Βυθισμένοι στην θλίψη Κυριάκος Μητσοτάκης - Μαρέβα Γκραμπόφσκι

Οι σπαρακτικές αναρτήσεις

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Βυθισμένοι στην θλίψη Κυριάκος Μητσοτάκης - Μαρέβα Γκραμπόφσκι

Συντετριμμένοι είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι. Το ζευγάρι έχει βυθιστεί στην θλίψη με την είδηση πως η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά έφυγε από τη ζωή έπειτα από σκληρά μάχη που έδωσε με τον καρκίνο. Έπειτα από δυο εβδομάδες νοσηλείας στον Ευαγγελισμό, κατέληξε.

Ο Πρωθυπουργός μάλιστα, αλλάζει το πρόγραμμά του και επιστρέφει στην Αθήνα, ενώ αλλάζει και το πρόγραμμα των επόμενων ημερών. Ενημερώθηκε για το θάνατο της, μόλις έφτασε στη Σαουδική Αραβία, όπου επρόκειτο να κάνει διήμερη επίσκεψη. Επίσης, περιοδεία του στα Δωδεκάνησα που ήταν προγραμματισμένη για Τετάρτη και Πέμπτη ακυρώνεται.

Οι αναρτήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Μαρέβας για το θάνατο της Γεννηματά

«Η Φώφη με γενναιότητα και αξιοπρέπεια πορεύτηκε σε όλη της σταδιοδρομία. Με τον ίδιο τρόπο αντιμετώπισε και τις δοκιμασίες της υγείας της. Αποτέλεσε, έτσι, σύμβολο θάρρους και πίστης για πολλές γυναίκες. Θα την θυμόμαστε για πάντα έτσι όπως εκείνη ήθελε: όρθια και γελαστή. Συλλυπητήρια στην οικογένειά της», έγραψε η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη σε ανάρτηση που πραγματοποίησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Τα συλλυπητήριά του για την απώλεια της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, εξέφρασε και ο πρωθυπουργός με ανάρτηση του, όπου έγραψε:

«Με θλίψη και συντριβή πληροφορήθηκα την απώλεια της Φώφης Γεννηματά. Την αποχαιρετώ με σεβασμό. Αλλά και πλημμυρισμένος από τις σκέψεις που προκαλεί ο τόσο άδικος και πρόωρος χαμός της. Γιατί η πολιτική υπάρχει για να είναι, πριν απ’ όλα, ανθρώπινη.

Η Φώφη υπήρξε ένας μαχητής της ζωής, πολεμώντας με αξιοπρέπεια τις δυσκολίες της υγείας της και τον εχθρό που χτύπησε την οικογένειά της. Και έμεινε όρθια ως το τέλος, υπηρετώντας το καθήκον της. Έγινε, έτσι, σύμβολο θάρρους για όλες τις γυναίκες, αλλά και τους άνδρες που δοκιμάζονται από σοβαρές ασθένειες.

«Κι έναν πόντο πιο ψηλά να πάτε άνθρωποι, ευχαριστώ θα σας πει ο Θεός», έγραψε ο αγαπημένος της ποιητής Οδυσσέας Ελύτης. Και η Φώφη ήταν ένας άνθρωπος που, πράγματι, ανέβηκε πολύ ψηλά.

Στα θερμά συλλυπητήρια όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων προς τα παιδιά, τον σύζυγο και τους δικούς της ανθρώπους, προσθέτω και τα δικά μου».