Ασύλληπτος θρήνος για τον Γιάννη Σπαλιάρα

Έφυγε από τη ζωή καλός του φίλος

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Ασύλληπτος θρήνος για τον Γιάννη Σπαλιάρα

Μετά από τις σπαρταριστές αποκαλύψεις για την προσωπική του ζωή, ο Γιάννης Σπαλιάρας περνάει πάρα πολύ δύσκολες ώρες, καθώς έφυγε από τη ζωή ένας πολύ καλός του φίλος. Ο λόγος για τον επιχειρηματία, Ανδρέα Ηλία, ο οποίος αντιμετώπιζε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο του Σίγμα, Γαβριέλλα Ζάρτηλα, ο 44χρονος ήταν ανοσοκατεσταλμένος. Επίσης, αποκάλυψε ότι της είχε πει πως στις πρώτες βοήθειες του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου δεν κατάλαβαν το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε με αποτέλεσμα να μην βγάλουν νωρίς διάγνωση, να περάσει αρκετά δύσκολες στιγμές και τελικά να επιστρέψει και πάλι στο νοσοκομείο. Στη συνέχεια πήγε σε ιδιωτική κλινική αλλά χρειάστηκε να διακομιστεί στη Λευκωσία για πιο εξειδικευμένη περίθαλψη, αφού επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 14 Οκτωβρίου στις 15.00 στην Κοίλη, με φίλους, συγγενείς και συνεργάτες να του λένε το τελευταίο αντίο.

Ανάμεσα τους και ο Γιάννης Σπαλιάρας ο οποίος για να τον τιμήσει, έβαλε ένα μαύρο φόντο στο προφίλ του στο Instagram.

Γιάννης Σπαλιάρας θάνατος Ανδρέα Ηλία

Τι είναι η ανοσολογική ανεπάρκεια

Η ανοσολογική ανεπάρκεια [(immunedeficiency) ή ανοσοκαταστολή] είναι η παθολογική κατάσταση κατά την οποία το ανοσοποιητικό σύστημα δεν είναι σε θέση να επιτελέσει σωστά και πλήρως τον ρόλο του (είναι δηλαδή ανεπαρκές), με αποτέλεσμα η ικανότητα του οργανισμού να καταπολεμήσει παθογόνα μικρόβια, παράσιτα και ιούς να είναι περιορισμένη ή εντελώς απούσα. Παρόλο που το άρθρο αυτό επικεντρώνεται στον άνθρωπο (Homo sapiens), ανοσολογική ανεπάρκεια μπορεί να παρουσιαστεί σε οποιοδήποτε οργανισμό που έχει ανοσοποιητικό σύστημα, όπως π.χ. στον κοινό ποντικό (Mus musculus).

Το άτομο που παρουσιάζει ανοσολογική ανεπάρκεια χαρακτηρίζεται ως ανοσοκατεσταλμένο (immunocompromised). Η ανοσολογική ανεπάρκεια, συνήθως, σχετίζεται με ανεπαρκή αριθμό ή αδυναμία δράσης είτε των ειδικών κυττάρων άμυνας του οργανισμού (π.χ. Β-λεμφοκύτταρα, Τ-λεμφοκύτταρα) είτε κάποιων άλλων πρωτεϊνών του πλάσματος (π.χ. συστήματος του συμπληρώματος. Υπάρχουν δυο κύριες κατηγορίες ανοσολογικής ανεπάρκειας: η πρωτογενής και η δευτερογενής ή επίκτητη.