την υπερβολή όμως αδικήθηκαν. Μιλάω για τον Γιώργο Κιμούλη, τον οποίο θεωρώ έναν από τους καλύτερους ηθοποιούς και με στεναχωρούν όσα ακούστηκαν. Τον ξέρω, έχουμε κάνει λίγη παρέα αλλά παρακολουθώ την πορεία του στο θέατρο και είναι εξαιρετική».

Οι δηλώσεις του Σωτήρη Χατζάκη

Λίγα Λόγια για τον Σωτήρη Χαζτάκη

  • Ο Σωτήρης Χατζάκης γεννήθηκε το 1957 και σπούδασε θέατρο στην Αθήνα. Με την ιδιότητα του ηθοποιού και του σκηνοθέτη έχει υπογράψει 100 παραστάσεις σε κρατικά και ιδιωτικά θέατρα της Ελλάδας.
  • Διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Καισαριανής, του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών και του θεάτρου Πολιτεία, καθώς και αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου με διευθυντή τον Νίκο Κούρκουλο, τη διετία 2005-2006.
  • Εκτός συνόρων έχει παρουσιάσει δουλειές του σε Ισπανία, Πορτογαλία, Γερμανία, Πολωνία, Αγγλία, Σερβία, Βουλγαρία, Αλβανία, Ρουμανία, Ν. Αφρική, Κούβα και Κίνα (Χονγκ Κονγκ, Πεκίνο). Δίδαξε σε προγράμματα των Υπουργείων Παιδείας και Πολιτισμού, στο Κέντρο Δελφών, στην Πειραματική Σκηνή, στη Θερινή Ακαδημία και στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πάτρας, στο Τμήμα Θεάτρου του ΑΠΘ και στη Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Σοκ στον αέρα του MEGA Καλημέρα

Άφωνοι όλοι στον αέρα του Mega Καλημέρα

Share