Έκλεψαν το σκάφος του Γιάνη Βαρουφάκη - Δείτε φωτογραφία

Δύσκολες στιγμές

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Έκλεψαν το σκάφος του Γιάνη Βαρουφάκη - Δείτε φωτογραφία

Δύσκολες στιγμές περνάει ο Γιάνης Βαρουφάκης, μετά το θρήνο που έζησε, καθώς άγνωστοι έκλεψαν το φουσκωτό σκάφος του από το λιμάνι της Αίγινας. Ο βουλευτής και Γραμματέας του κόμματος ΜέΡΑ25, κατήγγειλε το περιστατικό την περασμένη Κυριακή 10 Οκτωβρίου στην ΕΛ.ΑΣ.

Αυτό ωστόσο όπως γράφεται δεν είναι το μοναδικό περιστατικό στο νησί. Πριν από έναν μήνα περίπου κάποιοι έκλεψαν ένα σκάφος με όνομα «DIMI» και μαζί και μία τετράχρονη YAMAHA 60 ίππων με γκρι τέντα.

Ενώ, στις 8 Αυγούστου έκλεψαν και το σκάφος Αίολος ΛΑ 1664, 90 Yamaha 4,60 μέτρων, με αποτέλεσμα στην Αίγινα να επικρατεί ένας χαμός και ο φόβος να είναι μεγάλος.

Αυτό είναι το φουσκωτό σκάφος του Γιάνη Βαρουφάκη

Έκλεψαν το σκάφος του Γιάνη Βαρουφάκη

Λίγα λόγια για τον Γιάνη Βαρουφάκη

Ο Γιάνης Βαρουφάκης[4] (Παλαιό Φάληρο Αθηνών, 24 Μαρτίου 1961) είναι Έλληνας πολιτικός, καθηγητής πανεπιστημίου και οικονομολόγος. Είναι βουλευτής και Γραμματέας του ελληνικού πολιτικού κόμματος ΜέΡΑ25, ιδρυτής του πανευρωπαϊκού κόμματος DiEM25, ενώ είχε διατελέσει και Υπουργός Οικονομικών της πρώτης κυβέρνησης Τσίπρα.

Είναι καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο οποίο διατέλεσε Διευθυντής του Τομέα Πολιτικής Οικονομίας του ιδίου Τμήματος καθώς και Διευθυντής του Διδακτορικού Προγράμματος Οικονομικών Επιστημών. Παράλληλα, είναι Επίτιμος Καθηγητής Συγκριτικής Νομικής, Οικονομικής και Χρηματοοικονομικής στο Διεθνές Πανεπιστημιακό Κολέγιο (International University College) του Πανεπιστημίου του Τορίνο, Επισκέπτης Καθηγητής στο Κολλεγίου Κινγκς του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και Επίτιμος Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϋ στην Αυστραλία.

Τον Ιανουάριο του 2015 εξελέγη βουλευτής Β΄ Αθηνών με το ΣΥΡΙΖΑ, με πάνω από 140 χιλιάδες σταυρούς προτίμησης, και έπειτα έδρασε ως Υπουργός Οικονομικών από τις 27 Ιανουαρίου έως την παραίτησή του την 6η Ιουλίου του 2015. Το 2016 ίδρυσε το πανευρωπαϊκό κόμμα DiEM25. Στις 26 Μαρτίου του 2018 ίδρυσε τον εκλογικό βραχίονα του DiEM25 στην Ελλάδα, το Μέτωπο Ευρωπαϊκής Ρεαλιστικής Ανυπακοής (ΜέΡΑ25) το οποίο έλαβε μέρος στις εθνικές εκλογές του 2019.