Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Απόστολος Λύτρας: «Σοκαρίστηκα όταν είδα για πρώτη φορά την Ιωάννα από κοντά»

«Το μόνο πράγμα που μπορούσα να δω ήταν τα μάτια της»

Απόστολος Λύτρας: «Σοκαρίστηκα όταν είδα για πρώτη φορά την Ιωάννα από κοντά»
News 15.10.2021 21:47
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Καλεσμένος στο Στούντιο 4 βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (15/10), μετά τον Κρατερό Κατσούλη, ο Απόστολος Λύτρας. Ο δικηγόρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου μίλησε για την πρώτη επαφή μαζί της μετά την επίθεση με το βιτριόλι στην Καλλιθέα.

Οι δηλώσεις του Απόστολου Λύτρα για την Ιωάννα Παλιοσπύρου

«Την πρώτη μέρα που νοσηλεύτηκε η Ιωάννα, με πήρε η μητέρα της τηλέφωνο. Στην αρχή να πω την αλήθεια δεν έδωσα ιδιαίτερη βάση. Το βράδυ ενημερώθηκα πως αυτό το κορίτσι είναι ετοιμοθάνατο και οι πιθανότητες ήταν να πεθάνει. Δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε ένας άνθρωπος να πεθάνει. Όταν μεταφέρθηκε σε άλλο νοσοκομείο, στη συνέχεια, την επισκέφθηκα για πρώτη φορά.

Μετά από περίπου τέσσερις ημέρες είχε ακόμη δυσκολία και στην ομιλία. Το μόνο πράγμα που μπορούσα να δω ήταν τα μάτια της. Τίποτα άλλο. Ήταν όλο το σώμα καλυμμένο με γάζες. Αντιλαμβάνεστε ότι σοκαρίστηκα όπως οποιοσδήποτε άνθρωπος βλέποντας ένα νέο κορίτσι σε αυτή την κατάσταση. Ταυτόχρονα προσπαθούσα να είμαι και ψύχραιμος διότι δεν ξέραμε τι έχει συμβεί. Την πρώτη φορά κάθησα μαζί της περίπου για δέκα λεπτά και σε αυτά έκανα μία ερώτηση και πήρα μια απάντηση».

«Δεν υπάρχει το κατάστημα που υποστηρίζει η 36χρονη ότι πήρε το βιτριόλι»

Ο δικηγόρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, Απόστολος Λύτρας μίλησε το πρωί της Παρασκεύης (15/10) στην στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα». Ο ίδιος φυσικά αναφέρθηκε στα όσα υποστήριξε η Εφη Κακαράντζουλα στην απολογία της.

Για τρόπο που ισχυρίστηκε ότι προμηθεύτηκε το βιτριόλι, ο κ. Λύτρας τόνισε πως «κανείς δεν την πίστεψε. Μάλιστα, αναφέρθηκε σε μια διεύθυνση που χθες συνάδελφοί σας πήγαν στην οδό και δεν υπάρχει, δεν υπήρχε ποτέ το κατάστημα».

Οσο για το αν υπήρχε συνεργός, η κατηγορούμενη ρωτήθηκε και το αρνήθηκε. Επίσης, ερωτηθείς για το αν έπεισε το δικαστήριο, υποστήριξε πως «δεν την έπεισε. Υπήρχαν ερωτήσεις που προσπαθούσαν να βγάλουν ότι και την ημέρα της επίθεσης κάποιος την ενημέρωσε».

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Λύτρα, η κατηγορούμενη είπε στο δικαστήριο ότι της «καρφώθηκε» η ιδέα ότι κινδυνεύει η σχέση της από την Ιωάννα και τόνισε ότι αυτό που προσπαθεί να κάνει η Εφη Κακαράντζουλα είναι να πείσει ότι η ποσότητα του υγρού που έριξε δεν ήταν μεγάλη κι ότι δεν είχε πρόθεση να τη σκοτώσει.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Δίκη βιτριόλι: «Ήταν μια κακή θεατρική παράσταση» - «Παγωμένο» το δικαστήριο με την απολογία της 36χρονης

Επίθεση με βιτριόλι: Η πρώτη επίσκεψη των γονιών της Έφης στη φυλακή

Share