Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος: "Εκεί άρχισε να χαμηλώνει τα φώτα, ενώ οι άλλοι είχαν κλειδώσει την πόρτα"

Η αποκάλυψη που έκανε πρώτη φορά για την σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος:

Στην κάμερα της εκπομπής Love It και στην Κατερίνα Νινιού μίλησε το πρωί της Πέμπτης (21/10) ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος. Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην περιπέτεια που είχε βιώσει όταν ήταν φαντάρος και δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση στη Θεσσαλονίκη.

Η αποκάλυψη του Κωνσταντίνου Γιαννακόπουλου για την σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε

«Είναι η πρώτη φορά που με ρωτούν εάν μου έχει συμβεί και μένα σεξουαλική παρενόχληση, ναι μου έχει συμβεί και μάλστα την γλίτωσα στο παρά τσακ. Αυτό είναι αλήθεια. Ήμουν στη Θεσσαλονίκη, έκανα εκεί το στρατιωτικό μου και όταν είχαμε βγει έξω ως φαντάροι να διασκεδάσουμε, με πλησίασαν κάποιοι άνθρωποι. Κάποια στιγμή μού πρότειναν να πάμε να συνεχίσουμε στο τάδε σπίτι στην Περέα.

Δέχθηκα, εντάξει, ήμουν και πιο μικρός. Δεν θεωρούσα δηλαδή ότι απειλούμαι. Και πάμε σε αυτό το σπίτι, αφού έγινε η ξενάγηση στον χώρο, μετά εξαφανίστηκαν οι δύο και έμεινα εγώ με τον έναν που προφανώς με ήθελε πιο πολύ.

Εκεί άρχισε να χαμηλώνει τα φώτα, ενώ οι άλλοι είχαν κλειδώσει την πόρτα. Με το που είδα αυτή την κίνηση λέω, «καλά ήρθες, πως θα φύγεις τώρα». Δεν ξέρεις πως θα εξελιχθεί αυτό το πράγμα, ειδικά όταν ο άνθρωπος αρχίζει και βάζει το χέρι του σε επίμαχα σημεία. Τελικά του εξήγησα με πολλή ψυχραιμία, δεν ξέρω που την βρήκα αν και μικρούλης, με πολιτισμένο τρόπο ότι «εγώ δεν θέλω κάτι τέτοιο». Την γλίτωσα παρά τρίχα». Για την σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε μίλησε και η Άριελ Κωνσταντινίδη.

Διώξη για βιασμό και σε τρίτο ηθοποιό μετά τον Λιγνάδη και τον Φιλιππίδη

Λίγο καιρό μετά τη δίωξη που ασκήθηκε στους Δημήτρη Λιγνάδη και Πέτρο Φιλιππίδη, ακόμα ένας πασίγνωστος ηθοποιός διώκεται ποινικά για ένα βιασμό.

Σε βάρος του συγκεκριμένου ηθοποιού ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Κώστας Σπυρόπουλος, άσκησε ποινική δίωξη για το αδίκημα του βιασμού έπειτα από καταγγελία που έκανε γυναίκα συνάδελφός του, λέγοντας ότι την βίασε το 2020, ενώ ενώπιον της ανακρίτριας βρέθηκε ξανά ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Ο ηθοποιός, ο οποίος έγινε γνωστός μέσα από τη συμμετοχή του σε θεατρικές παραστάσεις, στις εξηγήσεις που έδωσε στον εισαγγελέα, αρνήθηκε τον βιασμό που του αποδίδεται. Υποστηρίζει, μάλιστα, ότι υπήρξε συναίνεση, ωστόσο η δικογραφία έχει ήδη διαβιβαστεί στον ανακριτή. Ο σχετικός φάκελος έφτασε στον εισαγγελικό λειτουργό μέσω του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Ηθοποιός δίωξη για βιασμό