Κώστας Χατζής: "Δεν έχω το κουράγιο να προσπαθήσω" - Συγκίνησε με τις δηλώσεις του για το καμμένο του σπίτι στην Εύβοια

"Οι εικόνες σε εμένα και τα παιδιά μου είναι ανεξίτηλες και δεν θα γυρίσουν ποτέ"

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κώστας Χατζής:

Καλεσμένος στην πρεμιέρα της εκπομπής «Προσωπικά» με την Έλενα Κατρίτση ήταν ο Κώστας Χατζής. Ο ίδιος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε με δάκρυα στα μάτια στο καμμένο του σπίτι στην Εύβοια, το οποίο κάηκε με τις πυρκαγιές το καλοκαίρι.

Οι δηλώσεις του Κώστα Χατζή για το καμμένο του σπίτι στην Εύβοια

«Εγώ από την δική μου μεριά δεν έχω το κουράγιο να προσπαθήσω ξανά και να το φτιάξω. Σε αυτόν τον χώρο φιλοξενήσαμε πολύ κόσμο κι όλα έχουν καταστραφεί και καεί. Οι εικόνες σε εμένα και τα παιδιά μου είναι ανεξίτηλες και δεν θα γυρίσουν ποτέ. Δεν θα ήθελα να ξαναπάω εκεί.

«Κάποτε είχαμε δάσος από δεξιά, αριστερά και πίσω μας και πολλές ελιές και δίναμε και σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Αυτοί οι άνθρωποι ζούσαν από τα δέντρα αυτά. Μακάρι να ήταν μόνο σε εμένα η καταστροφή. Πώς θα ζήσουν αυτοί οι άνθρωποι; Θέλει χρόνια να αναστηθεί το μέρος.».

«Με πήρε ένας φίλος που έχω εκεί και μου είπε...» - Πως έμαθε ότι κάηκε το σπίτι του

Ο Κώστας Χατζής παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Secret» και μέσα σε όλα αναφέρθηκε για τις φονικές πυρκαγιές οι οποίες έπληξαν την χώρα αφήνοντας πίσω τους μόνο ανυπολόγιστες ζημιές καθώς κάηκαν ολοσχερώς χιλιάδες δασικές εκτάσεις, οι ζωές των ζώων αλλά και οι περιουσίες των πυρόπληκτων. Μάλιστα ο ίδιος ήταν ανάμεσα σε αυτούς αφού από την μια στιγμή στην άλλη έμαθε ότι κάηκε το σπίτι του στην Εύβοια.

Δυστυχώς ένα από τα σπίτια που κάηκαν ολοσχερώς στην καταστροφική πυρκαγιά της Εύβοιας ήταν και το δικό σας. Που ακριβώς βρισκόταν;

Ήταν στην Βόρεια Εύβοια, κάτω από τις Γούβες, σε μια περιοχή που λέγεται Καστρί. Δεν έμεινε τίποτα, μιλάμε για πλήρη καταστροφή. Έγινε μεγάλο κακό, αλλά μακάρι να είχε καεί μόνο το δικό μου σπίτι και να μην καιγόντουσαν τα άλλα και το δάσος. Και το λέω αυτό γιατί εκεί οι άνθρωποι ζούνε από τα πεύκα, που βγάζουν το ρετσίνι. Έχει γίνει πάρα πολύ μεγάλη ζημιά. Το δικό μου το κτήμα ήταν μεγάλο. Στο σπίτι είχα έξι δωμάτια, για να φιλοξενώ ανθρώπους. Έχω περάσει πολύ ωραία χρόνια.

Πήγατε στην περιοχή να το δείτε;

Όχι απαγορεύεται να πάω.

Πώς μάθατε ότι κάηκε το σπίτι σας;

Έχω πολλούς φίλους εκεί, έχω δικούς μου ανθρώπους. Τα παιδιά μου είναι στην Γερμανία, έχουν γερμανική υπηκοότητα. Με πήρε ένας φίλος που έχω εκεί και μου είπε «Έγινε πολύ μεγάλη καταστροφή, ήταν φοβερό. Λες και πέρασε σίφουνας».

Πως αισθάνεστε τώρα μετά από αυτό που έγινε;

Δεν μπορεί κανείς να μιλήσει λακωνικά και να πει πως αισθάνεται. Όσον αφορά εμένα, εντάξει έγινε αυτό που έγινε. Εκείνο που με πονάει πιο πολύ είναι οι άλλοι, που πάθανε μεγάλες ζημιές. Χάσανε τις περιουσίες τους, χάσανε τα δέντρα που από αυτά βγάζαν το ψωμί τους. Πως να αισθάνομαι; Κι εγώ ποιος ήμουνα; Και αν κάτι κέρδιζα ΄έκανα, ούτε να το φανταζόμουν ότι θα γινότανε. Και τώρα λοιπόν που δεν έχω τι θα γίνει; Γεννήθηκα γυμνός και θα φύγω γυμνός. Φτάνει να έχω καλές σχέσεις με τα παιδιά μου, με την οικογένεια μου, τους φίλους μου, τους συνανθρώπους μου. Ήθελα να είμαι σε αυτό το σύστημα χρήσιμος. Προσπάθησα και προσπαθώ να κάνω τραγούδια που θα έχουν κάποια σημασία στην κοινωνία. Δεν υπάρχει χώρος στα τραγούδια μου να μην τον έχω καταγγείλει. Δεν έχω βρει κάτι που δεν είναι προδομένο από γεννησιμιού μου.