Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Ρίγη συγκίνησης με την ανάρτηση του Άγγελου Λάτσιου

Υπέροχη σκέψη από τον γιο της Ελένης Μενεγάκη

Ρίγη συγκίνησης με την ανάρτηση του Άγγελου Λάτσιου
News 15.10.2021 10:48
Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Ένα πολύ σημαντικό μήνυμα θέλησε να στείλει ο Άγγελος Λάτσιος μέσα από τη νέα ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram πριν από μερικές ώρες.

Ο γιος της Ελένης Μενεγάκη και του Γιάννη Λάτσιου είναι εξαιρετικά ενεργός στα social media και έτσι πολλές φορές επιλέγει να μοιράζεται με τους διαδικτυακούς του φίλους στιγμιότυπα από την καθημερινότητά του ή τις απόψεις του για διάφορα θέματα που τον απασχολούν.

Αυτή τη φορά λοιπόν, με αφορμή τις μεγάλες πλημμύρες που προήλθαν από την κακοκαιρία «Μπάλλος», ο Άγγελος Λάτσιος αναδημοσίευση μία ανάρτηση η οποία ξεκαθαρίζει ότι αυτές τις μέρες, καλό θα ήταν να μην παραγγέλνουμε ντελίβερι, ώστε να μην ταλαιπωρούμε τους ντελιβεράδες στους πλημμυρισμένους δρόμους.

Η ανάρτηση του Άγγελου Λάτσιου

Άγγελος Λάτσιος instagram

Οδηγίες προς τους πολίτες για τη κακοκαιρία

Οδηγίες προς τους πολίτες απευθύνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Χαρακτηριστικά, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
  • Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
  • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Τρυφερή εξόρμηση για τον Άγγελο Λάτσιο και τη Γαία Μερκούρη

Φιλιά και αγκαλιές χωρίς σταματημό - Οι νέες τρυφερές φωτογραφίες του Άγγελου Λάτσιου και της Γαίας Μερκούρη

Share