Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Πηνελόπη Αναστασοπούλου: Οι πρώτες δηλώσεις για την πρόταση παραπομπής του Πέτρου Φιλιππίδη σε δίκη

«Η πλευρά μας επιλέγει να...»

Πηνελόπη Αναστασοπούλου: Οι πρώτες δηλώσεις για την πρόταση παραπομπής του Πέτρου Φιλιππίδη σε δίκη
News 07.10.2021 22:01
Από Ίρις Βίλα

Μετά από την σοκαριστική καταγγελία που είχε κάνει η Σοφία Μπεκατώρου, στην επιφάνεια δεν άργησαν να έρθουν κι άλλες περιπτώσεις. Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε για τα καλά ενώ φλέγον ζήτημα παραμένει ακόμη και τώρα μετά από τις καταγγελίες που πέφτουν σαν "βροχή" η μια μετά την άλλη.

Ένα από τα πρόσωπα που συνεχίζει να απασχολεί, είναι ο Πέτρος Φιλιππίδης. Ο γνωστός ηθοποιός κατηγορείται για έναν βιασμό κατ’ εξακολούθηση και δύο απόπειρες. Η εισαγγελέας απορρίπτει όσα κατέθεσαν οι μάρτυρες υπεράσπισής, επισημαίνοντας ότι οι καταγγελίες «δεν είναι φανταστικά γεγονότα αλλά βιωματικές αφηγήσεις».

Μάλιστα, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, ήταν από τις γυναίκες που κατήγγειλε τον γνωστό ηθοποιό για σεξουαλική παρενόχληση περιμένει την ώρα του δικαστηρίου: «Η πλευρά μας επιλέγει να μην σχολιάσει. Κρατάμε χαμηλούς τόνους χωρίς κατηγορώ μέχρι την ημέρα του δικαστηρίου. Εκεί, θα μιλήσουμε.» δήλωσε στο MEGA.

Ο ηθοποιός κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος τον περασμένο Ιούλιο. Τον Σεπτέμβριο απορρίφθηκε το αίτημα που υπέβαλε ο ηθοποιός για την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με βραχιολάκι.

Οι δηλώσεις της Πηνελόπης Αναστασοπούλου

Ξαφνική έκτακτη απόφαση του εισαγγελέα για τον Πέτρο Φιλιππίδη

Η εισαγγελέας φέρεται να αναφέρει στην πρότασή της ότι «και τα τρία θύματα καταγγέλουν πραγματικά περιστατικά και δεν προκύπτει ότι το έκαναν για λόγους δημοσιότητας». Μάλιστα, φέρεται να αναφέρει ότι όσα έγιναν δεν είχαν τη συναίνεση των θυμάτων.

Από τις καταγγελίες που έγιναν σε βάρος του, τελικά του ασκήθηκε δίωξη για τρεις υποθέσεις, εκ των οποίων η πρώτη αφορά σε βιασμό κατα εξακολουθηση που τελέσθηκε το 2008, ενώ οι άλλες δύο σε απόπειρες βιασμού τελεσθείσες το 2010 και το 2014. Μάλιστα, σε δύο από τις περιπτώσεις φέρεται να χρησιμοποίησε το καμαρίνι του για να προβεί -όπως καταγγέλλεται- σε ασελγείς πράξεις.

Η πρώτη από τις καταγγέλλουσες κατέθεσε στον εισαγγελέα ότι το 2008 πήγε να συναντήσει τον ηθοποιό και σκηνοθέτη στο θέατρο προκειμένου να την δει για ένα ρόλο.

Όμως, σύμφωνα με όσα φέρεται να κατέθεσε η γυναίκα, εκείνος την κάλεσε στο καμαρίνι του και μετά από την συζήτηση που είχαν την υποχρέωσε -σύμφωνα με την καταγγελία- στη διενέργεια σεξουαλικών πράξεων.

Τον Φεβρουάριο του 2010 φέρεται να τελέσθηκε η πρώτη από τις καταγγελλόμενες απόπειρες βιασμού από τον ηθοποιό. Σύμφωνα με τη μαρτυρία της γυναίκας, δέχτηκε τηλεφώνημα από τον Πέτρο Φιλιππίδη όπου της ζητούσε να βρεθούν στο θέατρο πριν από την απογευματινή παράσταση προκειμένου να της δώσει ένα διορθωμένο σενάριο του ρόλου της.

Ο ηθοποιός φέρεται να την οδήγησε στο καμαρίνι του. «Μου έδειξε κάτι φωτογραφίες που βρίσκονταν πάνω στο μπουντουάρ του και με το χέρι του μου έπιασε τον πισινό και με κάθισε στα πόδια του χαϊδεύοντάς με. (…) Άπλωσε πάνω μου τα χέρια του και με στρίμωξε στη γωνία. Μου όρμησε, με φιλούσε στον λαιμό και ήθελε να φτάσει στα χείλη μου» κατέθεσε μεταξύ άλλων.

Στη δεύτερη περίπτωση απόπειρας βιασμού η καταγγέλλουσα στη συνέντευξή της είχε περιγράψει ότι τον Αύγουστο του 2014 είχε συναντηθεί με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη για να βρει δουλειά, αλλά η συνέχεια του ραντεβού ήταν απροσδόκητη και ανατριχιαστική. Η γυναίκα μπήκε στο αυτοκίνητό του για την επιστρέψει στο σπίτι της μετά το ραντεβού τους, αλλά εκείνος την οδήγησε με το αμάξι σε αδιέξοδο δρομάκι στο Παλαιό Ψυχικό, όπου σύμφωνα με όσα περιέγραψε επιχείρησε να την βιάσει.

Υπενθυμίζεται, ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο απορρίφθηκε το αίτημα του Πέτρου Φιλιππίδη για αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστές έκριναν ότι ο ηθοποιός, δεν θα επιστρέψει με «βραχιολάκι» στο σπίτι του, αλλά θα παραμείνει προφυλακισμένος στις φυλακές Τριπόλεως με βασικό επιχείρημα ότι οι καταγγελίες αναφέρονται και σε περιστατικά που τελέστηκαν στο σπίτι του κατηγορούμενου και κατ’ επέκταση κρίθηκε πως μπορεί να τελέσει αντίστοιχα αδικήματα.

Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο φέρεται να έκρινε πως υπάρχουν αποχρώσεις ενδείξεις ενοχής του ηθοποιού καθώς και ότι παραμένει ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Στο σκεπτικό τους, απορρίπτουν και την αποφυλάκιση με «βραχιολάκι» για λόγους υγείας. Στο μεταξύ, πριν μερικά 24ωρα έπεσαν πυροβολισμοί στην φυλακή που κρατείται.

Ξαφνική έκτακτη απόφαση του εισαγγελέα για τον Πέτρο Φιλιππίδη

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

«Αν τον έβλεπα θα του έλεγα ότι τον...» - Η δήλωση της Βάσιας Τριφύλλη για τον Φιλιππίδη

Φωτεινή Τσακίρη: Αποκάλυψε πως ήταν η στάση του Πέτρου Φιλιππίδη απέναντί της

Share