Σε σοκ ο Άλεκ Μπάλντουιν - Η φράση που επαναλάμβανε μετά το φονικό ατύχημα

Εξιτήριο για τον σκηνοθέτη που τραυματίστηκε

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Σε σοκ ο Άλεκ Μπάλντουιν - Η φράση που επαναλάμβανε μετά το φονικό ατύχημα

Εξαιρετικά δύσκολες στιγμές βιώνει ο Άλεκ Μπάλντουιν, ο ηθοποιός που άθελά του κατά τη διάρκεια γυρισμάτων ταινίας, τραυμάτισε θανάσιμα την διευθύντρια φωτογραφίας, ενώ χτύπησε επίσης και τον σκηνοθέτη της ταινίας.

«Γιατί μου δώσατε όπλο με αληθινές σφαίρες;», μονολογούσε ο κορυφαίος ηθοποιός αμέσως μετά το ατύχημα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Showbiz 411.

Σε ανακοίνωση του το γραφείο του σερίφη της Σάντα Φε σημειώνει ότι ο Μπάλντουιν, ο οποίος πρωταγωνιστεί αλλά είναι και παραγωγός της ταινίας Rust που γυριζόταν για το Netflix, πυροβόλησε με άσφαιρο όπλο ρέπλικα κατά το γύρισμα της ταινίας την Πέμπτη. Οι αστυνομικοί έφτασαν στο πλατό της ταινίας Western γύρω στις 2 (τοπική ώρα) και βρήκαν τοτς δύο τραυματίες.

Εξιτήριο για τον σκηνοθέτη που χτύπησε ο Μπάλντουιν

Η Χάτσινς μεταφέρθηκε, άμεσα με ελικόπτερο, στο νοσοκομείο του Πανεπιστημίου του Νέου Μεξικού, όπου το ιατρικό προσωπικό διαπίστωσε το θάνατό της. Ο κ. Souza μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο περιφερειακό ιατρικό κέντρο Christus St Vincent, καθώς είχε τραυματιστεί και τελικά πήρε εξιτήριο αρκετές ώρες αργότερα.

Ποια ήταν η γυναίκα που έχασε την ζωή της

Η 42χρονη Halyna Hutchins εργαζόταν ως διευθύντρια φωτογραφίας. Ο άνδρας που νοσηλεύεται είναι ο Joel Souza, 48 ετών, σκηνοθέτης της ταινίας. Σύμφωνα με την προσωπική της ιστοσελίδα, η κ. Hutchins κατάγεται από την Ουκρανία και μεγάλωσε σε μια σοβιετική στρατιωτική βάση στον Αρκτικό Κύκλο. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Κίεβο και κινηματογράφο στο Λος Άντζελες, ενώ το 2019 χαρακτηρίστηκε «ανερχόμενο αστέρι» από το αμερικανικό περιοδικό Cinematographer.

Ήταν η διευθύντρια φωτογραφίας της ταινίας δράσης Archenemy του 2020, σε σκηνοθεσία του Adam Egypt Mortimer.

Άλεκ Μπάλντουιν σκότωσε γυναίκα

Ο Μπάλντουιν, 68 ετών, είναι συμπαραγωγός της ταινίας και υποδύεται τον συνονόματό της, έναν παράνομο ονόματι Rust, του οποίου ο 13χρονος εγγονός καταδικάζεται για μια τυχαία δολοφονία.

«Είμαι τόσο λυπημένη που έχασα τη Halyna. Και τόσο εξοργισμένος που αυτό θα μπορούσε να συμβεί σε ένα πλατό», έγραψε στο Twitter ο σκηνοθέτης του Archenemy, Adam Egypt Mortimer. «Ήταν ένα λαμπρό ταλέντο που ήταν απόλυτα αφοσιωμένη στην τέχνη και στον κινηματογράφο».