Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Μαριλού Ρεπαπή: Οι νέες εξετάσεις για τον καρκίνο - «Μπορεί να έρθει η στιγμή που...»

Η συγκινητική εξομολόγησή της

Μαριλού Ρεπαπή: Οι νέες εξετάσεις για τον καρκίνο - «Μπορεί να έρθει η στιγμή που...»
News 18.10.2021 10:09
Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Μέσα από μία ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, η Μαριλού Ρεπαπή θέλησε να ενημερώσει τους διαδικτυακούς της φίλους πως για ακόμα μία χρονιά οι εξετάσεις που έκανε για τον καρκίνο ήταν καθαρές.

Η ίδια, με αφορμή τη δική της μάχη με την ασθένεια, έκανε την ανάρτηση όπως εξήγησε με σκοπό να παρακινήσει τον κόσμο να κάνει τακτικές εξετάσεις και να μην αμελεί τίποτα καθώς μπορεί να αποβεί μοιραίο.

Η ανάρτηση της Μαριλού Ρεπαπή για τον καρκίνο

«Για δεύτερη χρονιά βγήκαν καθαρές οι εξετάσεις μου και είπα να το μοιραστώ μαζί σας γιατί είναι Οκτώβριος και θέλω να σας θυμίσω να κάνετε τις μαστογραφίες σας, να μην το αμελήσετε (έχει κέντρα που δουλεύουν και Σάββατα), να βρείτε χρόνο και να βάζετε σε προτεραιότητα το να προσέχετε τον εαυτό σας. Μπορεί να έρθει η στιγμή που θα εκτιμήσετε το ότι το κάνατε. Σας εύχομαι να μην έρθει, αλλά η πρόληψη σώζει ζωές. Μην το ξεχνάτε», έγραψε χαρακτηριστικά.

Μαριλού Ρεπαπή καρκίνος

Ο τρόπος που ανακάλυψε ότι είχε καρκίνο

«Είχα τη διάγνωση στα 41, εκεί που υποτίθεται ότι ξεκινάμε να κάνουμε μαστογραφίες. Στα 40 έκανα την πρώτη μαστογραφία και είχα αποτιτανώσεις. Μου λέει ο γιατρός δεν είναι τίποτα, το έχουν πάρα πολλές γυναίκες, θέλω όμως σε 9 μήνες να το ξαναδούμε.

Σε 9 μήνες που το ξαναείδαμε δεν άρεσε στον γιατρό και με στέλνει σε μαστολόγο. Αποφασίζουν να κάνουμε μια βιοψία. Κάνουμε βιοψία και βγαίνει η διάγνωση και μου το εξήγησε ως εξής: σκέψου ότι ο καρκίνος είναι ένα σπίτι, το δικό σου δεν έχει ούτε παράθυρα.

Μαριλού Ρεπαπή καρκίνος

Δηλαδή, δεν πρόκειται να φύγει κάποιο κύτταρο ή οτιδήποτε, το πιάσαμε πάρα πολύ νωρίς. Όμως, αν είχα κάνει απεικόνιση στα 35, θα το παρακολουθούσαμε από τότε. Μου είχαν ζητήσει να κάνω απεικόνιση κι εγώ δεν προλάβαινα», αποκάλυψε.

Και συνέχισε: «Το πρώτο που σκέφτηκα ήταν τι θα γίνει το παιδί μου αν πάθω κάτι. Μετά, όμως, αρχίζεις και σκέφτεσαι τι μπορεί να έχεις κάνει λάθος».

«Έχω πάντα ένα άγχος, δεν το συζητάμε. Παίρνω και ένα χάπι το οποίο με κάνει πιο μπαμπάτσικη από όσο ήμουν, αλλά δεν με πειράζει. Πλέον, μαγειρεύω πιο πολύ στο σπίτι, περιόρισα το στρες και τη στεναχώρια μου για πράγματα τα οποία δεν θα έχουν σημασία σε μία εβδομάδα. Αυτό με έχει ηρεμήσει πάρα πολύ. Υπάρχουν πράγματα που συμβαίνουν και δεν με νοιάζουν», εξομολογήθηκε.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Πολύ δύσκολες ώρες για την Φώφη Γεννηματά - Αντιμέτωπη ξανά με τον καρκίνο

Τάσος Κωστής: Η συγκλονιστική εξομολόγηση για τη μάχη που έδωσε με τη σύζυγό του με τον καρκίνο

Share