Κυριακή, 05 Δεκεμβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Λένα Δροσάκη για κίνημα #metoo - «Να έχουµε δύναµη όλοι µας να πούµε "όχι"»

«Χρειάζεται δύναμη ψυχής»

Λένα Δροσάκη για κίνημα #metoo - «Να έχουµε δύναµη όλοι µας να πούµε
News 09.10.2021 19:01
Από Ίρις Βίλα

Η Λένα Δροσάκη παραχώρησε συνέντευξη στο «Secret» όπου μέσα σε όλα μιλάει για την ζωή της δίπλα στην οικογένειά της αλλά και για την σειρά του MEGA «Το αύριο μας ανήκει», στην οποία πρωταγωνιστεί.

Μάλιστα, η γνωστή ηθοποιός ήταν ένα από τα πολλά άτομα στον χώρο του θεάτρου που βρήκε το θάρρος να καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη. Δείτε εδώ πρόσφατες δηλώσεις της.

Οι δηλώσεις της Λένας Δροσάκη

Υποδύεστε µια γυναίκα που κρύβει πολλά µυστικά… Θα αποκαλυφθούν σύντοµα κάποια από αυτά;

Οι γυναίκες που έχουν µυστικά δεν παύουν να έχουν. Είναι η ζωή τους µπλεγµένη µε µυστήρια και, ίσως, κάπως ενδόµυχα τα επιδιώκουν κιόλας. Η συνέχεια επί της οθόνης. Είµαι σίγουρη ότι κάποια από αυτά θα βγουν στην επιφάνεια.

Η Λένα έχει µυστικά;

∆εν µου αρέσουν τα ψέµατα στη ζωή µου. Θεωρώ ότι τα µυστικά είναι σαν να λες µε κάποιον τρόπο τη µισή αλήθεια. Βέβαια, όλοι µέσα µας, βαθιά, κρύβουµε κάποια πράγµατα. Στη δική µου περίπτωση, από την ηµέρα που έγινα µητέρα όλα αυτά έπαψαν να υπάρχουν. Αποκαλύφθηκαν.

Πόσο άλλαξε τη ζωή σας η µητρότητα;

Πάρα πολύ, στο 100%. Η µητρότητα έδωσε άλλο νόηµα στη ζωή µου, όλα άλλαξαν. Η καθηµερινότητά µου, τα συναισθήµατά µου, ο τρόπος που σκέφτοµαι. Ολη µου η κοσµοθεωρία. Η µαµά Λένα είναι διαφορετική πλέον.

Πώς είναι ο Αλέξανδρος ως σύντροφος και ως πατέρας;

Ως πατέρας, είναι, απλά, υπέροχος. Τρυφερός, συναισθηµατικός, δοτικός και δίπλα στο παιδί µας. Αυτή τη στιγµή που σας µιλάω, είναι στο άλλο δωµάτιο µε τον γιο µας και παίζουν (γελάει).

Ως σύζυγος, είναι επίσης αυτό. Και είναι πολύ σηµαντικό για εµένα. Είναι υποστηρικτικός, ευαίσθητος, ώριµος και προστατευτικός. Στέκεται βράχος στα δύσκολα. Είναι πραγµατικός συνοδοιπόρος στη ζωή µου ο άντρας µου.

Πιστεύετε πως θα αλλάξουν τα πράγµατα στον χώρο του θεάτρου µετά την καταγγελία σας για σεξουαλική παρενόχληση από τον Πέτρο Φιλιππίδη;

Το ελπίζω, το εύχοµαι και το προσµένω. Να αλλάξουν όλα, όχι µόνο στο θέατρο, διότι παντού γίνονται αυτά. ∆υστυχώς! Να αλλάξει η κοινωνία µας και να έχουµε δύναµη όλοι µας να πούµε «όχι» σε τέτοιου είδους περιστατικά. Χρειάζεται δύναµη ψυχής.

Υπήρχαν γυναίκες που θέλησαν να επικοινωνήσουν µαζί σας;

Φυσικά, και ακόµα συµβαίνει. Είναι πολύ σηµαντικό να βρίσκεις το θάρρος να µιλήσεις και να έχεις απέναντί σου και κάποιον που θα σε ακούσει. Συγχαίρω τους ανθρώπους που βρίσκουν τη δύναµη να µιλήσουν. Και είµαι εδώ για όποιον µε χρειαστεί.

Αναλυτικά η καταγγελία της Λένας Δροσάκη για τον ηθοποιό - σκηνοθέτη

«Το 2007, σε ηλικία 24 ετών, ήμουν φοιτήτρια στο προκαταρκτικό έτος δραματικής σχολής στην οποία είχα εγγραφεί και φοιτούσα, προκειμένου στο τέλος του έτους να δώσω επιτυχώς τις εξετάσεις του υπουργείου και να εγγραφώ στο πρώτο έτος της σχολής μου.

Κατά τη διάρκεια του έτους αυτού, γνώρισα τον καταγγελλόμενο στο πλαίσιο των επισκέψεων που διοργάνωσε η σχολή μου στο σετ των γυρισμάτων επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς που πρωταγωνιστούσε. Ο καταγγελλόμενος έδειξε από την πρώτη στιγμή ενδιαφέρον για το πρόσωπό μου και με προσέγγισε με έναν τρόπο που αρχικά μου φάνηκε εντελώς φιλικός και καλοπροαίρετος.

Πολύ σύντομα όμως άρχισε να αλλάζει συμπεριφορά και να με παρενοχλεί σεξουαλικά, στην αρχή πιο διακριτικά και στη συνέχεια με ολοένα και πιο ανάρμοστο τρόπο».

«Έφτασε στο σημείο να με παίρνει τηλέφωνο και να αυτοϊκανοποιείται ενώ ταυτόχρονα μου απηύθυνε χυδαίες εκφράσεις και με ρωτούσε πιεστικά “πότε θα του κάτσω”. Εγώ σε όλα αυτά αντιδρούσα και προσπαθούσα να ανακόψω αυτή τη χυδαία συμπεριφορά του, αλλά με ευγένεια.

Κάποια στιγμή άρχισε να με απειλεί ανοιχτά ότι αν δεν του κάτσω θα φροντίσει ώστε να μην περάσω ως φοιτήτρια τις εξετάσεις του υπουργείου» προσθέτει η ηθοποιός. «Την ημέρα των εξετάσεών μου και ενώ περίμενα έξω από το θέατρο τη σειρά μου να εξεταστώ εμφανίστηκε μπροστά μου ο καταγγελλόμενος και με ρώτησε για πολλοστή φορά «αν θα του κάτσω»!

Εγώ τρομοκρατήθηκα και έχασα τα λόγια μου. Όταν έφτασε η σειρά μου και ανέβηκα στη σκηνή για να εξεταστώ, είδα τον καταγγελλόμενο να εισέρχεται στην αίθουσα του θεάτρου και να κατευθύνεται προς το μέρος της εξεταστικής επιτροπής χαιρετώντας εγκάρδια και συνομιλώντας θερμά με τα μέλη της.

Όταν αυτά του γύρισαν την πλάτη και δεν τον είχαν στο οπτικό τους πεδίο, μου έκανε τη χαρακτηριστική κίνηση «Είδες που στα έλεγα;».

Λένα Δροσάκ σεξουαλική παρενόχληση

Δεν πέρασα στις εξετάσεις του Υπουργείου, αν και, για να είμαι απολύτως σαφής, δεν μπορώ να ξέρω κατά πόσο αυτό οφείλεται σε ενέργειες του καταγγελλόμενου ή στο γεγονός ότι η απόδοσή μου δεν ήταν επιθυμητή κυρίως λόγω της ταραχής που μου είχε προκληθεί».

Στην καταγγελία της, η Λένα Δροσάκη φέρνει στο φως και το περιστατικό που την ανάγκασε να υποστεί ο γνωστός ηθοποιός πριν από τρία χρόνια. «Το 2019 και έχοντας τιμηθεί με το βραβείο Μελίνα Μερκούρη, η Κάτια Δανδουλάκη μου πρότεινε να συμμετάσχω στην παράσταση «Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές».

Όταν πληροφορήθηκα ότι σκηνοθέτης της παράστασης θα ήταν ο καταγγελλόμενος, αρνήθηκα ευγενικά στην κυρία Δανδουλάκη. Όταν η ίδια επέμεινε, δέχτηκα να συμμετάσχω. Τις πρώτες μέρες ο καταγγελλόμενος είχε κόσμια συμπεριφορά προς το πρόσωπό μου, πολύ σύντομα αυτό άλλαξε.

Δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνισή τους παρενοχλήσεις, σκηνές ζηλοτυπίας, ξεσπάσματα οργής και ταπεινωτικές προσβολές προς το πρόσωπό μου, χωρίς να του έχω ποτέ δώσει το παραμικρό δικαίωμα».

«Μία μέρα χωρίς κανέναν λόγο επιτέθηκε λεκτικά και με απίστευτη ένταση ενώπιον όλου του θιάσου σε εμένα και στον συνάδελφό μου Λευτέρη Ζαμπετάκη, προφανώς θεωρώντας ότι έχουμε μεταξύ μας κάποιου είδους ερωτική σχέση.

Πράγμα που δεν ίσχυε. Η πρόβα διακόπηκε και η κ. Δανδουλάκη δύο μέρες μετά του ανακοίνωσε ότι δεν θα χρειαστεί άλλο τις υπηρεσίες του ως σκηνοθέτη. Αποχωρεί ο ισχυρός και όχι ο αδύναμος» συμπληρώνει η ηθοποιός.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Απίστευτο! Έτσι ανακοίνωσε η Λένα Δροσάκη στον Αλέξανδρο Μπουρδούμη ότι είναι έγκυος

Λένα Δροσάκη - Αλέξανδρος Μπουρδούμης: Βάφτισαν τον γιο τους

Share