Το συγκινητικό "αντίο" της Κατερίνας Σακελλαροπούλου για την Φώφη Γεννηματά

«Με μια ευγένεια ψυχής που θα λείψει σε όλους μας»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Το συγκινητικό

Σαν "βόμβα" έσκασε πριν από λίγα λεπτά πως η Φώφη Γεννηματά άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός το μεσημέρι της Δευτέρας 25/10. Μεταξύ άλλων τόσο ο οικογενειακός της κύκλος όσο και ο πολιτικός χώρος είναι συγκινημένος καθώς έφυγε από την μια μέρα στην άλλη.

Μεταξύ άλλων η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου θέλησε να κάνει την δική της ανάρτηση για τον χαμό που έχει συγκλονίσει του πάντες.

Ολόκληρο το μήνυμα της Κ. Σακελλαροπούλου

Αποχαιρετάμε την Φώφη Γεννηματά με βαθιά αισθήματα συγκίνησης. Μια γενναία γυναίκα που έδωσε με αξιοπρέπεια όλες τις μάχες της ζωής της, τις πιο μικρές και τις πιο μεγάλες, χωρίς να χάσει ποτέ το φωτεινό της χαμόγελο. Υπηρέτησε με συνέπεια και πολιτικό ήθος τις αρχές της και τον δημόσιο βίο.

Με μια ευγένεια ψυχής που θα λείψει σε όλους μας. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της, στους δικούς της ανθρώπους. Ο πόνος τους αυτές τις δύσκολες ώρες είναι και δικός μας.

Ο γαστρεντερολόγος, Θωμάς Θωμαϊδης, μίλησε στην ΕΡΤ για το ιατρικό θέμα που ανάγκασε την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ να νοσηλευθεί.

«Ο ειλεός είναι μια παθολογική κατάσταση του λεπτού και του παχέος εντέρου κατά την οποία το έντερο αδυνατεί να προωθήσει το εντερικό περιεχόμενο κατά τη φυσιολογική οδό», περιέγραψε την πάθηση ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Mainz, στη Γερμανία.

Όπως εξήγησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο κ. Θωμαϊδης, «εκτός από την δυσφορία που νιώθει ο ασθενής, υπάρχει η πιθανότητα πολύ σοβαρών επιπλοκών που μπορεί να οδηγήσουν σε χειρουργείο».

Σύμφωνα με τον ιατρό, το σύμπτωμα σε αυτή την παθολογική κατάσταση είναι ο κοιλιακός πόνος. «Ο ειλεός είναι μια κατάσταση που προέρχεται από άλλους παράγοντες. Είναι κάτι το οποίο το φοβόμαστε και πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση».