Με μεγάλη επισημότητα ξεκίνησε από την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου το 65ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, όπου σήμερα (1/11) τιμήθηκαν δύο εμβληματικοί καλεσμένοι και αστέρες του παγκόσμιου σινεμά, η Ζιλιέτ Μπινός και ο Ρέιφ Φάινς. Οι διάσημοι ηθοποιοί βρέθηκαν στην πόλη για την ελληνική πρεμιέρα της ταινίας «Η Επιστροφή», σε σκηνοθεσία Ουμπέρτο Παζολίνι, και παρέλαβαν το βραβείο Χρυσός Αλέξανδρος.

Ο Ρέιφ Φάινς και η Ζιλιέτ Μπινός στο 65ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Στην εκδήλωση, η οποία έλαβε χώρα στο ιστορικό Ολύμπιον, παρουσιάστηκε η ταινία «Ο Άγγλος Ασθενής» (1996) του Άντονι Μινγκέλα. Η θρυλική αυτή ταινία είχε χαρίσει Όσκαρ Β΄ Γυναικείου Ρόλου στη Ζιλιέτ Μπινός και μια υποψηφιότητα για Όσκαρ Α΄ Ανδρικού Ρόλου στον Ρέιφ Φάινς, και αποτέλεσε την ιδανική αφορμή για την απονομή της υψηλότερης τιμής του φεστιβάλ στους δύο πρωταγωνιστές της.

Ορέστης Ανδρεαδάκης, Ζιλιέτ Μπινός, Ρέιφ Φάινς
Ορέστης Ανδρεαδάκης, Ζιλιέτ Μπινός, Ρέιφ Φάινς
Ο Ρέιφ Φάινς στο 65ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Οι Έλληνες στο 65ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Το παρών στο 65ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης έδωσαν πολλοί γνωστοί Έλληνες καλλιτέχνες και προσωπικότητες, όπως ο Κωστής Μαραβέγιας με τη σύντροφό του Τόνια Σωτηροπούλου, καθώς και ο ηθοποιός Γιώργος Παπαγεωργίου.

Ο Κωστής Μαραβέγιας και η Τόνια Σωτηροπούλου στο 65ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Κωστής Μαραβέγιας, Τόνια Σωτηροπούλου

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με μια δεξίωση, όπου οι διάσημοι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την παραδοσιακή φιλοξενία της πόλης.

Ο Γιώργος Παπαγεωργίου στο 65ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Γιώργος Παπαγεωργίου

Η Ζιλιέτ Μπινός και ο Ρέιφ Φάινς απολαμβάνουν τις στιγμές τους στη Θεσσαλονίκη, όπου βρήκαν χρόνο να περιηγηθούν στην πόλη, δίνοντας μια ιδιαίτερη λάμψη στο φετινό φεστιβάλ.