Μένιος Φουρθιώτης: Οι πρώτες δηλώσεις του δικηγόρου του μετά την αποφυλάκισή του

«Ο Μένιος ταλαιπωρήθηκε πάρα πολύ! Δηλώνει αθώος για όσα κατηγορείται»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Μένιος Φουρθιώτης: Οι πρώτες δηλώσεις του δικηγόρου του μετά την αποφυλάκισή του

Στην εκπομπή t-live μίλησε το μεσημέρι της Παρασκευής (8/10) ο δικηγόρος του Μένου Φουρθιώτη, Νίκος Αναγνωστόπουλος, για την αποφυλάκιση του παρουσιαστή. Ο ίδιος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο ατύχημα που είχε ο Μένιος Φουρθιώτης, ο οποίος μάλιστα χρειάστηκε να νοσηλευτεί και στο νοσοκομείο (δείτε εδώ την πρώτη του ανάρτηση μέσα από το ΚΑΤ).

Ο παρουσιαστής ανακοινώθηκε πριν μερικά 24ωρα πως βγήκε από τις φυλακές Κορυδαλλού με 30.000 ευρώ εγγύηση, υποχρεωτική εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα τρεις φορές τον μήνα, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και απαγόρευση τηλεοπτικών εμφανίσεων.

Οι δηλώσεις του δικηγόρου του Μένιου Φουρθιώτη μετά την αποφυλάκισή του

«Υπήρξε μια ατυχής εξέλιξη στην υγεία του κυρίου Φουρθιώτη, αμέσως μετά την αποφυλάκισή του την Τρίτη. Χειρουργήθηκε χθες και ήταν ένα πολύωρο χειρουργείο, ταλαιπωρήθηκε πάρα πολύ και τώρα είναι στη φάση της ανάρρωσης».

Αναφορικά με την απαγόρευση των τηλεοπτικών εμφανίσεων του Μένιου Φουρθιώτη, τόνισε: «Ναι σίγουρα αυτή η απαγόρευση προκαλεί κάποιες εντυπώσεις. Ο Μένιος ταλαιπωρήθηκε πάρα πολύ, ο ίδιος δηλώνει αθώος για όσα κατηγορείται, όταν θα γίνει η δίκη, όλα θα αναδειχθούν, τότε θα κρίνει και το δικαστήριο οριστικά».

Λίγα λόγια για την ζωή του

Ο Μένιος Φουρθιώτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Έχασε τον πατέρα του στην ηλικία των δύο ετών. Σπούδασε τεχνικός υπολογιστών και δικτύων, αλλά επικεντρώθηκε στην τηλεόραση βάζοντας στόχο να δουλέψει «με την ομάδα της Τατιάνας, που τότε ήταν μόδα της εποχής και είχε καθηλώσει τους τηλεθεατές. Είπα “κάποια μέρα θα δουλέψω με τη συγκεκριμένη γυναίκα”».

Ο Φουρθιώτης έχει δηλώσει πως, στην ηλικία των 21 ετών, έπασχε από νευρική ανορεξία, ζυγίζοντας 43 κιλά, ενώ παλιότερα ζύγιζε 150. Υπήρξε μάνατζερ της Τζούλιας Αλεξανδράτου, παίρνοντας τη θέση του Ηλία Ψινάκη.

Η πορεία του στην τηλεόραση ξεκίνησε από τις τηλεπωλήσεις, όταν του προσφέρθηκε η ευκαιρία να πουλήσει πόρτες ασφαλείας πετυχαίνοντας σημαντικές πωλήσεις.Έπειτα, το περιφερειακό κανάλι της Αττικής Extra 3 του έδωσε δική του εκπομπή περιεχομένου τηλεπωλήσεων, με τίτλο Αποκάλυψη.

Συμμετείχε σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές τρόπου ζωής αλλά και προγράμματα χαμηλής ποιότητας, καθώς και προώθησης προϊόντων. Από το Σεπτέμβριο του 2013 μέχρι τις 4 Νοεμβρίου 2018 παρουσίαζε την τηλεοπτική εκπομπή Αποκαλυπτικά στον πανελλαδικής εμβέλειας σταθμό Epsilon TV, στον οποίο επίσης έχει διατελέσει διευθυντής προγράμματος, εμπορικής πολιτικής και μάρκετινγκ, όποτε και το κανάλι, στο οποίο εργαζόταν πέρασε στην ιδιοκτησία του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη μετατρέποντάς το στο Open Beyond.

Στις 9 Νοεμβρίου 2018, το Open TV ανακοίνωσε τη διακοπή της συνεργασίας τους.

Ο Φουρθιώτης συνέχιζε να παρουσιάζει εκπομπές στο περιφερειακής εμβέλειας κανάλι New Epsilon TV και από τις 7 Μαρτίου 2021 εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτης της εφημερίδας Αποκαλυπτικά με εκδότρια την Νανά Παλαιτσάκη. Η εφημερίδα του έχει επικριθεί για την μονομερή προβολή της κυβέρνησης Μητσοτάκη.